La Liga: Με χατ τρικ του Λεβαντόφσκι ξανά 2η η Μπαρτσελόνα, 4-2 τη Βαλένθια - Δείτε τα γκολ

La Liga: Με χατ τρικ του Λεβαντόφσκι ξανά 2η η Μπαρτσελόνα, 4-2 τη Βαλένθια - Δείτε τα γκολ

Η Μπαρτσα ανέτρεψε το σκορ κόντρα στις «Νυχτερίδες» των δέκα παικτών και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την 2η θέση σε «τελικό» στην έδρα της Τζιρόνα (Μεγάλο Σάββατο 04/05, 19:30)

lewa
Μετά την τυπική απώλεια του πρωταθλήματος, ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στην Μπαρτσελόνα είναι να διατηρήσει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία της La Liga, ώστε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Και, παρ’ ότι τα χρειάστηκε, επανήλθε στην δεύτερη θέση με... χορταστικό (και μετ’ ανατροπής) 4-2 επί της Βαλένθια των δέκα παικτών για ένα ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ.

FC BARCELONA 4 - 2 VALENCIA CF | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Κλείσιμο
Το Μεγάλο Σάββατο (04/05, 19:30), η Μπάρτσα θα πάει στο «Μοντιλίβι» για να αντιμετωπίσει την τρίτη Τζιρόνα, η οποία στον πρώτο γύρο την είχε νικήσει εμφατικά μέσα στην έδρα της, ούσα στο +2 και με στόχο να παραμείνει δεύτερη.

Τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραμονής του και την επόμενη σεζόν, ο Τσάβι παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τον Φερμίν Λόπεθ να παίρνει την θέση του τραυματία Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά θα προλάβει το EURO2024.

Ντιμίτρι Φουλιέ και Φραν Πέρεθ τέθηκαν νοκ άουτ τελευταία στιγμή, με τον Ρουμπέν Μπαράχα να παρατάσσει την νεαρότερη ενδεκάδα όλων των εποχών της Βαλένθια σε αγώνα πρωταθλήματος, με μέσο όρο ηλικίας τα 22,56 χρόνια.

Έγκλημα Τερ Στέγκεν, ανατροπή η Βαλένθια!
Με την βροχή να κάνει εμφανή και έντονη την παρουσία της σε όλο το ματς, οι Μπλαουγκράνα μπήκαν πιο δυνατά, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Γκεόργκι Μαμαρντασβίλι και τις Νυχτερίδες να γίνονται πιο επικίνδυνες με γυριστό σουτ του Ούγκο Ντούρο.

Στο 20ό λεπτό, ο Πέτερ έχασε μοναδική ευκαιρία απέναντι στον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν και, στην επόμενη φάση, η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Ραφίνια από τα αριστερά και ο Φερμίν Λόπεθ, εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, σημείωσε με άψογη κεφαλιά το όγδοο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και πέμπτο στο πρωτάθλημα.

Το γκολ θα έπρεπε να δώσει ηρεμία στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως δεν υπολόγιζαν στο τραγικό λάθος ενός εκ των πιο σταθερών τους παικτών. Στο 27’ ο Τερ Στέγκεν, το βράδυ που ισοφάρισε τον Ντάνι Άλβες ως ο δεύτερος ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα της Μπάρτσα (από 408 έκαστος, πρώτος ο Λιονέλ Μέσι με 778), προσπάθησε να... σκάψει την μπάλα μπροστά από τον Ούγκο Ντούρο.

Η υπερβολική σιγουριά που έχει ο Γερμανός τερματοφύλακας με τα πόδια τον πρόδωσε, ο Ντούρο του έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία για να ισοφαρίσει σε 1-1, με το 13ο φετινό του γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί και, στο 38’, ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με εύστοχο πέναλτι του Πεπέλου, στο οποίο είχε υποπέσει ο Ρόναλντ Αραούχο πάνω στον Πέτερ και το οποίο υποδείχθηκε μέσω VAR.

Όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά για την Βαλένθια, η οποία γλίτωσε την ισοφάριση σε κεφαλιά του Αραούχο που σταμάτησε στο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Μαμαρντασβίλι βγήκε ατσούμπαλα έξω από την περιοχή, ακούμπησε την μπάλα με το χέρι προ του Λαμίν Γιαμάλ και αποβλήθηκε μέσω VAR, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Ανατροπή στην ανατροπή με χατ - τρικ του Λεβαντόφσκι!
Μετά την ανάπαυλα, ο Τσάβι έψαξε μεγαλύτερη δημιουργικότητα με την είσοδο του Σέρτζι Ρομπέρτο αντί του Αντρέας Κρίστενσεν, ενώ επέλεξε να προφυλάξει τον κιτρινισμένο Πάου Κουμπαρσί, βάζοντας στην θέση του τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ.

Η Μπάρτσα ευτύχησε να ισοφαρίσει σχεδόν αμέσως (49’). Κόρνερ του Ιλκάι Γκιντογκάν, κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα καταλήγει στο βάθος της εστίας του Τζάουμε Ντομένεκ, με το γκολ να κατακυρώνεται μέσω του VAR, αφού υπήρχε υποψία για παρεμπόδιση του τερματοφύλακα από τον Φερμίν, ο οποίος ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν με υπομονή το γκολ της ανατροπής... στην ανατροπή, ο Μπαράχα έκανε αλλαγές για να βρει φρεσκάδα και καθαρό μυαλό στην πίεση της Μπάρτσα, η οποία απείλησε με κεφαλιά του Αραούχο που έβγαλε ο Τζάουμε, για να απαντήσει η Βαλένθια με ευκαιρία του Ντιέγκο Λόπεθ, τον οποίο πρόλαβε με απίθανο σπριντ τριάντα μέτρων ο Πέδρι.

Εντέλει, στο 81’ και ύστερα από νέο κόρνερ, ο Αραούχο πρόλαβε την κακή έξοδο του Τζάουμε, η μπάλα στρώθηκε ουσιαστικά στον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός με νέα κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Οι Νυχτερίδες είχαν πλέον... παραδώσει πνεύμα και, στις καθυστερήσεις, ο «Λέβα» με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ολοκλήρωσε το πρώτο του χατ - τρικ στην La Liga και δεύτερο συνολικά με την Μπαρτσελόνα, από αυτό κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν στην φάση ομίλων του περυσινού Champions League.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί (46’ Ίνιγκο Μαρτίνεθ), Ζοάο Κανσέλο (80’ Φεράν Τόρες) - Γκιντογκάν, Κρίστενσεν (46’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Φερμίν Λόπεθ (73’ Πέδρι) - Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (66’ Ζοάο Φέλιξ).

Βαλένθια (Ρούμπεν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι - Τιερί Κορέια, Μοσκέρα, Γιάρεκ, Χεσούς Βάθκεθ - Πέτερ (79’ Οζκατσάρ), Χάβι Γκέρα (71’ Γκιγιαμόν), Πεπέλου, Ντιέγκο Λόπεθ (79’ Κανός) - Αντρέ Αλμέιδα (45\ Τζάουμε Ντομένεκ), Ούγκο Ντούρο (70’ Αλμπέρτο Μαρί).

Σε αναμετρήσεις της 33ης αγωνιστικής της LaLiga, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
Λας Πάλμας-Τζιρόνα 0-2
Αλμερία-Χετάφε 1-3
Αλαβές-Θέλτα 3-0
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1
Κάντιθ-Μαγιόρκα 1-1
Γρανάδα-Οσασούνα 3-0
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 3-0
Μπέτις-Σεβίλλη 1-1
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 4-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 84
Μπαρτσελόνα 73
Τζιρόνα 71
Ατλέτικο Μαδρίτης 64
Αθλέτικ Μπιλμπάο 58
Σοσιεδάδ 51
Μπέτις 49
Βαλένθια 47
Βιγιαρεάλ 45
Χετάφε 43
Οσασούνα 39
Αλαβές 38
Σεβίλλη 38
Λας Πάλμας 37
Ράγιο Βαγεκάνο 34
Μαγιόρκα 32
Θέλτα 31
Κάντιθ 26
Γρανάδα 21
Αλμερία 14 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ--


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ο πόλεμος για τα πατίνια ξανάρχισε με σφήνες 120 χλμ./ώρα, κυκλοφοριακή αναρχία, ατυχήματα και κλοπές

BBC για Temu: Εθιστικό σαν ζάχαρη - Πώς... γλυκάθηκαν οι καταναλωτές από την πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές

Έλιοτ Σάμνερ: Το ταλαντούχο άφυλο παιδί του Στινγκ γεννήθηκε κορίτσι, ντύνεται σαν άντρας, προσδιορίζεται ως ουδέτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης