Champions League: Η ευκαιρία των Παρί και Μπαρτσελόνα και η άγνοια κινδύνου στη Μαδρίτη

Champions League: Η ευκαιρία των Παρί και Μπαρτσελόνα και η άγνοια κινδύνου στη Μαδρίτη

Το δεύτερο μέρος του μενού των προημιτελικών του Champions League «προσγειώνεται» με τις «μάχες» Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

chl_8
Το Champions League επέστρεψε και μπήκε στην τελική του ευθεία με... ματσάρες και γκολάρες! Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου φρόντισαν να ανοίξουν την αυλαία των προημιτελικών με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και δίνουν πλέον τη σκυτάλη στα ζευγάρια Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα(22:00 -  CosmoteSport2 και Mega) και Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ(22:00 - CosmoteSport3), που μπορεί να μη δείχνουν τόσο... λαμπερά, αλλά υπόσχονται κι αυτά από την πλευρά τους να χαρίσουν θέαμα και συγκινήσεις.

Παρί και Μπαρτσελόνα με το βλέμμα στον... τελικό

Η κληρωτίδα τούς έκανε τη χάρη. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, μπορεί στο Champions League να έχουμε γίνει μάρτυρες φοβερών εκπλήξεων, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα το γνωρίζουν: Αν κάνουν το πρώτο βήμα, ο δρόμος για τον τελικό είναι ορθάνοιχτος. Όποια επιζήσει από τη μεταξύ τους «μονομαχία» δεν θα βρει μπροστά της στα ημιτελικά κάποιο θηρίο, δεν θα βρει τη Ρεάλ ή τη Σίτι, αλλά την Ατλέτικο ή την Ντόρτμουντ. Και για αυτό αυτός ο προημιτελικός σημαίνει πιο πολλά.

Η Παρί ακόμα... διψάει για την απόλυτη διάκριση στην Ευρώπη και η τρέχουσα σεζόν έχει την αίσθηση της τελευταίας ευκαιρίας, υπό αυτή της τη μορφή. Δεν τα κατάφερε με τον Ιμπραΐμοβιτς, με τον Νεϊμάρ, με τον Μέσι. Το καλοκαίρι πιθανότατα ο Κιλιάν Μπαπέ θα αποχαιρετήσει και οι Παριζιάνοι θα μπουν στη νέα τους εποχή. Θα ήθελαν να το κάνουν όμως, έχοντας κατακτήσει πρώτα το όνειρο. Και το ίδιο ισχύει και για τον Μπαπέ που, όσο δοκιμάζει τα λευκά της Ρεάλ, σκέφτεται το ιδανικό σενάριο του να φύγει από το Παρίσι ως ο άνθρωπος που έδωσε στην Παρί το πρώτο της Champions League.

Η ομάδα του Ενρίκε δείχνει πιο ώριμη, πιο σωστή τακτικά και δεν έχει πάνω της το «βάρος» της απαίτησης για επιτυχία, όπως άλλες σεζόν, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη. Το πρωτάθλημα είναι θέμα χρόνου, σοβαρές απουσίες δεν υπάρχουν και η Παρί ευελπιστεί φέτος, που το περιμένουν λιγότεροι, να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης ως... αουτσάιντερ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cz556wo24vz5)


Για να το κάνει όμως, θα πρέπει πρώτα να περάσει από την Μπαρτσελόνα, «δοκιμασία» διόλου εύκολη. Οι Μπλαουγκράνα ζουν κι αυτοί, σαν την Μπάγερν Μονάχου, μια σεζόν... κρίσης. Η στιβαρή περυσινή άμυνα έκανε φτερά, η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση χειροτέρευσε την κατάσταση και ο Τσάβι προανήγγειλε το τέλος του γεμάτος ένταση και με την ομάδα εκτός πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Το Champions League είναι το μόνο που τής έχει απομείνει να κυνηγήσει και είναι δεδομένο πως θα το κάνει μέχρι τέλους. Έχει προβλήματα, αλλά και ποιότητα, όμως το σημαντικό είναι ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και με αυτό για κύριο «όπλο» της θα κοιτάξει να βγάλει νοκ-άουτ τους Παριζιάνους και να βάλει μπρος για τον τελικό του Λονδίνου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czs4i5696x0p)


Οι «ατρόμητες» Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ

Κλείσιμο
Αφού έφτασαν ως εδώ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ ονειρεύονται να το πάνε μέχρι εκεί που... δεν πάει. Δίχως φόβο, δίχως «πρέπει», με απόλυτη άγνοια κινδύνου, ως ξεκάθαρα αλλά «ατρόμητα» και επικίνδυνα αουτσάιντερς.

Οι Ροχιμπλάνκος έκαναν την έκπληξη και πέταξαν εκτός την Ίντερ, αποδεικνύοντας πως στα νοκ-άουτ είναι πάντα οι χειρότεροι δυνατοί αντίπαλοι, αυτοί που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίζει. Η Ευρώπη είναι ο μοναδικός τους δρόμος για να δώσουν λίγη... νοστιμιά σε μια κατά τα άλλα άνοστη σεζόν και σίγουρα θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν αυτό, γνωρίζοντας πως έχουν τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε εκ των πιο «λαμπερών» Παρί και Μπαρτσελόνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czszktg78f3d)


Ακόμα λιγότερη λάμψη πάντως, έχει η Ντόρτμουντ. Πιθανότατα η πιο «under the radar» ομάδα του θεσμού φέτος. Δεν είναι αυτή που ήταν στο παρελθόν, στη Γερμανία παλεύει για την τετράδα. Βγήκε όμως από έναν όμιλο του θανάτου απέναντι σε Παρί, Μίλαν και Νιούκαστλ και πέρασε και από την Αϊντχόφεν. Απόλυτα... ελεύθερη θα ψάξει την έκπληξη και κανείς δεν μπορεί να τής στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czsz0rq1dx15)


Το πρόγραμμα των «8» του Champions League
Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 2-2
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 3-3
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 10/04 - 22:00
Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 10/04 - 22:00

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 16/04 - 22:00
Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 16/04 - 22:00
Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ 17/04 - 22:00
Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 17/04 - 22:00

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Περιπέτεια με τη μεταγωγή του

9 αλλαγές και ανατροπές για την εφορία: Ετοιμοπαράδοτες δηλώσεις, ρυθμίσεις-ανάσα, καταργούνται έγγραφα, βιβλία

Όλα ανοιχτά μετά τις ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο - Η Ρεάλ 3-3 με τη Σίτι, η Άρσεναλ 2-2 με την Μπάγερν - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης