Τσίπρας για Μέρκελ: Δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας για Μέρκελ: Δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η σχέση με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το «παζάρεμα» για το Μακεδονικό

tsipras
Από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Έλλη Στάη, δεν θα μπορορύσε να απουσιάσει η ερώτηση για την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ρώτησε αν η άφιξη της Μέρκελ αφορά τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, λέγοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για να δείξει ότι σε αυτό το διάστημα, έγινε κάτι σημαντικό στην Ελλάδα, η οποία, το 2015, έφτασε στο χείλος του γκρεμού και της εξόδου από την ευρωζώνη. Αυτό, βέβαια, απομένει να αποδειχθεί αύριο και μεθαύριο, από τις δηλώσεις που θα κάνει η Άνγκελα Μέρκελ και σε ποια σημεία θα εστιάσει.

Ο πρωθυπουργός, βέβαια, παρέλειψε να αναφερθεί στους λόγους που η Ελλάδα έφτασε μία ανάσα από την άτακτη χρεοκοπία, οι οποίοι δεν ήταν άλλοι από τους δικούς του χειρισμούς και την ουτοπία με το δόγμα του τζόγου που εξέφραζε ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκοντας απέναντί του τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την εισήγησή του για Grexit.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε με ειδυλλιακό τρόπο τη σχέση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντας πως είναι μία σχέση εμπιστοσύνης. Πιο αναλυτικά:

«Η Μέρκελ είναι μία προσωπικότητα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Έχει και ευθύνη, αλλά πιστώνεται και τα θετικά που έχουν γίνει. Η σχέση μας αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Έρχεται αύριο, ήθελε καιρό να έρθει, διότι θεωρεί ότι είναι και μία δική της επιτυχία, το ότι ενώ το 2015 η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα εξόδου, ενώ τώρα παρέμεινε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έρχεται για να δείξει ότι κάτι σημαντικό έγινε. Τις δηλώσεις περί παζαρέματος, θα πρέπει να ξέρουν ότι έχει κόστος στην όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει. Ο κ. Μητσοτάκης, που είπε αυτήν την ανοησία, βάζει στο στόχαστρο όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους κατηγορεί ότι συνδιαλέγησαν στο θέμα των Σκοπίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης