Πέτσας: Σε Αττική και Σέρρες θα μεταφερθούν οι μετανάστες που πέρασαν στα νησιά

Πέτσας: Σε Αττική και Σέρρες θα μεταφερθούν οι μετανάστες που πέρασαν στα νησιά

Θα δημιουργηθούν δύο κλειστές δομές - Δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους ανθρώπους, δεν θα καταγράφονται, δεν μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου και θα απελαθούν τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Petsas4_3_20
Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τοποθεσίες κοντά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό τόσο στα σύνορα στον Έβρο, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και για τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Κάνουμε δύο κινήσεις, η μία είναι να ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και στην ξηρά και στην θάλασσα ώστε το μήνυμα αποτροπής που στέλνουμε να είναι πάντα ισχυρό όσο και αν προσπαθεί η Τουρκία να γίνει διακινητής», είπε ο κ. Πέτσας.

«Το άλλο είναι ότι προσπαθούμε να αποτρέψουμε τη χιονοστιβάδα των fake news ώστε να μην έχουν κάποιο αποτέλεσμα στην κοινή γνώμη», πρόσθεσε.

«Ήδη έχουμε κινηθεί για να μεταφέρουμε ανθρώπους από τα νησιά μας γιατί δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους ανθρώπους που είχαν έρθει πριν την Κυριακή στην Ελλάδα, δεν θα καταγράφονται, δεν μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για τους μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είπε ότι «θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα και μάλιστα εξετάζουμε δύο περιοχές μία στη βόρεια Ελλάδα και μία στην Αττική. Στη βόρεια Ελλάδα θα γίνει στο νομό Σερρών στο ανενεργό στρατόπεδο Βασιλειάδη που ανήκει στο υπουργείο Μετανάστευση και ασύλου. Εκεί θα μεταφερθούν σε μία προσωρινή κλειστή δομή με σκοπό μείνουν εκεί μέχρι να δρομολογηθεί η απέλασή τους». 

Κλείσιμο
«Κοντά στην Αθήνα εξετάζουμε δύο περιοχές, που να είναι κοντά σε αεροδρόμια», επεσήμανε.

Για τα στρατόπεδα που φτιάχνουν οι Τούρκοι έξω από τις Καστανιές σημείωσε: «Θα είναι ένα πρόβλημα της Τουρκίας, γιατί οι επιπτώσεις θα της γυρίσουν μπούμερανγκ». «Εμείς θέλουμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, όχι να έχουμε αυτό το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες μέρες και γι αυτό κάνουμε μία εκστρατεία για να ενημερώσουμε». «Έχουν κινητοποιηθεί οι ευρωπαϊκή θεσμοί στο ανώτατο επίπεδο υπάρχουν έκτακτα συμβούλια για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα»

Για την κατάσταση στα νησιά είπε ότι «είναι προτιμότερο να συμφωνήσουμε ότι οι κλειστές δομές είναι προς το συμφέρον όλων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης