Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξαγόρασε την ψήφο εμπιστοσύνης με υπουργεία

mitsotakis_main

Το βράδυ της 26ης Μαΐου ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει ηττημένος στο Ζάππειο και να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ«Οι εργαζόμενοι θα ωφελούνται από τα κέρδη  των επιχειρήσεων» δεσμεύτηκε

«Όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους». Την επισήμανση αυτή που αποτελεί κεντρική στόχευση της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στην Παιανία, επαναλαμβάνοντας και τη δέσμευσή του ότι «η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου βιομηχανία χρωμάτων, η οποία απασχολεί 100 υπαλλήλους και εξάγει το 65% της παραγωγής της. Ο κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας μαζί τους, έδωσε έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και υπογράμμισε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων.

«Γι’ αυτό θέλω να δώσω φορολογικά κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, ακόμη, πως κλειδί για την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα είναι η καινοτομία. «Χαίρομαι που επενδύετε πολύ στην καινοτομία. Είστε μία ελληνική μεσαία επιχείρηση και αποδεικνύετε ότι μπορείτε να καινοτομείτε. Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων εταιρειών» τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κλειστό́ γήπεδο μπάσκετ, Αγίου Νικολάου Κάντζας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τουρνουά́ μπάσκετ για παιδιά κάτω των 13 ετών. Σε ένα διάλειμμα μάλιστα, έριξε και μερικές βολές μαζί με τα παιδιά, ενώ ανέλαβε να κάνει το τζάμπολ για τον αγώνα που ακολούθησε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την επίσκεψή του με μία βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Παιανίας, στην οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Οι περισσότεροι για μια ακόμη φορά του ζήτησαν να μειώσει τους φόρους, για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Στο τέλος της περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Μας χωρίζουν μόλις 15 μέρες από την 26η Μαΐου. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι η πρώτη φορά που θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από 4 χρόνια, να προσέλθετε στις κάλπες και να πείτε ένα μεγάλο “όχι” στους φόρους, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τον διχασμό, την προσβολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Και να πείτε ένα μεγάλο “ναι” στη νέα Νέα Δημοκρατία, ένα «ναι» στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της προσμονής, της ευημερίας, της ασφάλειας.

Ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή αυτές τις τρεις μέρες, ζήτησε από το Κοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης το Κοινοβούλιο, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφέβαλε ότι εξαγοράζοντας βουλευτές με υπουργεία δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με υπουργεία. Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση.

Ζήτησε και κάτι ακόμη, όμως: Να μετατρέψουμε τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι και του απαντώ: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Θέλω να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία στον τόπο, ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει ήδη γίνει, με τη δική σας στήριξη και με τον δικό σας ενθουσιασμό. Και τότε -όπως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει ότι ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε 10 και γυρίζει 1- θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές

mits1


Ας εκμεταλλευτούμε το χρόνο που μας μένει από τώρα μέχρι τις εκλογές, να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Να μιλήσουμε για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, για το πως θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Με έπιασε μια κυρία ερχόμενος εδώ και μου είπε δύο πράγματα: θέλω από εσένα να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά μας θα γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και ότι θα στηρίξεις τη μεσαία τάξη. Της απαντώ ναι και στα δύο. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας. Θα χαμηλώσουμε τη φορολογία για όλους, θα χαμηλώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους, θα χαμηλώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.

Επισκέφθηκα, λίγο πριν έρθω εδώ, μια δυναμική, εξαγωγική, μικρομεσαία επιχείρηση της περιοχής σας. Μίλησα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, μίλησα στους εργαζόμενους. Τους επανέλαβα, για άλλη μια φορά, ότι όταν οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, πρέπει και οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν καλά. Και ότι μόνο οι επιχειρήσεις που επενδύουν, μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για το μέλλον και την ευημερία για όλους έτσι όπως τη φανταζόμαστε.

Άκουσα πάλι τον κ. Τσίπρα χθες, να μιλάει για “την Ελλάδα των ελίτ και την Ελλάδα των πολλών”. Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ. Ή όταν τουλάχιστον μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ, να μην πηγαίνει να κάνει διακοπές σε πανάκριβα σκάφη στο Ιόνιο. Γιατί αυτό είναι ξεδιάντροπη υποκρισία. Εμείς, λοιπόν, είμαστε το κόμμα των πολλών, γιατί είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη.

Είμαστε η παράταξη της Ευρώπης, είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη- δεν θέλω να το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Διότι δεν ψηφίζουμε μόνο στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε και για την Ευρώπη. Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο: έμπειρα αλλά και νέα στελέχη. Κάντε προσεκτικά την επιλογή σας, δεν θα είναι εύκολο, γιατί έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικούς υποψηφίους. Αλλά να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα ακούγεται. Και θα ακούγεται δυνατά. Και θα είναι μια Ελλάδα, η οποία θα διεκδικεί, και θα είναι μέλος της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη, του Ε.Λ.Κ. Και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλος του Ε.Λ.Κ. Εμείς έχουμε πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουμε. Δεν είμαστε πολιτικά ανάδελφοι. Και θα ζητήσουμε από την Ευρώπη να μας στηρίξει την επόμενη μέρα. Με περισσότερους πόρους, προστατεύοντας τα σύνορά μας. Ναι, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν σύνορα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, να μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει και όπως μπαίνει.

Και, βέβαια, την επόμενη μέρα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε, όχι μόνο ευημερία, αλλά και ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που στη Βουλή μιλάω για το ζήτημα της ασφάλειας. Παθαίνει αλλεργία, διότι γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα την οποία παραδίδει. Χθες, επισκέφθηκα τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και αντίκρισα αυτήν την αποκρουστική εικόνα των σπασμένων μαγαζιών, με απελπισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι με έπιασαν και μου είπαν: “για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;”. Τους είπα για πολύ λίγο, διότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί ότι η ασφάλεια θα επανέλθει στις γειτονιές μας. O νόμος και η τάξη θα εφαρμόζονται και η πόλη δεν θα είναι όμηρος 30 αλητών, τραμπούκων, οι οποίοι στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης ενός καταδικασμένου δολοφόνου, -γιατί για αυτό έγιναν όλες αυτές οι φασαρίες- θα έρχονται, θα τα σπάνε όλα και θα φεύγουν ελεύθεροι και ωραίοι. Επειδή ξέρω ότι και εδώ στην Ανατολική Αττική έχετε πολλά ζητήματα ασφάλειας, εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική αστυνομία, θα της δώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και το προσωπικό το οποίο χρειάζεται, για να μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά της.

mits2


Θέλω, φίλες και φίλοι, τελειώνοντας, να σας πω ότι παίρνω πολύ μεγάλη δύναμη απ’ αυτό το οποίο βλέπω σε όλη την Ελλάδα. Όπου πάω -και, όπως βλέπετε, κάθε μέρα είμαι και κάπου αλλού- δεν βλέπω μόνον τους παλιούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συσπειρώνονται στο κόμμα μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παλιούς παραδοσιακούς αγωνιστές της παράταξής μας. Γιατί εσείς μας κρατήσατε όρθιους στις δύσκολες στιγμές. Βλέπω, όμως, και πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται και μας λένε: Θα σας ψηφίσουμε για πρώτη φορά. Σας εμπιστευόμαστε για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι και εγώ, αλλά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, τα απλά στελέχη, όλοι μαζί αναλαμβάνουμε μια βαριά ευθύνη απέναντι στον τόπο. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, φίλες και φίλοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Και αυτή η κρίση έχει κρατήσει πολύ και μας έχει πληγώσει. Μας φτώχυνε, μας προσέβαλε, έδιωξε τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, αλλά τη νέα αρχή θα την κάνουμε όλοι μαζί, θα την κάνουμε ενωμένοι. Και την επόμενη ημέρα, εφόσον με εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θέλω να είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν, γιατί δεν είμαστε εδώ να διχάσουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε. Σας ζητώ λοιπόν να βάλουμε τα δυνατά μας αυτές τις τελευταίες 15 μέρες, σας ζητώ να πάτε ο καθένας ξεχωριστά, να βρει αυτούς τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμη το σκέφτονται, κάποιοι μπορεί να αλληθωρίζουν προς τα δεξιά, κάποιοι προς τα αριστερά, και να τους πείτε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Μην σπαταλήσετε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα τα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν διαφορά την επόμενη ημέρα. Ελάτε, στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία, συμπορευθείτε μαζί μας, να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή δύναμη, καλό αγώνα. Και με τη νίκη, η νίκη εξαρτάται από όλους σας, όχι μόνο από εμένα, από όλους σας».

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Insane

Τσιπρομαδουρο ετοιμασου να χασεις οχι μονο της ευρωεκλογές αλλα και ολους τους δημους και περιφέρειες η σφαλιάρα θα ειναι τοσο μεγάλη π θα την νιώσεις στο σβέρκο σου κατσαπλια τελειωσες συριζοπουλα παρτε λεξοτανιλ θα σας χρειαστούν ανθελληνες ...

Φααααααπππππ... θα στον κοκκινίσω τον σβέρκο Κούλη

Mα Koύλη, εσείς οι γαλάζιοι μιζαδόροι της ΝΔουλας δεν διαφέρετε σε τίποτα από τους συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ! Μνημόνια και οι δυο σας ψηφίσατε, τεμένη στον Βοτανικό, σύμφωνα συμβίωσης, και οι δυο σας πουλήσατε την Μακεδονία μας ο μεν επίτιμος με το FYRΟΜ όπου Μ=Μακεδονία ο δε μαδουραλέξης με την συμφωνία των Πρεσπών! Ίδιοι και απαράλλαχτοι είστε!

00.46 Φαααααππππ...πρώτα απο τον δεσμοφύλακα Αντώνη....

,

Μα δεν εξαγοράστηκαν

Απλά ο Κουίκ, η Κουντουρά και η Παπακώστα ήταν αριστεροί και δεν το ήξεραν. Από παρεξήγηση ήταν 30 χρόνια στην ΝΔ. Όταν όμως είδαν φως, το φως το αληθινό, κατάλαβαν ότι ήταν αριστεροί...

Ο Φάπας ο μικροτσούτσουνος

Εμείς όλα τα παιδιά της φάπας θα ψηφίσουμε Κούλη ελπίζοντας να τα καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός. Το αξίζει με το παραπάνω. Αν ο τρισκατάρατός Αλέξης κάνει διακοπές σε ξένο κότερο, τότε ο δικος μας, ο Κούλης Καρπαζούλης, πρέπει να έχει 100 m ιδιόκτητη θαλαμηγό όπως και ο θεϊκός βασιλιάς της Ταϊλάνδης για να τον σέβονται οι εχθροί του! Είναι τιμή μας να του την πληρώσουμε εμείς από το υστέρημά μας... Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Ο Φάπας ο μικροτσούτσουνος

Εμείς όλοι οι μπουρτζόβλαχοι, οι μπετόβεργες και οι οικογένειες μας θα τον ψηφίσουμε για να τρίψουμε την μούρη στον ψευτοαριστερό Αλέξη που το παίζει καπιταλιστής... Όλοι εμείς θα ψηφίζουμε τον αυθεντικό δεξιό, τον Κούλη την αγορίνα μας, αποφεύγοντας τις απομιμήσεις!!! Η Ελλάδα για να τα καταφέρει χρειάζεται τον Γουρλομάτη και το σόι του...

Τσε Βάρα

Γι αυτό θ ακούσουμε τις συμβουλές σου και θα τον ψηφίσουμε όλοι και θα τον κάνουμε Πρωθυπουργό!!! Γι να σ ευχαριστήσουμε και σένα αφού το θες τόσο πολύ κι εσύ!!! Αυτό θα κάνουμε όλοι μας, για να απαλλαγούμε από τον χαζοβιόλη τον Πινόκιο!!!!

Δεξιός

Και για την χήρα τίποτα; Σελέμηδες θα το παίξετε;

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΕ 14 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΠΗ ΒΡΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟ. ΔΑΓΚΩΤΟ ΜΟΝΟ ΝΔ! ΩΣ ΕΔΩ!

Γκαρσόνι Πακιστανός σε πολυτελές εστιατόριο στην Αγγλία

Έχω αδερφό, οικονομικό μετανάστη στην Αθήνα, που μοιάζει πιο πολύ με τον Κούλη παρά με μένα! Έχει παίξει μάλιστα κομπάρσος σε πολλές κωμικες ταινίες στο Bollywood, τις παλιές καλές εποχές. Τον φώναζαν μάλιστα Πακιστανό μίστερ Μπην... Όταν βλέπω τον Κούλη στις αγγλικές ειδήσεις κλαίω από τα γέλια... Αυτό το παιδί αδικήθηκε. Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει καριέρα στο Πακιστάν ως κλόουν. Δεν πειράζει που δεν ξέρει τη γλώσσα μας... Οι γκριμάτσες του είναι όλα τα λεφτά! Είναι 1000 φορές πιο αστείος από το αδερφάκι μου!!!

Τσε Βάρα

Άσε τον Κυριάκο εσύ και κοίτα τον Τσίπρα που μοιάζει με Αλβανό!!!! Φάτσα, σωματότυπο Αλβανός ίδιος!!!! Γι αυτό και τον φωνάζουν κάποιοι ΑλβανοΤσάμη!!!! Κάτι ξέρουν φαίνεται......

Αν Μητσοτάκης ήταν άξιος;;;

Ο Τσίπρας θα είχε εξαϋλωθει από την εποχή βαρουφακη. Αλλά δυστυχώς δεν είναι, ή δεν αφήνουν να είναι.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ?

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ.

Ραγιάδες

Πού καταντησατε ρε ραγιάδες να επιλέγετε δοσίλογους σάν τόν Τσίπρα και τόν τριμαλαλα τον Κούλη να σάς κυβερνάνε ... Φτου σας ραγιάδες .

Αδόλφος

Μόνο οι ναζί γνωρίζουν την αλήθεια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4923538

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

3
polakis4

Έντονη διαφωνία του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας - «Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας» είπε για τη σημαία

33
dimadama

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα κάλεσε τις Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή – Ζητά να ληφθούν κυρώσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών