Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 21.000 οι νεκροί στο Ιράν
Πάνω από 2.240 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες
Ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊούστο Ιράν ξεπέρασε σήμερα τις 21.000, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 365.606.
Η Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε ότι 2.243 νέα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ καταγράφηκαν και 119νέοι θάνατοι.
«Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μια άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Καλώ τους πάντες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια», τόνισε η Λαρί.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ιράνέχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στη διάρκεια της σιιτικής γιορτής Ασούρα, αργότερα αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω ανόδου των κρουσμάτων της Covid-19.
Παρά τις προειδοποιήσεις αυτές, κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, στο βόρειο Ιράν, αγαπημένο προορισμό των Ιρανών.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.