Γιατί εξαντλείται τόσο γρήγορα η μπαταρία στα iPhone μας;

Γιατί εξαντλείται τόσο γρήγορα η μπαταρία στα iPhone μας;

Οι αιτίες και ο δείκτης της υγείας της μπαταρίας μας

iphone_mak
Αν και η μπαταρία του iPhone έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το 80% της αρχικής της χωρητικότητάς της, σύμφωνα με την Apple, πολλοί από εμάς βλέπουν την διάρκεια ζωής της να μειώνεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, ψάχνοντας απεγνωσμένα την πηγή του προβλήματος.

Η Apple έχει καταφέρει να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone με κάθε διαδοχική έκδοση. Ωστόσο, τα περισσότερα iPhone μόλις και μετά βίας μπορούν να επιβιώσουν την ημέρα με μία μόνο φόρτιση. Και αυτή είναι συχνά η αισιόδοξη εκτίμηση. Αν είστε και εσείς παθών ή παθούσα, δηλαδή πολύ απλά βλέπετε ότι η μπαταρία του iPhone σας δυσλειτουργεί τότε ανήκετε σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που μετά από ένα ή δύο χρόνια χρήσης του κινητού τους, πρέπει να το φορτίζουν τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα για να αντέξει. Αν και η εταιρεία ενημερώνει ότι οι συσκευές της και οι μπαταρίες τους διαρκούν 500 πλήρεις κύκλους φόρτισης όταν λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες, αυτό δεν αποτελεί πλέον τον κανόνα ειδικά για το iPhone 14 Pro. Ένας απλός τρόπος να ελέγξουμε την υγεία της μπαταρίας μας είναι μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, της υποκατηγορίας Μπαταρία. Πατήστε την επιλογή Υγεία μπαταρίας. Αν η μέγιστη χωρητικότητα είναι μικρότερη από περίπου 85%, τότε ίσως ήρθε η ώρα για αντικατάσταση της μπαταρίας.
iphone_battery

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η μπαταρία, ειδικά των iPhone 14 Pro, υποβαθμίστηκε ταχύτερα από τις μπαταρίες των προηγούμενων iPhone τους. Οι παράγοντες ποικίλουν από την προσωπική μας χρήση έως τα κατασκευαστικά στοιχεία.

Συχνή ή όχι φόρτιση;

Οι μπαταρίες των κινητών συσκευών αυτών είναι μπαταρίες ιόντων λιθίου και έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής. Μπορούμε να τις σκεφτούμε ως ένα ντεπόζιτο βενζίνης που συρρικνώνεται με την πάροδο του χρόνου. Η συχνή φόρτιση, ειδικά περισσότερο από μία φορά την ημέρα, μπορεί να είναι "ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τις μπαταρίες", δήλωσε ο Peter Attia, επικεφαλής τεχνολογίας της Glimpse, μιας εταιρείας ελέγχου ποιότητας μπαταριών στην Wall Street Journal.
Για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας σας στα ανώτερα επίπεδα, είναι καλύτερο να ξεκινάτε με μια πλήρη μπαταρία και να την αδειάσετε εντελώς, ή η χρήση του 50% μια μέρα, η επαναφόρτιση και η χρήση του 50% την επόμενη μέρα. 

 Δείτε Βίντεο: Πώς να διατηρήσετε την μπαταρία σας σε καλή κατάσταση

Stop DAMAGING Your iPhone's Battery! How to Maintain Battery Health!

 


Ενημέρωση εφαρμογών

Κλείσιμο
Δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσετε ή να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή μόνο και μόνο επειδή καταναλώνει πολλή ενέργεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εφαρμογές μπορεί να αποδίδουν καλύτερα αν είναι απλά ενημερωμένες. Με άλλα λόγια, οι μη ενημερωμένες εφαρμογές μπορεί να επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την μπαταρία του κινητού μας. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι, ξεκινήστε την εφαρμογή App Store και πατήστε το εικονίδιο του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία. Αν κάποια εφαρμογή χρειάζεται ενημέρωση, πατήστε Ενημέρωση όλων στην ενότητα Εκκρεμείς ενημερώσεις.
iphone_battery_2

 
Θερμοκρασία και Επανεκκίνηση του iPhone

Ενώ υπάρχουν πολλά χρόνια προβλήματα που μπορούν να αδειάσουν τακτικά την μπαταρία σας, μερικές φορές το τηλέφωνό σας μπορεί να αρχίσει να αδειάζει απροσδόκητα γρήγορα. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το iPhone "ζεσταίνεται" - είναι ζεστό στην αφή και η μπαταρία αδειάζει μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Αν αυτή είναι ασυνήθιστη συμπεριφορά για το τηλέφωνό σας, επανεκκινήστε το iPhone σας απενεργοποιώντας το, περιμένοντας μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το ξανά. Αυτό μπορεί να εξαλείψει μια δυσλειτουργία του λογισμικού και να επαναφέρει το κινητό στο φυσιολογικό.

Αντικατάσταση μπαταρίας

Τελικά κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα. Ό,τι και να γίνει, όλες οι μπαταρίες υποβαθμίζονται, απλώς με διαφορετικές ταχύτητες. Στην περίπτωση που η μπαταρία του κινητού σας δεν λειτουργεί ότι και αν κάνετε, προκαλώντας σας πρόβλημα στην καθημερινότητά σας, τότε ήρθε η ώρα της αντικατάστασης. Ευτυχώς, οι ανταλλακτικές μπαταρίες είναι πολύ φθηνότερες από το να αγοράσετε ένα καινούργιο iPhone.

Δείτε Βίντεο: Γιατί εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία των iPhone;
Why Your iPhone's Battery Dies So Fast

H Apple προσφέρει αντικαταστάσεις υπό διάφορες προϋποθέσεις. Έχετε τρεις επιλογές: στείλτε το τηλέφωνό σας για επισκευή, ζητήστε από έναν πάροχο να έρθει στο σπίτι ή το γραφείο σας (αν υπάρχει διαθέσιμος) ή πηγαίνετε σε ένα Apple Store. Η επισκευή σε φυσικό κατάστημα μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία επίσκεψη ή, σε πιο σύνθετες περιπτώσεις, να διαρκέσει έως και τρεις έως πέντε ημέρες. Η αποστολή θα διαρκέσει από πέντε έως εννέα ημέρες. Ωστόσο, επειδή η Apple έχει συνειδητοποιήσει ότι ορισμένοι από τους πελάτες της είναι πρόθυμοι και ικανοί να αντικαταστήσουν μόνοι τους τις μπαταρίες των iPhone, δημιούργησε το πρόγραμμα Self Service Repair. Το ίδιο, προσφέρει λεπτομερή εγχειρίδια επισκευής, συνδέσμους σε μια διαδικτυακή υπηρεσία όπου μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά εγκεκριμένα από την Apple και οδηγίες για το πώς να επιστρέψετε τα παλιά ανταλλακτικά για ανακύκλωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης