Ασφάλεια-καθημερινότητα οι βασικοί στόχοι του Κώστα Μπακογιάννη για την Αθήνα: Το «ευχαριστώ» με το αγκαλιασμένο ζευγάρι

bak-athina-1

Με μια διαφορετική φωτογραφία ευχαρίστησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων όσους βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Γκάζι


Με μια φωτογραφία ενός αγκαλιασμένου ζευγαριού που παρακολουθεί την παρουσίαση των βασικών θέσεων του για την Αθήνα ευχαρίστησε ο Κώστας Μπακογιάννης όσους βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Γκάζι για να τον ακούσουν να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων.

«Μαζί. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» έγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο πνεύμα του κεντρικού συνθήματος «Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα πάνω-κάτω» του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά».Στη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης», όπως αποκάλεσε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του, ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε έμφαση στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών.


«Να ξανασηκώσουμε την Αθήνα, από τη μιζέρια, στον φόβο και στο σκοτάδι. Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά». Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την πρώτη ομιλία του ως υποψήφιος Δήμαρχος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο Κώστας Μπακογιάννης, ξεκινώντας τον προεκλογικό του αγώνα δήλωσε: «Πατάω γερά στα πόδια μου. Ξέρω ότι απόψε δεν είστε εδώ μόνο για μένα, είστε εδώ γιατί πιστεύετε σε αυτή την πόλη, γιατί πιστεύετε στην Αθήνα, είστε εδώ γιατί αντιστέκεστε στην αδιαφορία, στην ανασφάλεια, στην αδράνεια».

Όπως δήλωσε τις επόμενες σελίδες θα τις γράψουμε όλοι μαζί, κόντρα σε όσους θέλουν να μας διχάζουν, σε όσους τρέφονται από το «εμείς ή αυτοί» ή ακόμα χειρότερα από το «εμείς ή κανείς».

Ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναδρομή στην πολιτική όταν έβαλε υποψηφιότητα για το Καρπενήσι λέγοντας πως «μπήκα στην περιπέτεια από μια ανάγκη και από μια βαθιά αίσθηση καθήκοντος. Είχα μια εκκρεμότητα, το βάρος ενός χρέους, να ολοκληρώσω ένα έργο που έμεινε μισοτελειωμένο».

Αναφέρθηκε στον υπερκομματικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι «την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε πολύ καλά και από την καλή και από την ανάποδη. Καθημερινά καλείσαι να κολυμπήσεις απέναντι στο ρεύμα».

Η απόφαση για τον Δήμο, όπως αποκάλυψε, δεν ήταν καθόλου απλή «Από βαθύ σεβασμό: η Αθήνα είναι μια και μοναδική, είναι η πόλη των πόλεων. Η Αθήνα είναι η πόλη των εκατομμυρίων θαυμάτων. Πολύ μεγάλο το βάρος αυτής της πόλης, πολύ μεγάλη η πρόκληση, απόφαση ζωής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Είμαι ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του για τον δήμο Αθηναίων και όπως είπε «η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι υπέρτατη τιμή»

Υπογράμμισε πως θα αφιερωθεί με όλο του το είναι, τη δύναμη, την εμπειρία για να δείξουμε στα παιδιά μας ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο τα σπίτια και τα σχολεία τους, αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Συμφωνία εμπιστοσύνης, όπως είπε για να πετύχουμε πρέπει να συμφωνήσουμε σε ορισμένες αρχές:

1) Η Αθήνα είναι οι άνθρωπό της, όσοι ζουν, εργάζονται και την επισκέπτονται

2) Ο δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων ή τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μένει κλεισμένος στο γραφείο του, πρέπει να είναι παντού. Πρέπει να δώσει όλες τις μάχες. Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο

3) Η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει αρχές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα. Είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές, αλλά η κοινωνία απαιτεί υπερβάσεις, χωρίς στεγανά και παρωπίδες

4) Ο δήμος Αθηναίων, έχει γεράσει και σκουριάσει. Πρέπει να γυρίσει ανάποδα.

Αν αποδέχεστε τη σημερινή πραγματικότητα, εγώ δεν είμαι ο άνθρωπός σας. Ερχόμαστε για να αναμετρηθούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς.

5) Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ιστορία γράφουν οι ομάδες. Κανείς δεν νικάει μόνος του. Ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Η Αθήνα μπορεί να είναι υποχρέωση του δημάρχου, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας

Ανέφερε πως θα καταρτίσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα έχει σαφή βήματα και χρονοδιαγράμματα. Θα είναι ένα σχέδιο απολύτως κοστολογημένο, στη βάση των πραγματικών οικονομικών μα δυνατοτήτων.

Ένα σχέδιο που θα είναι έτοιμο να πάει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Θέλουμε αυτή η αυτή η πόλη να είναι γνωστή, για τη

1) Δημόσια ασφάλεια

2) Λειτουργία της πόλης

3) Ο δημόσιος χώρος που πρέπει να τον επανακτησουμε

Σχετικά με την παραβατικότητα είπε πως πρέπει ο Δήμος να δώσει τη μάχη. Ό,τι πονάει την πόλη, πονάει και τον Δήμο.

Για την καθαριότητα είπε πώς μαζεύουμε τα σκουπίδια, αλλά και η ανακύκλωση, τα πεζοδρόμια που δεν καθαρίζονται και δεν πλένονται, είναι το πράσινο.

Να κάνουμε στην πόλη ένα ισχυρό ηλεκτροσοκ.

Έργα σε κάθε γειτονιά, πλέγμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων για να αναδείξουμε τις κρυμμένες ομορφιές αυτής της πόλης

Ο πολιτισμός της καθημερινότητας χρειάζεται τόλμη, η Αθήνα σήμερα χρειάζεται μια γροθιά στο μαχαίρι

Στρατηγικός στόχος: ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας, ο ωραιότερος περίπατος της Ευρώπης

Να ξαναδούμε την αρχιτεκτονική του Δήμου

Να φτιάξουμε δήμο λειτουργικό και ανθρώπινο, που δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη, που δεν θα του βγάζει την πίστη

Ο δήμαρχος είναι πολιτικά και ηθικά αρμόδιος για όλα, πολιτικά και ηθικά υπόλογος για όλα, υπογράμμισε.

Σήμερα είναι μια μέρα αγωνίας και μια μέρα δέσμευσης

Ξεκινάμε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα. Θα σας συναντήσω στις γειτονιές της πόλης, θα την περπατήσω, θα πάω από άκρη σε άκρη, για να ακούσω και να μιλήσω μετά. Το πρόβλημα των πολιτικών είναι ότι μιλάνε περισσότερο απ’ ότι ακούνε. Μια πόλη που να μας αγκαλιάζει όλους

Θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας

Χρειάζομαι την έμπνευσή σας και την καθοδήγησή μας, χρειάζομαι και την αυστηρότητα και την κριτική σας», είπε ο κ. Μπακογιάννης

Οι παρουσίες

Η μεγάλη αίθουσα στο Piraeus 117 Academy ήταν ασφυκτικά γεμάτη με αρκετούς να παραμένουν έξω από τις πόρτες, επί της οδού Πειραιώς. Την εκδήλωση συντόνισε η Αλεξία Μπακογιάννη και τον παρόν έδωσαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα όπως ο Νικος Δένδιας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Βασιλης Κικιλιας, ο Σίμος Κεδίκογλου, η Έλενα Ράπτη, ο Γρηγορης Ψαριανος, η Άννα Καραμανλή και η Κατερίνα Μάρκου. Απούσα η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.


Σχόλιο της ΝΔ

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει υπάρξει ένας πολύ καλός Δήμαρχος Καρπενησίου κι ένας πολύ αποτελεσματικός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Eίμαστε σίγουροι ότι θα είναι και ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Άλλωστε οι περισσότερες ιδέες και προτάσεις του ευθυγραμμίζονται πλήρως με το σχέδιο της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση
mpak1
mpak3
mpak4
4610212

ΣΧΟΛΙΑ (117)

επιτελους

επιτελους ενας μπηχτης δημαρχος.....4 επισημες γυνσικες , 10 παιδια , 25 ανεπισημες κ ηδη παμε σε αλλα....

Ελεονωρα

ο ενας π.....ε την μιση Αθηνα και αλλος θελει να γινει δημαρχος για να την αποτελειωσει!

Αυτή τη στιγμή ο Μπακογιάννης θεωρείται μεγάλος εραστής

Εντάξει, μπήκε λιγο στο πλύσιμο. Αλλά έχει βγει βρόμα ότι του αρέσουν οι γυναίκες!

Λιάκος

Πρόσεξε Παυλέτο μη σκίσεις κανένα καλτσόν!!!

Θέλω Kασιδιάρn Δήμαρχο Αθηναίων

Eγώ, απλώς θα υπεvθυμίσω, με όσο το δυvατόν πιο λίγα λόγια, το ποιος πραγματικά είναι αυτός ο "μvnστήρας" του δnμαρxιακού θώκoυ της Αθήvας. Ως περιφερειάρxnς Στερεάς Eλλάδας, ο Mπακoγιάνvnς "πέτυxε" τα εξής: Α) Η αvεργία της περιφέρειάς του να είvαι από τις μεγαλύτερες, όχι απλώς σε παvελλήvιο, αλλά σε παγκόσμιo επίπεδo. Β) Evέκριvε την δημιoυργία "hot spot" στις Θερμoπύλες, πρoσβάλλovτας έτσι την lστoρική Mvήμn της περιoxής και την Tιμή εκείvων που έπεσαν στο πεδίο της Mάxnς. Γ) Το Παvεπιστήμιο της Περιφέρειας "έβαλε λoυκέτo". Δ) Πρoκλήσεις εvαντίov της Eθvικής, Θρnσκευτικής, Koιvωνικής Παράδoσης του Eλλnvικού Λαoύ, με δnλώσεις τόσo υπέρ του "gay pride" (με πρόθεσή του να πραγματoποιnθεί και στο Kαρπεvήσι) όσο και υπέρ της υιoθεσίας παιδιών από ζευγάρια oμoφυλoφίλωv. Ε) Kαμία δήλωσn, καμία συμμετoxή, στα Eθvικά Συλλαλnτήρια για την Mακεδovία ΜΑΣ. Στ) Evτελώς άφαvτος στην περίπτωσn δoλoφovίας του Kωvσταvτίvoυ Kατσίφα, για τον oπoio δεν είπε ούτε μια κoυβέvτα. Ζ) Avτιθέτως, ύμvoι για τους κoμμoυvιστές, με συμμετoxή σε εκδnλώσεις στις Koρυσxάδες και επαίvoυς σε συvεργάτες-σφαγείς του αιμoδιψoύς 'Aρn Bελoυxιώτn. Bλέπετε να διαφέρει σε τίπoτα από τον Kαμίvn, ή εκείvov τον αvεπάγγελτo αριστεριστή, που "συντovίζει" τους "αvτιρατσιστές" που φέρovται ως ελλnvόφωvoι συvεργάτες των πακισταvών; Mάλλov όxι. Av, λoιπόν, οι Aθnvαίοι επιθυμoύν μια… παραλλαγή Kαμίvn, στο ακόμη xειρότερo μάλιστα, μπoρoύν να επιλέξoυv τον κoσμοπoλίτη γόvo Mπακoγιάνvn, με τον τόσo "πoλιτικά oρθό" λόγo.

dim56

Αυτός δεν ξέρει ούτε να μιλήσει. Ποιοι είναι οι συμπολίτες μας που θα του δώσουν το χρίσμα, είναι για έρευνα ανθρωπολογική.

Μαρία

Αυτός ο υποψήφιος της δεξιάς μιλάει σαν να μη μπορεί να αρθρώσει λόγο. Φαίνεται .......... σπίθα. Αν κάνω λάθος διαψεύστε αλλά τα έλεγε όλα διαβάζοντας έτοιμο κείμενο και δυσκολευόταν να το διαβάσει. Ήμαρτον, αυτός λέγεται πολιτικός;

Πόνος ατελείωτός

Και κλάάάάμα οι λαϊκιστές, συριζαίοι και ναζιστές! Κλάάάάμα, μιλάμε για πολύ κλάάάμα. Γιατί ξέρουν ότι ο Μπακογιάννης θα τους στείλει για τσάι, όπως τους έστειλε όπου κατέβηκε υποψήφιος

#ponos gia oskar

δεν νομιζω να υπαρχουν λαικιστες σημερα . Γιατι σημερα ημαστε μια χρεοκοποιμενη χωρα και οτι να πουμε δεν γινεται τιποτα. Λαικιστες υπηρχαν ποιο παλια που ελεγαν οτι ειχαν βρει την λυση για τα δημοσιοκονομικα προβληματα της χωρας το 2010-2011 . Πως ειχε πει και ενας πολιτικος τοτε."ζουμε στην ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ που εχει παρει τη μορφη ενος ΒΑΘΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΟΝΟΥ του πολιτικου συστηματος ο οποιος ειχε βρει την λυση του δημοσιοκονομικου προβληματος.............

as einai kala ta provata gia na pernaei kala o tsopanis

Ωραια εκδήλωση!!!! Πολυ ωραίος και ο συντονισμός της εκδήλωσης απο την αλεξια .Φάνηκε οτι έχει απόκτηση και εμπειρία απο την ενασχόληση της στης δημόσιες σχέσεις του Ελληνικου Ερυθρού Σταυρού. Καλα ο Νικητας δεν τον ακουσε? Δεν αντέδρασε με αυτα που ελεγε? Αραγε δεν θα ηταν επιτυχημένος δήμαρχος ο Νικήτας.?

Κάτια

Θα τον ψηφίσω και γιατί είναι γλύκας και γιατί είμαι φαν της Σίας και νομίζω πως μια μέρα θα είναι πολύ σικάτη πρώτη κυρία της χώρας.

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΤΗ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ...

ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

25
pame-monako-arthro_2

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΚΚΕ μετέβη σήμερα στο Πριγκιπάτο και συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση η οποία ξεκίνησε με περιφρούρηση στο θρυλικό ξενοδοχείο Ερμιτάζ!

26
TSEPELHS

«Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης  δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του», τονίζει δημοσιογράφος από την Ξάνθη

tsipras_brixeles

 Κατά την ομιλία του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

mitsotakis-brussels-arthro

Με έμμεση αναφορά στην υποχρέωση των Σκοπιανών να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική στήριξη για έναρξη διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την ΕΕ - Πρόταση για «decoupling», αποσύνδεση δηλαδή της υποψηφιότητας των Σκοπίων από της Αλβανίας

52