Διάσκεψη για τη Λιβύη: Ο Χαφτάρ συμφώνησε να λάβει μέρος, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Ο Χαφτάρ συμφώνησε να λάβει μέρος, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ

Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάικο Μάας μεταβαίνει σήμερα αιφνιδιαστικά στη Λιβύη με την ελπίδα να συναντηθεί με τον στρατάρχη, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί εκεχειρία

haftar
O στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, συμφώνησε να συμμετάσχει στην διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την ερχόμενη Κυριακή, μετέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Hadath.

Όπως ειχε γινει γνωστό τα προηγούμενα 24ωρα, το Βερολίνο προσπαθούσε να πείσει τον στρατάρχη Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, και τον αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ, να είναι παρόντες στη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με στόχο την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση.

Χθες, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν οι δύο άνδρες θα είναι παρόντες στο Βερολίνο την Κυριακή.

Νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινωθεί ότι υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας μεταβαίνει αιφνιδιαστικά στη Λιβύη με την ελπίδα να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί εκεχειρία στην εμπόλεμη χώρα. Είναι σημαντικό και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τόνισε ο Μάας προτού αναχωρήσει για τη Βεγγάζη, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης