Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η ΕΕ βγήκε περισσότερο ωφελημένη από τη συμμετοχή της Ελλάδας

dimoskopisi_main01

Γκάλοπ της MRB για το ίδρυμα Konrad Adenauer - Πιστοί στο ευρώ το 35,7% των Ελλήνων - Λάθος η απόφαση ένταξης αλλά και λάθος η έξοδός μας από το ευρώ, λέει το 43,7% - Εχθρικός προς το ευρώ ένας στους 10 - Τι λένε οι δεξιοί και τι πιστεύουν οι αριστεροί ψηφοφόροι για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Θεωρούν την ιστορία και τον πολιτισμό ως τη σημαντικότερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ΕΕ

Μείωση του αντιευρωπαϊσμού στα χαμηλότερα ποσοστά από τον Δεκέμβριο του 2016 και άνοδο της θετικής εικόνας που έχουμε οι Έλληνες τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Ευρωζώνη, καταγράφει η έρευνα της MRB για λογαριασμό του Ιδρύματος Konrnad Adernauer που παρουσιάστηκε την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Η εν λόγω έρευνα καταγραφής των απόψεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση ελάχιστες ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές δείχνει ότι από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που θεωρούσαν λάθος και την ένταξή μας αλλά και την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, άγγιξε το 28,5%, τον Δεκέμβριο του 2018 το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 10,5%.
sel10

Μέσα σε δύο χρόνια το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν ότι καλώς ενταχθήκαμε και καλώς παραμένουμε στην ΟΝΕ αυξήθηκε από το 27,4% στο 35,&%, ενώ το ποσοστό των λεγόμενων εγκλωβισμένων», όσων δηλαδή πιστεύουν ότι κακώς ενταχθήκαμε αρχικώς στην Ευρωζώνη αλλά άπαξ και συνέβη πρέπει να παραμείνουμε μέλος, αυξήθηκε από το 27,2% στο 43,7%.
sel12

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, το 64,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι ωφέλησε την Ελλάδα η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 33,4% εκφράζει αντίθετη άποψη. Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι περισσότερο φιλο-ευρωπαίοι εμφανίζονται οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, από αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, και όσοι έχουν ανώτερη και κατώτερη μόρφωση και πρόσκεινται στη δεξιά και κεντροδεξιά του πολιτικού φάσματος.
sel17

Αντίθετα, περισσότερο αρνητικοί απέναντι στην ΕΕ και την ευρωζώνη είναι οι Έλληνες ηλικίας 55 – 64 χρόνων, κάτοικοι αστικών περιοχών με μέση μόρφωση που δεν εκφράζουν καμία πολιτική προτίμηση.


Παράλληλα το 58,2 των ερωτηθέντων θεωρεί ότι από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ περισσότερο ωφελημένη βγήκε η ΕΕ και μόλις το 26,3% θεωρεί ότι περισσότερο ωφελημένη βγήκε η Ελλάδα. Αναφορικά με το μέλλον της χώρας μας εντός της ΕΕ, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες. Τους «αισιόδοξους», όσοι δηλαδή υποστηρίζουν ότι η ένταξή μας στην ΕΕ μας ωφέλησε και θα μας ωφελήσει και στο μέλλον, τους «απαισιόδοξους», όσοι πιστεύουν ότι ωφεληθήκαμε στο παρελθόν αλλά δεν θα ωφεληθούμε στο μέλλον και στους «αντίθετους» που θεωρούν ότι δεν μας ωφέλησε και ούτε πρόκειται, η συμμετοχή μας στην ΕΕ. Οι «αισιόδοξοι» βρίσκονται στο 54% και είναι κυρίως πολίτες άνω των 65 ετών, που έχουν λάβει ανώτερη ή κατώτερη μόρφωση και ψηφίζουν κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα. Οι «απαισιόδοξοι» βρίσκονται στο 7% και πρόκειται για πολίτες ηλικίας 50-64 χρόνων που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές και ψηφίζουν δεξιά ή κεντρώα κόμματα και οι «αντίθετοι», κυρίως πολίτες ηλικίας 45 – 54 ετών, κάτοικοι αστικών περιοχών χωρίς πολιτικό προσανατολισμό.
sel24

Οι Έλληνες πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 33,5% ότι η «έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των μελών κρατών και η επιβολή του ισχυρότερου» χαρακτηρίζει πρωτίστως την ΕΕ και ακολουθούν με 24,8% όσοι θεωρούν «την υπερβολική παρέμβαση στην διακυβέρνηση των χωρών -μελών» και με 24% όσοι θεωρούν την «ελευθερία μετακίνησης επιχειρήσεων, προσώπων και επαγγελμάτων», ως χαρακτηριστικό γνώριμα της Ένωσης.
sel33


Οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι σε ποσοστό 43,2% ότι η η σημαντικότερη συνεισφορά της Ελλάδας στην Ε.Ε. Είναι η «ιστορία και ο πολιτισμός», σε ποσοστό 15% η «ενεργή συμμετοχή στην επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος» και σε ποσοστό 13,8% η «ασφάλεια, έλεγχος των εξωτερικών συνόρων». Παράλληλα το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα δεν κινείται προς τη «σωστή κατεύθυνση» με μόλις το 33,4% να εκφράζει διαφορετική άποψη. Το 28,2% πιστεύει ότι στο μέλλον θα υπάρξει στασιμότητα στην ΕΕ και καμία αλλαγή στο status quo, το 24% εκφράζει την άποψη ότι θα υπάρξει «εμβάθυνση της ΕΕ και αποδυνάμωση των εθνικών κρατών» και το 21,8% ότι θα υπάρξει «αποδυνάμωση της ΕΕ και ενδυνάμωση των εθνικών κρατών». Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 18,1% «βλέπει« διάλυση της ΕΕ.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

ΣΧΟΛΙΑ (25)

δημοκράτης

Πρώτα πρώτα, χαίρομαι που κάποιοι συμπατριώτες μου, θέλουν να διαβάζουν τις αναλύσεις μου και ας μη συμφωνούν με αυτές. Τωρα, ως προς το αν είμαστε ωφελημένοι από την ΕΕ, κατά τη γνώμη μου και βάση των αποτελεσμάτων θεωρώ, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΦΕΛΗΜΈΝΟΙ!... Ίσως κάποτε, αλλά όχι τώρα! Και θα εξηγήσω το γιατί... Πρωτίστως πιστεύω ότι η ΕΕ δεν έδειξε την απαιτούμενη αλληλεγγύη που θα έπρεπε να δείξει, σε ένα απο τα βασικά μέλη της. Πολλοί θα πουν το αντίθετο, λόγω των χαμηλότοκων δανείων που μας δίνει, αλλά στην ουσία, δεν βοηθησε τους Έλληνες πολίτες, αλλά τις τράπεζες. Όταν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει πέσει στα Τάρταρα, γιατί να θεωρήσω ότι η ΕΕ μας βοηθά? Σε αυτό το σημείο θα ανοίξω εντελώς τα χαρτιά μου και ελπίζω τα λόγια μου να τα ακουσουν και οι ντόπιοι πολιτικάντηδες αλλά και οι αξιωματούχοι της ΕΕ. Η ΕΕ ΦΈΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΈΡΕΤΑΙ ΆΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΟ!... γιατί πολύ απλά... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΈΡΟΓΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΡΈΟΣ! Το χρέος το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και τα άθλια κομματοσκυλα!Προσωπικά πριν από το 2009 δεν γνώριζα για την ύπαρξη αυτού του χρέους! Το ίδιο θεωρώ ότι συνέβη και στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αφού λοιπόν δεν φταίμε σαν λαός, γιατί η ΕΕ μας καταδίκασε, σε αυτή την φτωχόποίηση? Γιατί επιμένει σε αυτή τη θηλιά, όταν βλέπει ότι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και πολλά σπιτικά δεν έχουν ούτε τα βασικά! Κύριοι της ΕΕ, πως δέχεστε να φέρνετε σε τέτοια σημεία έναν ευρωπαϊκό λαό, ώστε να μη μπορεί να επιβιώσει?.... και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ! Επιτέλους ΚΆΝΤΕ ΚΟΎΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ελέγξτε τα κονδύλια που πάνε και βάλτε περιορισμούς σε αυτούς που φταίνε, για αυτό το χρέος! Δηλαδή, τους Έλληνες πολιτικούς! Πείτε ΝΑΙ στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και ΟΧΙ στην ασυδοσία και την παραδοπιστια των Ελλήνων πολιτικάντηδων! Άλλωστε έχετε και εσείς, ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, για το κατάντημα της Ελλάδας.

123

καλά καλά... Πρέπει να είσαι μικρός σε ηλικία ή πολύ καλός άνθρωπος...

New Yorker

Φιλε, δεν εχουν καμμια σχεσει οι τραπεζες με το χρημα που σπαταλησε το κρατος που εσεις ψηφισατε σε παροχες; ΚΑΜΜΙΑ. Τα trances πηγαν στο κρατος για να πληρωσει τα τρεχοντα εξοδα μεχρι να γινουν οι απαραιτητες διαρθρωτικες αλλαγες. Το εαν ο μεσος Ελληνας δεν γνωριζε για τα δανεια πριν το 2009 δεν φταιει ο Ολλανδος ουτε ο Γερμανος. Το οτι δεν πληρωναν οι πιο πολλοι εφορια δεν φταιει ο Γαλλος, το οτι 10% του πληθυσμου ηταν ΔΥ δεν φταει ο Ιρλανδος. Το οτι η Ελλαδα ηταν και ισως ειναι ακομη και σημερα η πιο διεφθαρμενη χωρα τις ΕΕ δεν φταιει ο Εγγλεζος. Η χωρα πτωχευσε και ο λαος πληρωνει για τις επιλογες που εκανε τα τελευταια 40 χρονια. Μετα το πρωτο σοκ, ο καθε πολιτικος εταζε απο μια αγελαδα στον καθενα και ολοι τον ψηφισατε, χωρις καν να ξερετε τι ειναι η αγελαδα (σχημα λογου) και εαν την χρειαζεστε. Γεμισε η Ελλαδα τεμπελο50ριδες και αγαμες κομμωτριες με κεκτημενα. Απο οσα γραφεις καταλαβαινει καποιος οτι γραφεις με την ψυχη και οχι με την λογικη η με την γνωσει βασικων εννοιων, αν και διαφωνω το σεβομαι. Εγιναν και γινονται ακομη πολλα λαθει και δυστυχως οπως παντα θα την πληρωσουν οι πιο αδυναμοι. Για μερικους οι δυσκολες συνθηκες και η οικονομικη αβεβαιοτητα δημιουργουν τις προϋποθέσεις για ενα καλυτερο αυριο, για αλλους ειναι φυσικα το τελος του κοσμου. Ολα ειναι σχετικα. Η ολη μου καριερρα τα τελυταια 35 χρονια ειναι βασισμενη σε αυτη την θεωρια. Καθε μερα ειναι ενας πολεμος που μαχεσαι για να κερδισεις αλλα ξερεις πως να χανεις.

Τριτοκοσμική Μπανανία!

Σιγά μη δώσουμε και σημασία για το τί λέει το κάθε λούμπεν κοπρόσκυλο της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς τώρα! Δεν τρελλαθήκαμε ακόμα!

περα βρεχει

Περιμενουμε την αναλυση απο τον Δημακρατη

Στράτος

Εμ τελείωσαν τα λεφτά των Γερμανών και σας φταίει όλος ο κόσμος, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι αριστεροί, οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, οι ΛΟΑΤΚΙ, η μεταπολίτευση. Όλοι. Οι άλλοι. Εκτός του κακού σας εαυτού.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Oxι και υπερβολες;! Ειχαμε δεν ειχαμε μπει στην ΕΕ και το ευρω, τωρα ο Λαος μας θα περνουσε καλυτερα απο οσο περνουσαμε τη δεκαετια που μας εβαλαν μεσα,Γιατι ο Λαος μας ειναι δουλευταρας και χαρισματικος και η Ελλαδα μας προνομιουχος και ευλογημενη Σε ολη αυτη την περιοδο πολεμους δεν ειχαμε, ουτε λιμους,λοιμους σεισμους καταποντισμους, αρα γιατι θα ειμασταν σημερα χειροτερα απο ο,τι ειμαστε; Ποια Χωρα στον κοσμο, αλλωστε, δεν ειναι καλυτερα σημερα απο οτι ηταν δεκαετιες χθες;Αλλα ο Καραμανλης και ολες οι πολιτικες δυναμεις, μας εβαλαν μεσα,με αιτηση μας, και οχι με το ζορι, οχι μονο για οικονομικους λογους, αλλα κυριως για να μην καταλυεται η Δημοκρατια μας με δικτατοριες και πραξικοπηματα και για την εδαφικη ακεραιοτητα μας απο την επιβουλη των γιτονων μας. Πώς ομως να μας προστατεψει η ΕΕ απο την τελευταια απειλη, οταν ο ιδιος ο πρωθυπουργος Τσιπρας , ξ ε π ο υ λ α ε ι τ η Μ α κ ε δ ο ν ι α μ α ς;;! Ενταξει! Πρεπει να σαπισει στη φυλακη!

Ελληνας

Αγαπώ την Ελλάδα και αγαπώ τους συμπολίτες μου αλλάδεν είμαι τυφλός. Είμαι πατέρας και αγαπώ τα παιδιά μου αλλά βλέπω και τα ελαττώματα τους και τα λάθη μου στην ανατροφή τους. Ετσι η αλήθεια έχει ως εξής: α) Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ και το Ευρώ χωρίς να είναι έτοιμη. Κάτι σαν να δώσεις αυτοκίνητο σ' ένα παιδί 12 ετών. Λογικά θα το τρακάρει και ίσως σκοτωθεί. Αρα ήταν λάθος που μπήκαμε όχι γιατί η ΕΕ είναι κακή αλλά γιατί εμείς ήμασταν ΑΝΩΡΙΜΟΙ. β) Τώρα που μπήκαμε αν βγούμε θα μας κοστίσει ακριβά (κάτι σαν να είμαστε ανήλικοι οδηγοί αυτοκινήτου που πάει με 100 και επειδή καταλάβαμε ότι δεν μπορούμε να το οδηγήσουμε να σκεφτούμε να πηδήξουμε έξω εν κινήσει). Στη διαδικασία θα τραυματιστούμε σοβαρά μπορεί και να σκοτωθούμε. γ) Για τα προηγούμενα βρίζουμε το αυτοκίνητο και αυτόν που μας το έδωσε (σωστό αυτό) δ) Ξεχνάμε ότι το ότι ήμασταν ανώριμοι δεν μας δικαιολογεί γιατί δεν ΕΙΜΑΣΤΕ πραγματικά 12 ετών. Είμαστε απλά ανώριμοι ενήλικες. ε) Μόνη σωτηρία είναι να σοβαρευτούμε ως πολίτες, να βάλουμε το μυαλό μας να μορφωθεί, να σκεφτεί λογικά και να δουλέψουμε σκληρά. Φυσικά θα περάσουμε δύσκολα. Αλλά δεν δικαιούμαστε να περνάμε καλά με την ανωριμότητα που μας δέρνει.Οταν καταλάβουμε αυτά τότε θα έχουμε ελπίδες.

Άγγελος

Ελληναρες η αιτια του κακου για οτι συμβαινει στη χωρα. Δεν εμαθαν τιποτα απο την κριση που ειναι κριση αξιων, ηθους. Δεν διαμαρτυρονταν για τις συνταξεις απο τα 50 γιατι ολοι θελαν το ιδιο. Πολεμησαν το νομο Γιαννίτση, αδιαφορησαν για τις δολοφονιες της Marfin, ΜΑΤΙ. Παντα νομιζουν οτι τους φταινε καποιοι αλλοι, για αυτο και στρουθοκαμηλιζουν, κανουν τα ιδια λαθη, μυαλο δεν βαζουν.

το τι πιστευει ενας λαος

που εκανε τον τσιπρα πρωθυπουργο και συνεχιζει να του δινει 20-25% και που δινει ένα 10% σε σκινχεντς εχει μηδαμινη αξια....

κα

Υπερβολές! Δεν νομίζω να πέσει η ΝΔ στο 10%.

Η Ελλάδα....

και οι περισσότεροι Έλληνες είναι οι χαμένοι και τα θύματα των ευρώδουλων κυβερνήσεων και της γερμανικής ΕΕ. Οι πολλοί πληρώνουν, μέχρι εξαθλιωσης, η χώρα μας διαλύεται και οι λίγοι κερδίζουν. Από Ευρώπη των λαών τελικά είναι η γερμανικη Ευρώπη των αρπαχτικων.

Σωστά πιστεύουν!

Πού ακριβώς έχει ωφεληθεί η Ελλάδα από την ΕΕ; Στο ότι είμαστε με διαφορά η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης; Στο ότι το 30% των Ελλήνων είναι σοβαρά υποσιτισμένοι, λόγω φτώχειας; Ή μήπως να μιλήσουμε για τις υποδομές; Που τα λύματα όλων των πόλεων, ακόμη και της Αθήνας, ακόμη καταλήγουν ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ στις θάλασσές μας... Που η ποιότητα του νερού μας είναι τόσο άθλια, που ξένα πρακτορεία συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην το χρησιμοποιούν ούτε για το πλύσιμο δοντιών; Πραγματικά, είμαστε μια χώρα τελειωμένη, αλλά θέλουν να μας πείσουν με το ζόρι να είμαστε και ευγνώμονες...

Los Bomboneros

Στο ότι μπήκαμε χωρίς να έχουμε κάποια εχέγγυα, είναι γεγονός. Από τη στιγμή που μπήκαμε όμως, ήταν μεγάλη επιτυχία και μπορούσαμε να ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ. Ξέρεις τι κάναμε όμως; Είδαμε τα λεφτά της Ευρώπης και αντί να κοιτάξουμε να στήσουμε ΔΟΜΕΣ, τα αρπάζαμε από το 80 μέχρι σήμερα για να θεμελιώσουμε ακόμα περισσότερο το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε άνθρωποι. Δηλαδή, "ωραία" να είμαστε στην Ε.Ε. με όλα τα οφέλη και τις εμπορικές συμφωνίες και τις συμμαχίες κτλ, αλλά μας ενοχλεί αν δε μας θεωρούν ισότιμους, αφού εμείς τους δίνουμε κιόλας το δικαίωμα με τόσα που έχουμε κλέψει. Ούτως ή άλλως, δε μας ήθελαν στην Ε.Ε., είχαμε μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε σωστοί και αντ' αυτού προτιμήσαμε τις τακτικές Ανδρέα που παγιώθηκε αυτή η επαίσχυντη κρατικοδίαιτη ρουσφετολογική τακτική και μεγάλωσαν μέχρι και σήμερα με αυτά τα μυαλά εκατομμύρια Ελλήνων. Αλλά όχι, μας φταίει η Ε.Ε. όχι εμείς που ούτε σεβασμό έχουμε για το διπλανό ή δε μπορούμε να εφαρμόσουμε έναν απλό αντικαπνιστικό νόμο. Όμως ρε, είμαστε "περήφανοι", "greek filotimo" που λέμε...

τρια ...

πουλάκια....! Η Ευρωπη θα επρεπε να τα κανει αυτα ρε ...στούρνε? ...κι ομως, όλοι ''εμεις'' εχουμε δικαιωμα ψηφου! ...γι αυτο και τετοια χάλια!.....

GIDI

Χα χα χα χα. Και φταίει η ευρώπη για αυτό; Μα πόσο αμορφωτος είσαι ρε φίλε. Που πριν το 90 δεν μπορούσες να αγοράσεις μπανάνα....

Και ποιος δε θυμαται το σουρσουρο

οταν στο Γυμνασιο ειχαμε αρχαια και καναμε αναλυση του Επιταφίου του Περικλεους και δη στην παραγραφο με το "φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφουμεν ανευ μαλακιας"... Μπροστα στις δικες σου φιλοσοφιες..., το τι επακολουθησε ηταν σχεδον ψίθυρος.

kyriakos

Μόνο ένας λαός ηλιθιων δουλεύει 40 χρόνια, παίρνει λεφτά από την ΕΕ με το τσουβάλι κι έχει φτάσει να είναι καταχρεωκοπημενος και χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Αριστερά. Η κατάρα του ανθρώπινου είδους. Σηψη στο μυαλό και την ψυχή. Ανάξιοι κι άτιμοι γνωμοδοτες. Ανίκανοι να παραξουν και θέλουν προκειμένου να περνάνε καλά οι καθαριστριες να στείλουν τα παιδιά τους μετανάστες.

Και μετά απορούν γιατί φύγαμε από την ΝΔ και πήγαμε στην Χ.Α.

Aφού φταίνε για την χρεοκοπία οι αριστεροί, εσείς οι -αθώοι, δεξιοί γιατί δεν τους στείλατε στην δικαιοσύνη για την λεηλασία και την χρέωση με 400 δις της χώρας!!;;;; Aπό loύvιo 2012 ως Ιανουάριο 2015 η ΝΔ και ο Σαμαράς κυβερνούσε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

9
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

22
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

25