Super League 1, Ιωνικός - ΠΑΟΚ 3-2: Τον έστειλε... αδιάβαστο! - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ιωνικός - ΠΑΟΚ 3-2: Τον έστειλε... αδιάβαστο! - Δείτε τα γκολ

Η σπουδαιότερη νίκη του Ιωνικού στη Super League 1 συνιστά και την τρίτη σερί ήττα για τον ΠΑΟΚ στο καταπληκτικό ματς της Νεάπολης που είχε πέντε γκολ, πέναλτι, δοκάρι και μεγάλες ευκαιρίες από τους δυο αντιπάλους!

5451093
Η ματσάρα της Νίκαιας είχε μεγάλο νικητή τον Ιωνικό και μεγάλο χαμένο τον ΠΑΟΚ, που με την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα επιβεβαίωσε ότι είναι μια ομάδα δίχως σφυγμό, μια ομάδα στα πολύ κάτω της, που καταφέρνει να ανασταίνει τους… πάντες και τα πάντα!

Στη δέκατη έβδομη επίσκεψη του στη Νεάπολη, ο «Δικέφαλος» παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα που δεν έλεγες ότι έχει εκπλήξεις, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα το τελευταίο διάστημα, πάντως είχε νέα πρόσωπα, όπως ο Εσίτι στον άξονα, αντί του Σβαμπ, στον άξονα δίπλα στον Κούρτιτς και τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Δημήτρης Σπανός κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για τους γηπεδούχους, ποντάροντας πολλά στην εμπειρία των Τσιγκρίνσκι και Κάνιας, στη μαχητικότητα του αναντικατάστατου Βαλεριάνου και στην αποτελεσματικότητα του Άοσμαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg7jnikz4r69-sf)


Κλείσιμο
Ανατροπή μέσα σε 16 λεπτά
Το πρώτο 45λεπτο τα είχε, σχεδόν, όλα! Ένταση, δύναμη, πάθος, αμφισβητούμενες φάσεις, χρήση του VAR on field και ανατροπή μέσα σε 16 λεπτά! Οι Νικαιώτες έβγαλαν αντίδραση από την στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε (0-1) με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι από την εξαιρετική σέντρα του Τέιλορ, αλλά έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να βάλει τον Ιωνικό μπροστά στο σκορ.


Τρία λεπτά μετά το 0-1, ο Ιωνικός απάντησε και μάλιστα με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος την τριετία 2016-2019 φόρεσε 91 φορές τη φανέλα του «Δικεφάλου». Ο Χοσέ θα πρέπει να είπε από μέσα του ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα καλά φιλαράκια του, τον Καντουρί και τον Βαρέλα, που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν μια εύκολη μπάλα, αλλά του την έστρωσαν στα πόδια. Ε, τι να έκανε…

Ο Ισπανός, αν και δεν είναι σκόρερ ολκής, ήξερε πως να την στείλει στα δίχτυα και να συνεχίσει μια παράδοση με πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ να σκοράρουν εις βάρος του. Μόνο στο φετινό πρωτάθλημα το έχουν κάνει άλλοι δύο πρώην «ασπρόμαυροι», οι Μαουρίσιο και Κουλούρης.

Το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» μορφή μετά την άμεση ισοφάριση του Ιωνικού. Η ομάδα του Σπανού έμοιαζε να μη θέλει να «παραδοθεί» εύκολα σ’ έναν ΠΑΟΚ που για πολλοστή φορά ύστερα από ένα γκολ εις βάρος του δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν.

Το δεύτερο γκολ φαινόταν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει για τους γηπεδούχους και ήρθε από το κερδισμένο πέναλτι του Λένις από τον Πασχαλάκη και την εύστοχη εκτέλεση από τον μόνιμο σκόρερ του Ιωνικού, τον Αϊάς Άοσμαν. Όλα αυτά μέσα σε δεκαέξι λεπτά!


«Μυρίστηκε αίμα» ο Ιωνικός
Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ έμοιαζε λες και είχε μείνει στα αποδυτήρια. Με παίκτες εκτός τόπου και χρόνου με μια άμυνα να πελαγοδρομεί, στο 49ο λεπτό να δέχεται το τρίτο γκολ από τον Λένις και να πολιορκείται από τους Νικαιώτες που μυρίστηκαν αίμα και ήταν έτοιμοι να «τελειώσουν» μια και καλή τους «ασπρόμαυρους».

Το δοκάρι γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από το 4-1, ο Ιωνικός με την ένατη τελική του λίγο αργότερα πλησίασε εκ νέου στο τέταρτο γκολ, όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από μια ώρα κι ενώ στο 18’ ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που είχε πετύχει πρώτος γκολ. Κι όμως, προτού συμπληρωθεί το 60ο λεπτό είχε κινδυνέψει να βρεθεί με τρία γκολ πίσω στο σκορ.

«Επέστρεψε» μετά το 60’, αλλά ήταν αργά…
Ο Λουτσέσκου αποφάσισε πως έπρεπε να κάτι να κάνει από τον πάγκο. Έβγαλε Εσίτι και Μπίσεσβαρ, πέρασε τους Σβαμπ και Μουργκ, με τον Αυστριακό να είναι εκείνος που μείωσε σε 3-2 στο 60’ από την σέντρα του Σίντκλεϊ. Από το 3-2 και μετά εμφανίστηκε ένας άλλος ΠΑΟΚ στο χορτάρι της Νίκαιας. Η μια ευκαιρία (Σίντκλεϊ) διαδεχόταν την άλλη (Καντουρί) με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να έχει πάρει από το χέρι τους «ασπρόμαυρους» σε μια ύστατη προσπάθεια να τους οδηγήσει στην ισοφάριση.

Στα τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Ιωνικό να έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη μεσαία γραμμή και να έχει χτίσει ένα τείχος μπροστά από την εστία του, ο Λουτσέσκου αποφάσισε πως πρέπει να πάει κόντρα στα «πιστεύω» του. Έβαλε τριάδα στην άμυνα, έπαιξε «όλα για όλα», ωστόσο είδε πρώτα τον Σβαμπ (79’) να αστοχεί μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής και ακολούθως ο Σίντκλεϊ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP: Ο Λένις κερδίζει το πέναλτι, σκοράρει (το 3-1), έχει δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες, γενικά ήταν από τους κορυφαίους.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μέγας Τσινγκρίσκι απόλυτος κυρίαρχος στα μετόπισθεν του Ιωνικού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολόκληρος ο ΠΑΟΚ από το 18’ μέχρι και το 60’ όταν εξαφανίστηκε από το γήπεδο και αποφάσισε να επιστρέψει όταν βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Ήταν πολύ αργά.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Το «τσαφ» των Καντουρί και Βαρέλα μοιάζει επικό στη φάση του γκολ της ισοφάρισης από τον Κάνιας. Τέτοια «ασίστ», όπως αυτή που βγήκε στον Κάνιας, θα τη ζήλευε μέχρι και ο καλύτερος πασέρ του Ιωνικού, ο Άοσμαν.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Τζήλος στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Λένις από τον Πασχαλάκη και για την οποία φωνάζει ο ΠΑΟΚ, πήγε στο VAR για να τσεκάρει τη φάση και μετά τη χρήση του on-field review καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, θεωρώντας ότι ο γκολκίπερ του «Δικεφάλου» έχει ανατρέψει τον Κολομβιανό εξτρέμ των γηπεδούχων.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Ιωνικό, που πήρε μεγάλη ανάσα και βύθισε τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο κάτω και να μεγαλώνει την εσωστρέφεια στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κάνιας (69’ Ματσούκας), Ντάλτσιο, Κιάκος (69’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (77’ Μάναλης), Λένις (88’ Βαφέας).


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης