Προσωπική νίκη του Μητσοτάκη οι πρόωρες εκλογές

Πρόκριμα για την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές θεωρούν στην Πειραιώς τη διαφορά των 9,5 μονάδων και τη σαρωτική νίκη σε Περιφέρειες και Δήμους - Πώς εξουδετέρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον… «άχαστο» Αλέξη Τσίπρα, υπερπηδώντας όλους τους πήχεις που του έβαζαν οι αντίπαλοί του

kiriakos-ekloges
Μεγάλη προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον εδραιώνει ως «statesman» της ελληνικής πολιτικής και θέτει στο περιθώριο την προπαγανδιστικού τύπου φημολογία περί της υποτιθέμενης αμφισβήτησης της ηγεσίας του αποτελεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως το διαβάζουν στην οδό Πειραιώς.

Υπερπηδώντας τον έναν μετά τον άλλο, όλους τους πήχεις που του έθεταν οι αντίπαλοί του (εντός και εκτός της ΝΔ) στη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέτυχε, όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του, ένα προβάδισμα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Η διαφορά των 9,5 εκατοστιαίων μονάδων που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και αποτελεί ρεκόρ από το 1981 που διεξάγονται εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη ευρωβουλευτών.

mitsotakis_eurwekloges_m


Επιπλέον, οι επιλογές τις οποίες έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται να οδηγούνται σε επίσης ιστορικών διαστάσεων επικράτηση της Κεντροδεξιάς στις Περιφέρειες και στους Δήμους που ξεκίνησε στον πρώτο γύρο και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με τη συντριπτική επικράτηση των στελεχών που έλαβαν γαλάζια χρίσματα.

Κλείσιμο
Σε πείσμα των ισχυρισμών του Μεγάρου Μαξίμου για τον… «ανίκητο» Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κόντρα στους κομπασμούς του τελευταίου που δήλωνε τυχερός επειδή τον είχε αντίπαλο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που έθετε τις περισσότερες φορές την ατζέντα της πολιτικής αναμέτρησης, κάτι που συνιστούσε μια πραγματικότητα την οποία ματαίως, όπως αποδείχθηκε αμφισβητούσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και γι΄ αυτό, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ, «έκλαιγαν το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου».


Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές


Με μεθοδικό τρόπο και χωρίς διχαστικά διλήμματα, σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε τη στρατηγική του, επενδύοντας στο τρίπτυχο των προγραμματικών του προτάσεων –για λιγότερους φόρους για όλους, πολλές νέες δουλειές και εμπέδωση της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη- και επιμένοντας να απευθύνει στην ελληνική κοινωνία κάλεσμα συμπόρευσης με στόχο την πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί στις επερχόμενες εθνικές κάλπες.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη στα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς όπου από καιρό ελάμβαναν σχετικά μηνύματα όχι μόνον από τις μετρήσεις που έδειχναν σταθερή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τις συχνές περιοδείες που έκανε και τις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιούσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

mitsotakis-3


new-dem



mitsotakis-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης