Euro 2020, Σκωτία-Τσεχία 0-2: Με το... μαγικό αριστερό του Σικ - Δείτε τα γκολ

Euro 2020, Σκωτία-Τσεχία 0-2: Με το... μαγικό αριστερό του Σικ - Δείτε τα γκολ

Ο Πάτρικ Σικ με το αδιανόητο γκολ από τη σέντρα, το πιο μακρινό σε Euro 2020 από το 1980, καθάρισε για την ντομπλέτα (2-0) της Τσεχίας απέναντι στη Σκωτία, η οποία σκόνταψε στον Βάτσλικ και το δοκάρι του

Sik
Η Τσεχία πήρε σημαντική νίκη στην πρεμιέρα της στο Euro με το τελικό 2-0 απέναντι στους Σκωτσέζους στην Γλασκώβη, σε έναν τρομερά δύσκολο όμιλο μαζί με τις Αγγλία και Κροατία (2-0 τα «λιοντάρια» την Κυριακή).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc3fo0toqjjd-sf)


Ο Πάτρικ Σικ με το γκολ... όλης της διοργάνωσης, αφού πολύ δύσκολα θα μπορέσει κανείς να εντυπωσιάσει περισσότερο από το μαγικό φάλτσο του Τσέχου από το κέντρο του γηπέδου, χάρισε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του το αποτέλεσμα και την ελπίδα.

Μαχητικότατοι οι Σκωτσέζοι, είχαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι στο 1-0, λίγο πριν δεχθούν το δεύτερο γκολ, έβγαλαν πείσμα, αλλά είδαν και τον Βάτσλικ στα γκολπόστ της Τσεχία να τους αρνείται οποιαδήποτε προσπάθεια.

Μπήκε και ο Κρμέντσικ του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά και μάλιστα είχε καλή στιγμή για γκολ, με τον Μάρσαλ ν' αποκρούει.

Οργάνωση και ευκαιρία στην ευκαιρία
Κλείσιμο
Η Γκλασκώβη παρά την συννεφιά και τον γκρίζο ουρανό, είχε αρκετή ζωντάνια στο Hampden Park από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες και έφτανε περίπου στις 12.000. Οι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να πάρουν ώθηση από τους οπαδούς τους, πάτησαν κάπως πιο σοβαρά και καλύτερα στα πρώτα λίγα λεπτά, όμως η εικόνα του ματς διαμορφώθηκε σχετικά νωρίς.

Η οργάνωση στην άμυνα με τις γρήγορες επιστροφές και τους κλειστούς χώρους ήταν χαρακτηριστικό των δύο ομάδων, με την Τσεχία ν' απειλεί πρώτη και την Σκωτία ν' απαντά αμέσως. Ο Πάτρικ Σικ στο 16ο λεπτό με μονοκόματο αριστερό σουτ από γύρισμα του Γιάνκτο ανάγκασε τον Μάρσαλ να επέμβει, ενώ, στο 17' οι Βρετανοί απάντησαν με τον Ντάικς που πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα από το γέμισμα του Ρόμπερτσον, αλλά η προβολή έφυγε άουτ.

Αριστερά η Σκωτία, δεξιά η Τσεχία, την διαφορά ο Σικ
Προφανέστατα, οι Σκωτσέζοι επέλεγαν την αριστερή τους πλευρά κάθε φορά που κατάφερναν να ξεπεράσουν το πρέσινγκ και ν' ανέβουν στο γήπεδο. Εκεί βρίσκονταν οι Ρόμπερτσον και Άρμστρονγκ που επιχείρησαν να συνεργαστούν και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα τους. Οι Τσέχοι από την πλευρά τους ανέβαιναν κυρίως από δεξιά με τον Τσούφαλ και τον Νταρίντα που έπαιζε από δεξιά, με τον Μάσοπουστ να έχει μεταφερθεί πιο κεντρικά. Οι Τσέχοι, αφού ο Βάτσλικ στο 32' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ρόμπερτσον, βρήκαν τη λύση. Σ' ένα αρκετά κλειστό ματς, όταν από συνεχόμενα γεμίσματα και εκτελέσεις κόρνερ... στο πουθενά, ο Τσούφαλ από δεξιά γέμισε και ο Σικ πιο ψηλά απ' όλους πήρε την κεφαλιά για το 1-0 στο 42'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc3dyvqpvtp5-sf)


Oh my Schick!
Μια άλλη ιστορία το δεύτερο μέρος, ίδιος μεγάλος πρωταγωνιστής και ίσως με το γκολ ολόκληρου του τουρνουά! Οι Τσέχοι με τους Σικ και Νταρίντα στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησαν την εστία του Μάρσαλ που ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα, κάτι που δεν θα γινόταν λίγο αργότερα, όταν και ο φορ των Τσέχων τελείωσε το παιχνίδι με το γκολ του Euro. Βέβαια, στο 47' ο Χέντρι με υπέροχο σουτ είχε πετύχει το δοκάρι για την Σκωτία κι ακολούθησε το... μεγάλο φινάλε του ματς. Νωρίτερα, χρονικά, αλλά με μαγικό τρόπο. Στο 52', από τα 45,4 μέτρα, την πιο μακρινή απόσταση από το Euro του 1980, ο Σικ με μια επαφή έβαλε απίθανο φάλτσο στη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Μάρσαλ για το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc3ejwyykp01-sf)


Οι Τσέχοι άφησαν χώρους, οι Σκωτσέζοι με την δύναμη που έπαιρναν από τον κόσμο τους και το σκεπτικό πως ακόμα υπήρχε χρόνος προσπάθησαν να πιέσουν, το παιχνίδι έγινε για λίγο αρκετά γρήγορο, ενώ, ο Κάλας έφτασε δυο φορές κοντά στο αυτογκόλ. Ευτυχώς για εκείνον και την ομάδα του το γλίτωσε, ο Βάτσλικ έβγαλε με τρομερή επέμβαση με το πόδι ένα πλασέ του Ντάικς στο 66', ενώ στο 84' μια κόντρα σταμάτησε ένα εντυπωσιακό σόλο του Φόρεστ. Η Σκωτία πίεσε μέχρι τέλους, πάτησε περιοχή, έφτιαξε στιγμές, όμως ηττήθηκε. Η Τσεχία με αυτό το αποτέλεσμα αποκτά αβαντάζ έναντι της ομάδας του Κλαρκ, για την οποία τα πράγματα ζόρισαν υπερβολικά...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σκωτία: Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67' ΜακΓκρέγκορ), Ο'Ντόνελ (79' Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79' Νίσμπετ), Κρίστι (46' Άνταμς)

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Σελούτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ, Μάζοπουστ (71' Βίντρα), Νταρίντα (86' Σέβτσικ), Γιάνκτο (71' Λόζεκ), Σικ (86' Κρμέντσικ)

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Με ανοιχτή ατζέντα και κόκκινες γραμμές

Ορόσημο η 1η Ιουλίου για την επιστροφή στην κανονικότητα - Τι αλλάζει από σήμερα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης