Τρεις νέες περιοχές της Αθήνας εισήλθαν στην εποχή του υπερ-γρήγορου ίντερνετ

architecture-athens-building-951539

Και η Καλλιθέα και η Νίκαια και ο Κορυδαλλός κινούνται πλέον στη σφαίρα των υπερ-ταχυτήτων του WIND Fiber  -  Τι σημαίνει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι  

Στη σφαίρα των υπερ-υψηλών ταχυτήτων που προσφέρουν οι οπτικές ίνες κινούνται πλέον οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των δήμων Καλλιθέας, Νίκαιας και Κορυδαλλού με τα εγκαίνια 65.000 νέων γραμμών οπτικών ινών τοπικά.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι σε αυτά τα σημεία το ίντερνετ «τρέχει» με ταχύτητες έως και 200mbps, προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία πλοήγησης σε όσους αξιοποιούν τις υποδομές νέας γενιάς για την παροχή γρήγορου Internet και οι οποίες περιλαμβάνουν υλοποιήσεις μέχρι την καμπίνα (FTTC) και μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη (FTTH). Υπενθυμίζεται ότι οι ταχύτητες που είχαμε μέχρι πρόσφατα στις συνδέσεις ADSL μπορεί να φθάσουν έως τα 24 Mbps, ενώ στο VDSL τα 50 Mbps.

Πλέον οι χρήστες του δικτύου WIND Fiber ανεβάζουν και κατεβάζουν «βαριά» αρχεία πολύ γρήγορα και χωρίς «κολλήματα», βλέπουν ταινίες σε video streaming στην καλύτερη ποιότητα χωρίς καθυστερήσεις, παίζουν online games ανεμπόδιστα, επικοινωνούν ταυτόχρονα με πολλούς συνομιλητές, , ενώ σερφάρουν στα social media εξαιρετικά γρήγορα. Με λίγα λόγια οι συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, φέρνουν μια εντελώς νέα εποχή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία στην καθημερινότητά μας.

Δεν είναι όμως μόνο η προσωπική εμπειρία του χρήστη που αναβαθμίζεται. Η σύνδεση στο διαδίκτυο με οπτικές ίνες θα επηρεάσει σημαντικά κάθε τομέα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς οι υπερ-ταχύτητες μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κόσµος του IoT (Internet Of Things), το «έξυπνο» σπίτι, οι «έξυπνες» πόλεις και η τηλεϊατρική.

«Το μέλλον των πόλεων, αν θέλουμε να τις αποκαλούμε και να είναι πραγματικά «σύγχρονες», βρίσκεται στις νέες τεχνολογίες και οπωσδήποτε, προϋπόθεση είναι να διαθέτουν από τώρα τις απαραίτητες υποδομές για γρήγορο Internet και άριστη ποιότητα στις επικοινωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. «Είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε σε όλους τους δημότες, χωρίς καθυστερήσεις ή περιορισμούς, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ό,τι πιο σύγχρονο μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία κάθε στιγμή. Η εγκατάσταση νέου δικτύου οπτικών ινών σε όλη την πόλη, είναι η απολύτως απαραίτητη υποδομή και η προϋπόθεση που ανοίγει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία, την εμπορική κι επιχειρηματική δραστηριότητα και αποτελεί παράγοντα που μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

«Η ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στον Δήμο Κορυδαλλού και η παροχή υψηλών ταχυτήτων Internet είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πόλη. Οι νέες σύγχρονες υποδομές επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις e-υπηρεσίες του Δήμου, του δημοσίου τομέα, της υγείας, της εκπαίδευσης, καθώς και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων και των πολιτών, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του Κορυδαλλού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Πιστεύω ότι, η εξαιρετική συνεργασία Δήμου και WIND, τόσο κατά τη διάρκεια του έργου, όσο και στη συνέχεια, μόνο οφέλη έχει για την τοπική κοινωνία και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών» είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Βάσει του πλάνου της WIND και παρά τις καθυστερήσεις στη ρευματοδότηση του δικτύου, εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί, ενώ ήδη περισσότερες από 103.000 γραμμές NGA είναι ενεργοποιημένες. Το 2020, δε, θα ολοκληρωθεί το δεύτερο μέρος του πλάνου της εταιρείας έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ σε υποδομές νέας γενιάς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδύσεις αυτές συμβάλλουν στο να κλείνει σταδιακά η ψαλίδα του ψηφιακού χάσματος της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για τις Ultra Fast ταχύτητες, δηλαδή πάνω από 100Mbps, στο τέλος του τρέχοντος έτους η χώρα μας θα έχει κάλυψη 38% επί των νοικοκυριών (58% ο μέσος ευρωπαϊκός όρος). Επιπλέον, το αισιόδοξο σενάριο θέλει στο τέλος του 2019 η κάλυψη σε δίκτυα νέας γενιάς να φτάσει περίπου στο 65% του πληθυσμού, γεγονός που συνιστά τεχνολογικό άλμα για τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Δηνόπουλος

Ήμουν νιος και γέρασα με την ίδια κοροϊδία δεκαετίες.

Apla

Μη χαλατρ τα λεφτα σας στην ελλαδσ, πανε σε τσιπρες καρανικες κ επιχειρηματιες που θελουν να σας ξεγελασουν αντι να κανουν τιμιες συναλαγες! Πληρωνεις αστυνομια αστυνομια κανει δουλιτσα οχι δουλεια αψογα, πληρωνεις ταχυδρόμο κ αισθανεσαι οτι σ κανει χαρη να σ φερει το δεμα σπιτι κλπ. Θελουν ποσοστα κερδους τυπου 50% ++ ενω το ποσοστο κερδους σε νορμαλ χωρες ειναι της ταξης του 5%. Ζηστε στην ελλαδα ασκητικα κ στο εξωτερικο σα βασιλιάδες!

Επαρχιώτης

Ζώντας αρκετά χρόνια στη Ρουμανία (από το 2008) ανακάλυψα το γρήγορο και φθηνό Internet. Τότε η μέγιστη ταχύτητα σε οικία ήταν 200mbps σε μια τιμή περίπου στα 15 ευρώ (μπορείς να βάλεις μόνο Internet αν θέλεις). Το 2010-11 περίπου υπήρχε η δυνατότητα σύνδεσης οπτικής ίνας μέχρι μέσα στο σπίτι, όπου οι ταχύτητες πλέον έφταναν τα 1000mbps δηλαδή 1gbps περίπου, παντού, για όλους και εγγυημένα, η τιμή βέβαια ήταν γύρω στα 25 ευρώ. Οι τιμές αυτή τη στιγμή για την FIBERLINK 1000 είναι στα 39lei (1ευρώ = 4,66lei) 8,36euro. Εννοείται ότι δεν δέχομαι το γνωστό, η Ρουμανία είναι φτωχή χώρα. Είναι μια βαλκανική χώρα ακριβώς όπως η δική μας, δεν διαφέρει σε τίποτα ούτε στην κακοδιαχείριση , ούτε στην έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης, ούτε στην διαφθορά. ούτε στην έλλειψη υποδομών κλπ. Εδώ μας πουλάνε dsl ΕΩΣ 24mbps , Vdsl (ελληνική πατέντα για να κοροιδέψουν τον κόσμο) ΕΩΣ 50mbps αλλά στο λογαριασμό το 30-40 ευρώ δεν είναι ΕΩΣ 30-40ευρώ προφανώς. Που δεν έχω πιάσει ακόμη με 50άρα πάνω από 26. Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία για την σύνδεση σε FIBERLINK 1000 της εταιρίας RDS RCS Ρουμανίας. FIBERLINK 1000 39 LEI (8,36ευρώ) 940 / 450 Mbps viteză maximă (maximum speed) download/upload [...]

cyber pank

α ρε επαρχειωτη... στη ρουμανια εσυ με τα μοντεμ κ τα ρουτερ καθοσουν κ τρωγες τα νειατα σου.... α ρε χωριατης πηγες χωριατης γυρισες

Κλαιν μαιν

Στην Αγγλία το 1999 είχαν Τ1 σύνδεση με έκπτωση στο παγιο όταν έπεφτε κάτω από το όριο κατώτερης ταχύτητας. Εμείς τότε είχαμε telestet και και δεν ξέραμε αν το καλώδιο του lan είναι βρωσιμο.... Ελλαντα φορ εβερ.

ναι αλλα

στην αγγλια όμως απαγορευεται το downloading οποτε τι να τη κανεις τη ταχυτητα αυτή ακριβως?? απλα για να μπαινεις στο πρωτο θεμα κ να γραφεις τις αναμνήσεις σου από τοτε που επλενες πιατα ??

S

Ας κοιτάξει να βάλει καμιά κεραία στην επαρχία πρώτα. Το σήμα τους τραγικό. Και δεν το λέω μόνο εγώ.

Δραμαμίνες

Και το support τους είναι εξίσου γρήγορο

Κορυδαλλός

Κοροϊδεύει η Wind, κοροϊδεύει ο δήμαρχος Κορυδαλλού, αναπαραγετε και εσείς χωρίς καμια έρευνα απλα για να πάρετε καμια διαφήμιση. Η Wind επίσημα στο 90% του Κορυδαλλού δεν διαθέτει ουτε καν vdsl 50 όχι οπτικές ίνες. Ελεος με αυτή την κοροϊδία, θα εβαλαν στο δημαρχείο ίσως και διαφημίζει και ο δήμαρχος χαχαχα

asxetoi

Ειναι αδυνατον να δουλεψεις στo Yunanistan. Τις προαλλες δουλευα απο Thailand με 50mbps απο νησι, με tethering. Εδω πιανω συνηθως 10mbps kai 1mbps upload (!!!)

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Αστα φίλε. Και στην Σερβία που ήμουν είχαν πολύ καλύτερες ταχύτητες απο εμάς! 10mbps upload! Είμαστε τα μεγαλύτερα θύματα του πλανήτη. Εμείς και οι πίθηκοι που τους πήρανε τα δάση για δυό μπανάνες.

πολίτης

Παραπληροφόρηση στο φουλ απο άσχετους με το θέμα. Και στις τρεις περιοχές δεν φτάνει η ίνα στο σπίτι. Εαν ήταν σοβαρή εταίρεια θα το έκανε αλλά η οπτική ινα φτάνει μεχρι την καμπίνα και μετά συνεχίζει ο χαλκός. Εγγυημένο 24αρι ναι αλλά τα υπόλοιπα είναι ονειρα θερινής νυχτός.

ΚεφτεδοΚεμπαΠ..

Εχεις Δικαιο Φιλε.Αυτες η Περιοχες ειναι με το χαλκο απο το 1970.Εαν δεν Φθασει μεχρι στο Router Τζαμπα Κοπος,,,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης