Γεννηματά για κορωνοϊό: Δεν εξαιρείται η Eκκλησία από τους κανόνες

Γεννηματά για κορωνοϊό: Δεν εξαιρείται η Eκκλησία από τους κανόνες

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ζήτησε να προσληφθούν νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό

genimata
Ξεκάθαρη θεση πήρε η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για τα μέτρα της Πολιτείας για τον κορωνοϊό.

Φώφη Γεννηματά: Προτεραιότητα οι ζωές εκεί να πέσει το βάρος, να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας


Όπως είπε, τα μέτρα ειναι σε σωστή κατεύθυνση. Τόνισε, όμως, ότι πρέπει «να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα πριν να είναι αργά. Να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ. Να προσληφθούν τώρα εκτάκτως νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, να αντέξει το δημόσιο σύστημα υγείας».

Για τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει όσον αφορά την Eκκλησία και τα μέτρα πρόληψης η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι τα μέτρα αφορούν όλους και ότι η εκκλησία δεν εξαιρείται.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, λεγοντας ότι ο Τούρκος προεδρος προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη.

Κλείσιμο
Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλώβισε τους προσφυγες αλλά και την Ελλαδα, ενώ άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό λεγοντας τα εξής:

«Δεν άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να διεκδικεί να αναλάβει η Ευρώπη ευθύνη να αλλάξει η δήλωση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας και να αναλάβει ευθύνη και για την διαδικασία υποδοχής εκτός του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσθετωντας ότι «κοντεύει το 2020 να γίνει 2016 και οριστικά η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών. Αν συμβεί αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ασκήσει βέτο σε κρίσιμες ευρωπαϊκές αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης:

- Κορωνοϊός: Τηλεργασία και άδειες οι διευκολύνσεις για γονείς παιδιών μέχρι 15 ετών
- Κλειστά σχολεία - Κορωνοϊός: «Για να μην χαθεί η χρονιά, μελετάται παράταση, ακόμη και μαθήματα μέσα στο Πάσχα» λέει η Κεραμέως
- Κορωνοϊός: Όλα τα στατιστικά για 115 χώρες - Πόσοι αρρώστησαν, πόσοι έγιναν καλά και πόσοι έχασαν τη ζωή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης