Τραμπ σε Τσίπρα: Ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια η Συμφωνία των Πρεσπών

Τραμπ σε Τσίπρα: Ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών - «Η Ελλάδα απέδειξε ότι η είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια περίπλοκη περιοχή»

tsipras_trump
Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, που χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια». Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Πρέσπες αποτελούν απόδειξη του θάρρους της ηγεσίας του πρωθυπουργού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη περιοχή. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εμπνεύσει κι άλλες χώρες της περιοχής να επιλύσουν ανεπίλυτες διμερείς διαφορές τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ και ότι προσβλέπει στην συνέχιση της συνεργασίας για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Λίγο νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε παρόμοια επιστολή και στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στην οποία ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης