Βέμπερ: Όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, δεν πρέπει να «την πληρώνουν» οι άλλοι λαοί της ΕΕ

Βέμπερ: Όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, δεν πρέπει να «την πληρώνουν» οι άλλοι λαοί της ΕΕ

Οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης συζητήθηκαν και στη χθεσινή τηλεμαχία Βέμπερ-Τίμερμανς, που φιλοξένησε  το τηλεοπτικό δίκτυο ARD

weber
Ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, ανέφερε σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη, από τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, οι λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Γι' αυτό τασσόμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας».


Υπενθυμίζεται ότι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρθηκαν και στη χθεσινή τηλεμαχία Βέμπερ-Τίμερμανς, που φιλοξένησε  το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο γερμανός επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης της ανεργίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας, και ότι κάθε κράτος-μέλος πρέπει να αναλαμβάνει μόνο του την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής του και των συνεπειών της.

Κλείσιμο
«Ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους γείτονές του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος», υποστήριξε ο κ. Βέμπερ και πρόσθεσε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στους ανθρώπους να συνταξιοδοτηθούν σημαντικά νωρίτερα, δεν μπορεί να ζητάει από τους γείτονές της να το χρηματοδοτήσουν. «Αυτά τα πράγματα δεν έχουν σχέση με αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι η Γερμανία, με την «Ατζέντα 2010» προώθησε μεταρρυθμίσεις και πρέπει να κάνει το ίδιο η υπόλοιπη Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης