Euro 2020 (4ος όμιλος), Κροατία-Σκωτία 3-1: Η ζωγραφιά του Μόντριτς την έστειλε στους 16 - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (4ος όμιλος), Κροατία-Σκωτία 3-1: Η ζωγραφιά του Μόντριτς την έστειλε στους 16 - Δείτε τα γκολ

Για ένα ημίχρονο η φιναλίστ του Μουντιάλ 2018 ζούσε με τον εφιάλτη του αποκλεισμού από τους 16 του Euro 2020, αλλά ο αρχηγός της Λούκα Μόντριτς μ' ένα απίθανο γκολ στο 62΄και μία ασίστ από εκτέλεση κόρνερ στο 76' έσωσε τους Κροάτες

24352638
Από το «βάπτισμα του πυρός», ως τον τελικό του Μουντιάλ, δεν σταμάτησαν να την κουβαλούν στις πλάτες τους. Μαζί συνεργάστηκαν, παρέα και με το νέο «αίμα» για να τη στείλουν σε ένα ακόμη Euro, πιθανώς το τελευταίο που και οι δύο δίνουν το παρών. Λούκα Μόντριτς και Ίβαν Πέρισιτς, οι «γερόλυκοι» της Κροατίας στα 35 και τα 32 αντίστοιχα τής έκλεισαν θέση στους «16» και μάλιστα με... καλό εισιτήριο μετά την ήττα της Τσεχίας, αυτό της 2η θέσης, μετατρέποντας σε «two-man show» τη νίκη κόντρα στη Σκωτία 3-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccafygml28ep-sf)


Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν είχε επιλογή. Όσο, όμως, συνεχίζει να έχει τους δύο legends, όλα γίνονται πιο εύκολα στις κρίσιμες στιγμές. Το ξεκίνημα στο «Χάμπντεν Παρκ» δεν ήταν «εκρηκτικό», αλλά μόλις στο 17' έκρυβε το πρώτο γκολ για τους Κροάτες. Από το κεφάλι του Πέρισιτς που νίκησε δύο αμυντικούς στον αέρα, ο Βλάσιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με ωραίο γυριστό τελείωμα νίκησε τον Μάρσαλ.

Οι Σκωτσέζοι είχαν απάντηση. Σταδικά έγιναν πιο απειλητικοί και στο 42', βρήκαν το γκολ που άξιζαν, το πρώτο τους στον όμιλο και πρώτο μετά από 25 χρόνια σε τελική φάση Euro. Φυσικά, σκόρερ θα ήταν ένας... Μακ, όπως σε όλα τα προηγούμενα γκολ της στον θεσμό. Ο ΜακΓκρέγκορ «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς με μονοκόμματο σουτ μετά την κακή απομάκρυνση του Βίντα και προκάλεσε ντελίριο πανηγυρισμών στις εξέδρες του «Χάμπντεν Παρκ», αφού ένα γκολ ακόμη ήταν θα ήταν αρκετό να τους στείλει στα νοκ-άουτ.

Τα όνειρα των Σκωτσέζων, όμως, συνθλίφτηκαν από την ποδοσφαιρική ιδιοφυία που λέγεται Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης αρτίστας, ο νεότερος και πλέον, και ο γηραιότερος σκόρερ της «Hrvatska» σε Euro, χάρισε ένα γκολ «έργο τέχνης» με το εξωτερικό και έθεσε την ομάδα του ξανά σε τροχιά πρόκρισης.

Κλείσιμο
Η δική του ασίστ στο 77' έβαλε το... κερασάκι της 2ης θέσης, με αποδέκτη τον έτερο «γέροντα», Ίβαν Πέρισιτς, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος μετά το κομβικό τέρμα κόντρα στην Τσεχία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccag7uyezzeh-sf)


Και τώρα; Η Σκωτία αποχαιρέτησε ως 4η, ενώ οι Κροάτες περιμένουν να δουν ποια από τις Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία θα καταλήξει 2η στον 5ο όμιλο και θα την αντιμετωπίσει στην Κοπεγχάγη, στις 28 Ιουνίου.


Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71' Μπάρισιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Βλάσιτς (76' Ιβάνουσετς), Πέρισιτς (81' Ρέμπιτς), Πέτκοβιτς (70' Κράμαριτς)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χάνλεϊ (33' ΜακΚένι), ΜακΤόμινεϊ, Τίρνεϊ, Ο' Ντόνελ (84' Πάτερσον), ΜακΓκίν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70' Φρέιζερ), Ντάικς, Άνταμς (84' Νίσμπετ)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Αγγλία - Τσεχία 1-0
Κροατία - Σκωτία 3-1

Η τελική βαθμολογία
1. Αγγλία 7 (2-0)
2. Κροατία 4 (4-3)
3. Τσεχία 4 (3-2)
----------------
4. Σκωτία 4 (1-5)

Τα προηγούμενα αποτελέσματα
Αγγλία – Κροατία 1-0 (57’ Στέρλινγκ)
Σκωτία – Τσεχία 0-2 (42’, 52’ Σικ)

Κροατία – Τσεχία 1-1 (47’ Πέρισιτς – 37’ πεν. Σικ)
Αγγλία – Σκωτία 0-0

Κριτήρια ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων:
1. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
2. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων συνολικά στον όμιλο
5. Καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο
6. Περισσότερες νίκες στον όμιλο
7. Διαδικασία των πέναλτι (σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αντιμέτωπων ομάδων την τελευταία αγωνιστική)
8. Fair play: Λιγότεροι βαθμοί ποινής (ένας πόντος για κάθε κίτρινη κάρτα, τρεις πόντοι για κόκκινη είτε απευθείας είτε με δεύτερη κίτρινη, τέσσερις πόντοι για απευθείας κόκκινη σε παίκτη που είχε δεχτεί ήδη κίτρινη)
9. Η κατάταξη της κάθε χώρας στα προκριματικά

Οι διασταυρώσεις των ομάδων του 4ου ομίλου για τους «16»:
1η του 4ου ομίλου - 2η του 6ου ομίλου (Λονδίνο)
2η του 4ου ομίλου - 2η του 5ου ομίλου (Κοπεγχάγη)
3η του 4ου ομίλου - 1η του 2ου ή 3ου ή 5ου ομίλου


Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: Ονειρεύεται την κούπα, διαβάζοντας για τις εξετάσεις

Σάντος: «Ακόμη και οι καλύτερες ομάδες χάνουν»

Πιτίνο: «Μια μεγάλη τρύπα στην καρδιά μου η απουσία του Σπανούλη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης