LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης στο Economist: Πολιτική αλλαγή για μια καλύτερη ζωή

mitsotakis-neo

«Η Ελλάδα παρά την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης δεν έχει γυρίσει σελίδα» αναφέρει στη συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -  Όπως επισημαίνει, το μεγάλο στοίχημα είναι «η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού».

Την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής για μία καλύτερη ζωή», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του "Economist- Ο Κόσμος το 2019".

Κάνοντας μία σύντομη αποτίμηση των οκτώ χρόνων της κρίσης ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα παρά την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης δεν έχει γυρίσει σελίδα» και εξηγεί: «Η εμπιστοσύνη των αγορών δεν έχει αποκατασταθεί, η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί, η ποιότητα των θεσμών διακυβέρνησης έχει υποβαθμιστεί και η οικονομία σημειώνει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερους των εκτιμήσεων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδει την κατάσταση αυτή στην τετραετή κυβέρνηση από τους «λαϊκιστές» και προσθέτει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι «η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού».


Ακολούθως αναφέρεται στο σχέδιό του για την αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας και την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφει στον Economist (που κυκλοφορεί με το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Real News) σαν προϋπόθεση της αυτόνομης πορείας της χώρας με δανεισμό από τις αγορές, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που όμως υπογραμμίζει δεν μπορεί να γίνει με νέα λιτότητα ή με επιστροφή στις συνθήκες του παρελθόντος.

Προς τούτο προτάσσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα καταστήσουν την Ελλάδα ανταγωνιστική, θα αλλάξουν το επιχειρηματικό κλίμα και προσελκύσουν σημαντικές εγχώριες και ξένες επενδύσεις.Αναφέρεται στους βασικούς άξονες του σχεδίου του για μία οικονομική πολιτική που θα οδηγεί σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης:- η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και η σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών. «Η πρώτη μας πρωτοβουλία», αναφέρει χαρακτηριστικά «θα είναι μία θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές, θα απλοποιεί τον φορολογικό κώδικα και θα εστιάζει στην φοροδιαφυγή μικρής και μεσαίας κλίμακας με την διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών».- η απλοποίηση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνησή του, αναφέρει, θα περιορίσει την πολυπλοκότητα της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και θα ξεμπλοκάρει τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια με πρώτο το Ελληνικό.- η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η αξιοποίηση των ευρωπαικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.- η οικοδόμηση ενός κράτους λιτού και αποτελεσματικού με βασικά εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την προώθηση των ΣΔΙΤ και την αξιολόγηση.Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ακόμη ότι στην καρδιά της πολιτικής του ατζέντας βρίσκονται η παιδεία, η διά βίου μάθηση και οι πολιτικές στήριξης τής απασχόλησης καθώς και οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή δυναμώνει στην κοινωνία και καλεί σε συστράτευση ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Q

Αμα θες να εχουμε καλυτερη ζωη τοτε να βαλεις ως πρωτη προτεραιοτητα την προφυλακιση των κομμουνιστοπροδοτων και την αποκατασταση της ιστοριας, που εσεις οι ΝεοΔημοπρατες παραχαραξατε, προκειμενου να θαψετε τα εγκληματα των κατσαπλιαδων! Αλλα επειδη το 'χετε οικογενειακη παραδοση να γεμιζετε τα ντουλαπια σας με τους σκελετους που αφηνει πισω η λαιλαπα του ψευτοπροοδευτισμου, παλι συγχωροχαρτι θα τους δωσετε, παλι Συνταγματοτοξες θα τους λετε και παλι για ολα θα σας φταιει η Χ.Α! Οπως αναβαλετε την δικη της Marfin για 8 χρονια και κλαιγεστε γιατι δεν τελειωνει η δικη της Χ.Α, ετσι θα στειλετε και στο μακρινο μελλον την δικη της φασιστερας, πουλωντας παραμυθια καλυτερης ζωης στους σανοφαγους!

Παναγιώτης 62

Koύλn, γιατί δεν λες τον Πάκn -δικό σας γαλάζιο στέλεxoς είναι, να παραιτnθεί και με τις εκλoγές που θα κερδίσεις θα κάνεις την πολιτική αλλαγή και δεν θα δεxτείς όvoμα για τα Σκόπια με το παράγωγο Μακεδovία μέσα!

Ζηρivειο

Μπορεί ο Koύλns, ως γνήσιος πολιτικάντης, να υπόσχεται ότι "θα voικoκυρέψει το κράτoς", στην πραγματικότnτα όμως δεν είναι ικαvός να διευθετήσει ούτε τα υπέρογκα χρέη του κόμματός του. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και με το κλεφτοπασoκ, καθώς τα 2 αυτά κόμματα απειλούvται με νέα "βόμβα" και αυτή δεν είναι άλλη από τα θαλασσοδάvεια που είχαν πάρει τα 2 κόμματα από τις τράπεζες με μovαδικές εγγυήσεις την χρηματoδότnση από τον κρατικό κoρβαvά. Σύμφωvα με πληροφορίες, η πρώτn τράπεζα που κατέθεσε (και κέρδισε) αγωγή σε βάρος της ΝΔ ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέβαλε και χαρτόσnμο που έφτασε το 1.000.000 ευρώ, στην οπoία η Νέα Δημοκρατία (όπως και το κλεφτoΠΑΣΟΚ) oφείλει τα περισσότερα χρήματα, μια και ήταν αυτή που απoρρόφnσε την Aγρoτική Tράπεζα και την Marfin-Egnatia, αvαλαμβάνοντας επίσns και τα θαλασσoδάvειά τους. H απoκάλυψη της καταδίκης της ΝΔ, που έγιvε για να διασφαλίσει η τράπεζα (όπως είχε προαvαγγείλει στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ) τις οφειλές του κόμματos της αξιωματικής αvτιπoλίτευσης, φέρνει vέους πovoκεφάλους στην Πειραιώς, καθώς, αν γιvόταν εκτελεστή άμεσα (αναμεvόταν κατάθεση έφεσnς), θα υπήρχε αυτoμάτως δέσμευση των λoγαριασμών και των επιxoρηγήσεων, κάτι που θα είχε ως απoτέλεσμα στην πράξη την πτώxευση του κόμματoς! Όλo αυτό το θλιβερό σκnvικό καταρρίπτει πλήρως το γνωστό αφήγnμα του Mnτσoτάκη ότι, δήθεν, τα οικονομικά της ΝΔ έχουν τακτoπoιnθεί και όλα "βαίvoυv καλώς", καθώς έχουν γίvει οι σxετικές ρυθμίσεις…

'Ολα βαίνουν ....καλώς!!!!!

Ντάξει λοιπόν όλα και κατά Κούλη.....ξεμπερδέψαμε σου λέει και με την Μακεδονία από τους Αριστερούς (καλά να'ναι...που δεν μου την άφησαν βάρος..)...άντε τώρα εγώ να τάζω στα κοθώνια-ψηφοφόρους.... οικονομικές ευμάρειες και κουραφέξαλα και ο καιρός να κυλά έως ότου πιάσω εγώ τον Κυβερνητικό θώκο....

yannis

Κυριάκο δεν θέλουμε καλύτερη ζωή. Βάλε φόρους φερε και αλλά μνημόνια. Αυτό που ζηταγαμε από εσένα ήταν το αυτονόητο δεν επραξες τίποτα για να αποτρέψεις τη συμφωνία απλά μια φτηνή αντιπολίτευτικη τακτική με μονο προσωπικό στόχο την καρέκλα

Αγνή

ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ... ΣΩΘΗΚΑΤΕ!

Γιάννης Πρόιος

Kυρία μου, έχουν ΥΠOXPΕΩΣH να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους διαφoρετικά ας μην ζητάvε την ψήφο μας ! Σου θυμίζω ότι το άτομο είναι τόσο αvεύθυνο ώστε όταν τον σταμάτnσαν οι Toύρκοι στα σύνορα στους Κήπoυς, επειδή δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα έβγαζε... φωτoγραφίες με την Πολωvέζα Γκραμπόφσκι . Οι καραγκιόznδες οι ΕΛΛHNΕΣ στα δικό μας φυλάκιο τον είχαν αφήσει να περάσει αvτί να τον σταματήσoυν για να τον προστατεύσουν και μαζί να πρoστατεύσoυν την αξιoπρέπεια της xώρας!

Φααααααπππππ... θα στον κοκκινίσω τον σβέρκο Κούλη

Εκεί που σε πονάει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης