Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Το ελβετικό ντοκιμαντέρ για τη Novartis βασίζεται κατά 90% σε έναν δικηγόρο

Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Το ελβετικό ντοκιμαντέρ για τη Novartis βασίζεται κατά 90% σε έναν δικηγόρο

Tο ακριβότερο φάρμακο της Novartis για την αντιμετώπιση του καρκίνου μπήκε το 2018 επί υπουργίας Ξανθού σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

adonis-mic1
Για όσα είπε στο ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας (RSI) σχετικά με την υπόθεση Novartis μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο σημερινός υπουργός Επενδύσεων είπε ότι εξήγησε στη δημοσιογράφο ότι δεν μπορούσαν οι Έλληνες να μην έχουν σε νέα φάρμακα και γι' αυτό τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το clawback ώστε ο ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει να βάζει φάρμακα στη λίστα καθώς μέχρι τότε αυτό δεν συνέβαινε για δημοσιονομικούς λόγους.







«Καλώς τα βάλαμε; Απολύτως καλώς. Αρκετοί Έλληνες ασθενείς έχουν γίνει καλά από αυτά τα φάρμακα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπ. Υγείας επισήμανε, επίσης, ότι το νόμο αυτό τον χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι το ακριβότερο φάρμακο της Novartis για την αντιμετώπιση του καρκίνου μπήκε το 2018 επί υπουργίας Ξανθού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε, επίσης, ότι το ντοκιμαντέρ στηρίζεται στο 90% στον Παύλο Σαράκη προσθέτοντας ότι, αν κατορθώσει η δικαιοσύνη να βάλει πρόστιμο στη Novartis, οι πελάτες του θα εισπράξουν δεκάδες εκατ. δολαρία αμοιβή και κάποιο μέρος εξ αυτών θα πάρει ο κ. Σαράκης.

«Ο Σαράκης είναι ένας επαγγελματίας δικηγόρος. Πιθανώς αυτή η υπόθεση να του δώσει χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής του νόμιμα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε, τέλος, ότι «η έως σήμερα η εξέλιξη της υπόθεσης στις ΗΠΑ δεν πηγαίνει όπως πιστεύουν στην Ελλάδα. Η Novartis αρνήθηκε να πληρώσει τα χρήματα που της ζήτησε το υπ. Δικαιοσύνης -πράγμα που συμβαίνει σπάνια- που σημαίνει ότι οι δικηγόροι της πίστευαν ότι τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδύναμα. Αν είχε φοβερά στοιχεία το FBI, η Novartis θα πλήρωνε ή θα ήταν στα δικαστήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης