Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ρεάλ - Ατλέτικο 0-0 (4-1 στα πέναλτι): Την έχει πελάτισσα στους τελικούς!

Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ρεάλ - Ατλέτικο 0-0 (4-1 στα πέναλτι): Την έχει πελάτισσα στους τελικούς!

Στον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας που φιλοξενήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, η Ρεάλ μετά τους 2 νικηφόρους τελικούς στο Champions League την προηγούμενη πενταετία νίκησε και πάλι την Ατλέτικο, με ήρωα στη διαδικασία των πέναλτι τον Κουρτουά - Δείτε βίντεο

000_1NN69G
Η διοργάνωση ήταν εγχώρια. Ηταν όμως εκτός συνόρων. Κι εκεί, με εξαίρεση το Σούπερ Καπ Ευρώπης του 2018, η Ρεάλ καθαρίζει έστω και πάντοτε δύσκολα, την Ατλέτικο. Στο μαδριλένικο ντέρμπι, σε αυτόν τον ιδιόρρυθμο τελικό Σούπερ Καπ Ισπανίας που παίχτηκε στη Σαουδική Αραβία, η Βασίλισσα υπενθύμισε στη συμπολίτισσά της την σκληρή μεταξύ τους πραγματικότητα: ότι είναι ανώτερη. Το 0-0 της κανονικής διάρκεια και της παράτασης οδήγησε στα πέναλτι. Εκεί όπου το τελικό σκορ έγραψε 4-1 και άφησε στους ηττημένους την πικρή ανάμνηση του Μιλάνου (2016) και της Λισσαβώνας (2014).



Το θέαμα δεν ήταν εκείνο που έκλεψε τις αντυπώσεις στο ματς αυτό καθ' αυτό. Ζοάο Φέλιξ (14') και Γιόβιτς (51') είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, με τον Βαλβέρδε (67') να χάνει εξ επαφής απίθανη ευκαιρία και τον Κουρτουά (80') να νικάει στο τετ α τετ τον Μοράτα. Στο 115' ο τελευταίος ξεχύθηκε απέναντι από την εστία της Ρεάλ, μα πριν πατήσει περιοχή τον κλάδεψε από πίσω ο Βαλβέρδε και αποβλήθηκε. Στο 118' ο Μεντί πήγε να βάλει αυτογκόλ, ο Κουρτουά το έσωσε και ο τίτλος οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Οι εκτελέσεις των Μερένγκες ήταν υποδειγματικές. Αντιθέτως, ο Σαούλ σημάδεψε το δοκάρι και ο Παρτέι νικήθηκε από τον Κουρτουά. Ο Σέρχιο Ράμος με ποδοσφαιρική αυθάδεια και αίσθηση υπεροχής, έβαλε με τέλειο τρόπο το δικό του και η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο για 11η φορά στην ιστορία της (13 η Μπαρτσελόνα), με την Ατλέτικο να το χάνει για πέμπτη φορά σε επτά προσπάθειες.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (πρώτη η Ρεάλ)
Κλείσιμο
Καρβαχάλ 1-0
Σαούλ 1-0 (δοκάρι)
Ροντρίγκο 2-0
Παρτέι 2-0 (απόκρουση)
Μόντριτς 3-0
Τρίπιερ 3-1
Σέρχιο Ράμος 4-1

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ισκο (60' Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Γιόβιτς (83' Μαριάνο)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Χιμένες, Λόντι (87' Γιορέντε), Τρίπιερ, Παρτέι, Σαούλ, Ερέρα (56' Βιτόλο), Κορέα, Μοράτα, Ζοάο Φέλιξ (101' Αρίας).


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης