Άρης, «ο αρχηγός των γαλάζιων» του ΣΥΡΙΖΑ: Η μεταγραφή Σπηλιωτόπουλου, οι δημοσκοπήσεις και το μούδιασμα

Άρης, «ο αρχηγός των γαλάζιων» του ΣΥΡΙΖΑ: Η μεταγραφή Σπηλιωτόπουλου, οι δημοσκοπήσεις και το μούδιασμα

Μετά το Πάσχα αναλαμβάνει καθήκοντα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κασσελάκη ο πρώην υπουργός της ΝΔ - Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ από την προσωπική επιλογή του προέδρου

aris-spiliwtopoulos-mak
Με στόχο την μελέτη των δημοσκοπήσεων και των focus groups και ζητούμενο την ερμηνεία των «αντισυμβατικών» ρευμάτων στο εκλογικό σώμα, η συμμετοχή του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου στο προεκλογικό επιτελείο της Κουμουνδούρου ξεπέρασε κατά πολύ τον ορίζοντα προσδοκιών των συντρόφων του Στέφανου Κασσελάκη.

Ως προσωπική επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα αναλάβει καθήκοντα μετά το Πάσχα με την επαγγελματική του ιδιότητα, δηλαδή ως πολιτικός αναλυτής, είδηση που συντάραξε χθες το σώμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηκώνοντας τσουνάμι και στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αιτία είναι κάτι περισσότερο από προφανής, καθώς ένα πρόσωπο – «σημαία» της ΝΔ και της θεωρίας του «μεσαίου χώρου» εγκαθίσταται στο «στρατηγείο» της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία τείνει όλο και πιο δεξιά, επιχειρώντας στροφή στο Κέντρο και σε νέα εκλογικά ακροατήρια. Και αν ο ίδιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανακαλεί μνήμες από το πολιτικό παρελθόν της χώρας, όταν ο ίδιος πρωταγωνιστούσε στο πάνθεον της διακυβέρνησης Καραμανλή, η παρουσία του στο ρόστερ Κασσελάκη έρχεται να επιβεβαιώσει όσους, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρούν να εντατικοποιείται ενόψει Ευρωεκλογών το άνοιγμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το «γαλάζιο» και το «αντισυμβατικό» ακροατήριο.

Δεν είναι, άλλωστε, μόνο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αλλά και οι υποψηφιότητες του Βαγγέλη Αντώναρου, ο οποίος πληροφορήθηκε σε πάνελ την είσοδο του πολιτικού του φίλου στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου (γιου της πρώην Υπουργού, Κατερίνας Παπακώστα) και της Έλενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο, πλάι σε βουλευτές όπως ο Βασίλης Κόκκαλης και στελέχη όπως ο Γιάννης Μοίρας που δίνουν βάση στα εσωκομματικά καρφιά περί «γαλάζιας» συνιστώσας, η οποία είχε αρχίσει να οικοδομείται ήδη από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα, παρά τις αιτιάσεις των συντρόφων του περί μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε «κόμμα σούπερ μάρκετ».

Κλείσιμο
Το άνοιγμα, ωστόσο, της Κουμουνδούρου σε στελέχη της λαϊκής Δεξιάς συνοδεύεται και από την αναζήτηση των «αντισυμβατικών» ψηφοφόρων, οι οποίοι έλκονται από τον «αντισυμβατικό» τρόπο επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, δημιουργώντας κέρδη και ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατά τον ίδιο. «Έχουμε κάποιους ψηφοφόρους, οι οποίοι λειτουργούν με αντισυμβατικούς όρους για κάποιον λόγο ο κύριος Κασσελάκης αρχίζει και κάτι λέει σε αυτούς, ίσως γιατί και ο τρόπος επικοινωνίας του είναι και αυτός αντισυμβατικός, άρα αρχίζει και φλερτάρει με αυτούς τους ψηφοφόρους και εκεί υπάρχουν κάποια κέρδη”, όπως τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Attica ο κ. Σπηλιωτόπουλος, Επιπλέον, όπως παρατήρησε, σε αντίθεση το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν κερδίζει ούτε σε επίπεδο συσπείρωσης, δεν κερδίζει και σε επίπεδο, εντός εισαγωγικών, νέων ψηφοφόρων, διότι ο τρόπος ο οποίος επικοινωνεί ακόμη και σήμερα, όχι μόνο αντισυμβατικός δεν είναι, αλλά θα έλεγα είναι ιδιαίτερα παλαιοπολιτικός, ιδιαίτερα συμβατικός», εξαπολύοντας βέλη κατά της Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν για την «προσχώρηση» του Άρη Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι πρόκειται για μια πολύ ειδική μορφή συνεργασίας, η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με την ανάλυση μετρήσεων, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώνεται το επιτελείο του Προέδρου. «Δεν είναι συνεργάτης του Προέδρου, αλλά της ομάδας επικοινωνίας», ξεκαθαρίζουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου.

Μούδιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι διαβεβαιώσεις αυτές, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ανασκεύασαν το αρχικό «σοκ» που υπέστησαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως το περιέγραφαν χθες, πληροφορούμενα από τον Τύπο την έλευση Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο της Κουμουνδούρου. «Έχουμε υπερβεί κατά πολύ την… ποσόστωση» ανέφερε χαρακτηριστικά προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο protothema.gr, θέλοντας να καταδείξει την κεντρική παρουσία πρώην «γαλάζιων» στελεχών στην νέα φάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που άλλα στελέχη δήλωναν «άφωνα» στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όταν έγινε γνωστή η συνεργασία της Κουμουνδούρου με τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Πάντως, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να έχει αποφασίσει από καιρό τη δημιουργία ειδικής «ομάδας κρούσης» για τις Ευρωεκλογές στην Κουμουνδούρου, κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό τα πρόσωπα, τα οποία έχει επιλέξει ως αρωγούς στην πρώτη του μεγάλη, εκλογική μάχη.

Δύο προεκλογικά ντιμπέιτ

Εκτός από τα πρόσωπα, άρωμα εκλογών έχει και η πολιτική δραστηριότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί αύριο, Μεγάλη Τετάρτη την Καισαριανή και μεθαύριο, Μεγάλη Πέμπτη τη Βαρβάκειο αγορά, τη στιγμή που δύο ντιμπέιτ ζήτησε η Κουμουνδούρου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της Κουμουνδούρου, όπως μεταφέρθηκε στην Επιτροπή από την Εκπρόσωπο Τύπου Βούλα Κεχαγιά και τον Οικονομικό Διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ενώ αμφότεροι τόνισαν πως πρέπει από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί εάν αξιολογείται έως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία έγινε μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία, όπως ανέφεραν.

Σχολιάζοντας τα της διάρρηξης στο ΥΠΕΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «κατάρρευση» της χώρας, ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζουν ότι έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης της διάρρηξης, καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το Υπουργείο δεν εκλάπη κάτι κι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση το δίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι άκουσε και τι είπε με τους βουλευτές της ΝΔ ο Μητσοτάκης - Στο επίκεντρο η καθημερινότητα 

Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο στον Ισημερινό - Σοκαριστικό βίντεο

Απεργία και συγκεντρώσεις αύριο για την εργατική Πρωτομαγιά - Ποια μέσα μεταφοράς θα κινηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης