Βουλή: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό

Βουλή: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό

Λεβέντης: Χρειαζόμαστε οικονομική πολιτική και όχι ελεημοσύνες, είπε, ενώ επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ - Τι είπε για τους «αποστάτες» από το κόμμα του - Θεοδωράκης: Μείωση επενδύσεων, αύξηση φόρων και κομματικού κράτους - Καμμένος: Αν είχαμε αποχωρήσει το καλοκαίρι, δεν θα φτάναμε σε αυτές τις επιτυχίες - Κουτσούμπας: Τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Γεννηματά: Όχι στον τελευταίο προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

vouli_main01
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, καθώς ξεκίνησε ο τελικός γύρος με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, καθώς και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαδικασία θα κορυφωθεί περίπου στις 7-8 το βράδυ, όταν και αναμένεται η σύγκρουση των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιθανότατα ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει το success story της κυβέρνησής του, ότι δηλαδή βγάζει την χώρα από τα μνημόνια, ψηφίζει τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, μοιράζει επιδόματα και κοινωνικό μέρισμα.



Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας, σε συνομιλία που είχε χθες με δημοσιογράφους, είπε ότι θα προσέλθει στην συζήτηση χωρίς διαθέσεις για άγρια σύγκρουση. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει την δεινή κατάσταση που έχει προκαλέσει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις η πολιτική υπερφορολόγησης και υπερπλεονασμάτων της κυβέρνησης. Θα επιχειρήσει να αποδημήσει το αφήγημα δημοσιονομικής επιτυχίας και θα επισημάνει ότι η τραγική οικονομική πραγματικότητα επιβαρύνεται από την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς του δημόσιου και θεσμικού βίου της χώρας, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα, όπως το περιέγραψε και στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

Βασίλης Λεβέντης: Χωρίς νομιμοποίηση η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με αποστάτες

Ως «ελεημοσύνη» στους πολίτες που έχουν φτωχοποιηθεί χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Βασίλης Λεβέντης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, και με αφορμή την προσχώρηση σε άλλα κόμματα τεσσάρων βουλευτών που εξελέγησαν με την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης μίλησε για αποστάτες, εντάσσοντας στην συγκεκριμένη ομάδα και την κυρία Κατερίνα Παπακώστα.

Κλείσιμο
Προειδοποίησε, δε, την κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με «μαξιλαράκια» και αποστάτες δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση.

«Υπερασπίζεστε τον Έλληνα και πουλάτε την Μακεδονία; Μπράβο σας. Αν τολμήσετε να κάνετε ψηφοφορία δι' αυτού του τρόπου, δηλαδή δύο από το ένα κόμμα, άλλους τέσσερις αποστάτες, να ξέρετε ότι ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιου είδους νομοσχέδια. Δεν θα το καταπιεί ο λαός. Μπορεί να γελάτε τώρα. Πολλές φορές γελάει όποιος έχει αναισθησία. Η ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματα όσους εκχωρήσουν τη Μακεδονία. Δεν θα αποδεχθεί ο λαός. Μετά τις εκλογές το κύριο έργο θα είναι να καταργήσουμε την κατάπτυστη συμφωνία. Αυτή είναι η αποστολή της επόμενης Βουλής» είπε ο κ. Λεβέντης.

Πάντως, ο πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να αφήσει για την επόμενη την κύρωση της Συμφωνίας, προσθέτοντας τότε ότι «θα έχουμε το ξεβράκωμα και την κωλοτούμπα» των επόμενων.

«Θεωρεί η κυβέρνηση πως τα μέτρα που λαμβάνει είναι μέτρα ανακούφισης. Το να δίνουμε ελεημοσύνη δεν συνιστά οικονομική πολιτική. Γδέρνατε επι οκτώ χρόνια τον λαό» ανέφερε για την οικονομία και προσέθεσε: «Εμείς ψηφίζουμε κάποια μέτρα. Μην το λαμβάνετε αυτό ως πολιτική συναίνεση».

Ο ίδιος εξέφρασε την διαφωνία του με την επιστροφή αναδρομικών ποσών σε ειδικά μισθολόγια, λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τα συσσίτια της εκκλησίας, που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ποιοι έχουν προτεραιότητα για τις ελεημοσύνες σας; Αυτοί ή οι δικαστές;». Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων εξαπέλυσε επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου και για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, υπενθυμίζοντας τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή δανείων και σεισάχθεια.

Αναφορικά με τα αποστασίες, είπε: «Τέσσερις βουλευτές που εξελέγησαν με την Ενωση Κεντρώων είναι σήμερα σε διάφορα κόμματα, ενώ εξελέγησαν με λίστα με το ψηφοδέλτιο της Ε.Κ. Μικρότερο αδίκημα έκαναν οι αποστάτες και μεγαλύτερο τα κόμματα που τους απεδέχθησαν. Αν Σακελλαρίδης και Κατριβάνου είχαν ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία η κυβέρνηση θα είχε πέσει από το 2016».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις εκλογές οι αποστάτες θα εξαφανιστούν και τα κόμματα θα τιμωρηθούν, για να προσθέσει: «Οι πολίτες με ρωτάνε, γιατί δεν πρόσεξα ποιους έβαλα στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Για την Παπακώστα ήταν απρόσεκτος ο Μητσοτάκης; Το '65 ήταν διεφθαρμένο το σύστημα και έγινε αποστασία και έριξαν την κυβέρνηση. Αποστάτης είναι ένας που βγαίνει με ένα κόμμα και δεν τιμά την ψήφο που πήρε».

«Ακόμη και συγγενείς μου πίστευαν ότι θα τους χαρίζατε τα δάνεια και δεν ψήφισαν Ενωση Κεντρώων, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ», είπε ανάμεσα σε άλλα, ασκώνοντας κριτική στις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του και προς τη ΝΔ, λέγοντας ότι και αυτή κοροϊδεύει, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μεταρρυθμίσεις ακόμη δεν έχουν γίνει. Κάποιες έχουν γίνει στη Βουλή, μόνο στα χαρτιά», πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έκανε και αναφορά στην βομβιστική επίθεση στον Σκάι, λέγοντας: «Στο Σκάι έριξαν μια βόμβα, όλοι διαφωνήσαμε. Αλλά θα πω κάτι. Οταν ανεβάζετε τόσο πολύ τον πήχη της πόλωσης, τι νομίζετε στη ΝΔ;».

Σταύρος Θεοδωράκης: Η βία δεν μπορεί να είναι στην πολιτική

“Τι συνδέει τις βαριοπούλες, τα σφυριά, τους βανδαλισμούς, τα καμμένα παπάκια, με τη βόμβα στο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή;" αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στη συνέχεια πως “είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που έχει δέσει τους πολίτες και δεν τους αφήνει να νιώθουν ασφαλείς”.

Μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την επίθεση στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως “δεν είναι ο ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότοφ με εκείνον που βάζει εκρηκτικά, αλλά είναι τα συμπτώματα της ίδιας θρησκείας. Σαν να υπάρχει η βαρβαρολαγνεία και η θέα είναι η βαρβαρότητα”. Υπενθύμισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις αρχές του μήνα, “όταν η Αθήνα καταστρεφόταν και είπε ξανά πως η Αθήνα δεν είναι μολότοφ, αλλά είναι και οι πολύμορφες συμμετοχές δράσεις”.

Υπογράμμισε πως “εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί αλλά η βία δεν μπορεί να είναι στην πολιτική” και πρόσθεσε να μη στοχοποιουμε δημοσιογράφους, και τους πολιτικούς αντιπάλους και ζήτησε να σταματήσει αυτή η κωμωδία με τα εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τις δυνάμεις που δεν κορόιδεψαν τους πολίτες. Όπως είπε, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ "και είναι σημαντικό για τους πολίτες να σκεφτούν τα λάθη σας και αυτά που δεν παραδέχεστε και αυτά που δεν κάνατε. Είτε γιατί σας εμπόδιζαν οι ιδεοληψίες σας, είτε γιατί δεν είστε ικανοί. Με αποτέλεσμα να μένει η χώρα πίσω".

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως για να χαράξουμε μία νέα πορεία πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε όλα τα λάθη του πρόσφατου και μακρινού παρελθόντος. Το 2019 η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα και για να δούμε την Ελλάδα να αλλάζει δεν φτάνει να χάσετε τις εκλογές. Αλλά και να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δεν λαΐκισαν και δεν κορόιδεψαν, που δεν εξαπάτησαν. Αυτό είναι το κάλεσμα του κινήματος μας στην ελληνική κοινωνία: πρέπει να επιβραβεύουμε τις δυνάμεις που δεν τον κορόιδεψαν

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, άσκησε κριτική για τη μείωση των επενδύσεων, για την αύξηση των φόρων και του κομματικού κράτους. “Γεμάτος φόρους ο προϋπολογισμός” είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: Πως συνεχίζετε αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑ να παίρνετε μετακλητούς, έχουν αυξηθεί, όπως και οι φορείς του δημοσίου και τα νομικά πρόσωπα νομικού δικαίου. Αναρωτήθηκε από που να βρούμε λεφτά; Και πρόσθεσε: “Η ιδέα είναι να αυξήσουμε τους έμμεσους φόρους και από το 2014 τα έσοδα από άμεσους φόρους έχουν αυξηθεί 300 εκατ, ενώ από έμμεσους κατά 4 δισ. ευρώ. Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην ευρωζώνη".

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζεσταίνει τις μηχανές προεκλογικά λέγοντας πως την Ελλάδα χρεοκόπησε από μία ελίτ του παρελθόντος. Είτε συνεργοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μαι συνέχισε είστε υπερασπιστές ενός πελατειακού κομματικού κράτους. Να λέτε για την ελίτ του παρελθόντος είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός αποσιωπά την αύξηση του κομματικού κράτους και τελικά η αναδιανομή της μιζέριας έχει ρίζες στις ιδεοληψίες και στη λαϊκίστικη πολιτική.

Καμμένος: Αν είχαν αποχωρήσει οι ΑΝΕΛ πριν τις Πρέσπες, δεν θα ψηφίζαμε τώρα προϋπολογισμό εκτός Μνημονίων

Ως «ιστορική» χαρακτήρισε την διαδικασία ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού ο κ. Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας: «Είναι ιστορική ημέρα, καθώς γίνεται πράξη η δέσμευση απέναντι στο έθνος τους προγόνους και τις νέες γενιές, να φθάσουμε στην συζήτηση προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια που δεν υποδεικνύεται από δανειστές και ανακτά την εθνική κυριαρχία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικεντρώθηκε σε δύο ζητήματα που έχει αναδείξει και στο παρελθόν, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και τα σκάνδαλα. Παράλληλα, εξήρε το έργο των υπουργών (σ.σ. και πρώην υπουργών) Ελενας Κουντουρά, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη, Νίκου Μαυραγάνη, Μαρία Χρυσοβελώνη και Κώστα Ζουράρι που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όχι όμως και του Τέρενς Κουίκ.

Αυτή την φορά ο κ. Καμμένος απέφυγε να επαναλάβει τα περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία όταν κατατεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας ότι από δημοκρατική παράταξη έχει μετατραπεί σε «βραχίονα εγκληματικής οργάνωσης». Ο ίδιος υποστήριξε, δε, ότι αν οι ΑΝΕΛ είχαν αποχωρήσει από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2018, πριν δηλαδή την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, τότε η χώρα δεν θα έφτανε στο σημείο να ψηφίζει τον πρώτο προϋπολογισμό εκτός μνημονίων.

«Αν είχαμε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2018 δεν θα φθάναμε σε αυτές τις επιτυχίες. Αυτή είναι η ΝΔ. Αυτή είναι η απάτη. Θελατε να πέσει η κυβέρνηση για να μην πιστωθεί αυτή την επιτυχία του προϋπολογισμού. Καταθέσατε την πρόταση μομφής μετά την ψήφιση προαπαιτούμενων και πριν την έγκριση από τους δανειστές. Δεν το κάνατε για τις Πρέσπες αλλά για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση αυτή την επιτυχία» είπε ο κ. Καμμένος, για να συνεχίσει: «Πείτε στον λαό είστε υπέρ της Β Μακεδονίας ή όχι. Είναι ή όχι η κα Μπακογιάννη υπέρ του τίτλου Β. Μακεδονία».

«Εμείς ήμασταν οι πρωταγωνιστές» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Θέλατε να αποχωρήσουμε πριν δρέψουμε τις επιτυχίες των προσπαθειών μας γι αυτό και συσκοτίσατε την αλήθεια. Το καταφέρατε ως ένα βαθμό. Είχαμε απώλειες αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί και μείναμε στο τιμόνι της χώρας με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αφήσαμε κανένα να καπηλευτεί τις προμήθειες μας».

«Όταν θα έρθει το εθνικό θεμα θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και ευθύνη. Εδώ είμαστε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Ακούστε να δείτε. Λέγατε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μετατρέψουν την χώρα σε Βενεζουέλα. Αν αναλάβει η σημερινή ΝΔ με τα στελέχη της ακροδεξιάς που έχετε μαζέψει και μετατρέψατε μια παράταξη δημοκρατική σε βραχίονα εγκληματικής οργάνωσης θα κάνετε την χώρα όχι Βενεζουέλα, αλλά Κολομβία».

«Αυτή την χρονιά η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον εθνικό πλούτο υποθαλάσσιο και ορυκτό με συμφωνίες που θα αλλάξουν την χώρα. Είχαμε μιλήσει για την εκμετάλλευση του πλούτου από την Ελλάδα και όχι από εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο. Η θέση της χώρας έχει διαφορά από αυτή του 2010 και του 2014. Με συμφωνίες μέσω Κύπρου, Αίγυπτο, Ισραήλ, Αλβανία η Ελλαδα από μέρος του προβλήματος έχει γίνει μέρος της λύσης. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έβαλε την χώρα μας στο plan A που σημαίνει ότι είναι πρώτος σύμμαχος σε θέματα ενέργειας. Ηδη στην Αλεξανδρούπολη χτίζεται τράπεζα ενέργειας για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ» είπε σε άλλο σημέιο.

«Η κρίση είναι κυρίως ηθική. Δεν ήταν οικονομική κρίση το πλιάτσικο και τα σκάνδαλα» ανέφερε στην συνέχεια για να μιλήσει για «συμμορίες κατασπατάλησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων» και «σαλτιμπάγκους της πιάτσας».

Κουτσούμπας: Τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Η συζήτηση που παρακολουθούμε αποτελεί μάλλον πρόκληση για τη νοημοσύνη όλων μας, είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως λέτε εσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία που αγωνιούν να τα βγάλουν πέρα να μην έχει απαιτήσεις, τους λέτε ότι θα μπορούσε να έχουν επιβληθεί και χειρότερα μέτρα.

Υπογράμμισε πως ο κόσμος ξέρει πότε τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα του και πότε ταζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για αυτό, όπως είπε, φέρνετε κλακαδόρους κύριε Τσίπρα. Τόνισε πως ισχυρίζεστε ότι ανακτήσατε την εθνική μας κυριαρχία, αλλά η εποπτεία της ευρωπαϊκής ένωσης υπάρχει και θα υπάρχει και μάλιστα πιο ενισχυμένη
Το παράρτημα της συμφωνίας του Αυγούστου υποδεικνύει ότι άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ανέφερε πως τα μέτρα που έχετε υπογράψει εκτείνονται πολύ μετά το 2019. Εχετε υπογραψει για θηριωδη πλεονασματα για τα επόμενα 5 χρόνια. Υποστήριξε ότι κανείς δεν φωνάζει για την εποπτεία της ΕΕ, είναι ο βολικός αποδοπιαιος τράγος. Ανέφερε πως πως έχετε φτάσει σε τέτοια επίπεδα θράσους που δε λέτε ότι το πλεόνασμα είναι 3,5% και πως γυρίζετε ένα 1 δισ. σε εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες.
Η πρόταση του ΚΚΕ ειναι ρεαλιστική και αναγκαία γιατί ικανοποιεί τις ανάγκες των σύγχρονων αναγκών, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Γεννηματά: Λέμε όχι στον τελευταίο προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Χρειάζεται αφύπνιση από όλους μας προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά με αφορμή την επίθεση στον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγές υπογράμμισε πως οι αναφορές ότι η δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη δεν αρκούν, υπενθυμίζοντας πως η τελευταία φορά που ακουσαμε υπουργό να το λέει αυτό ήρθαμε αντιμετωποι με την κρίση.

Επεσήμανε πως δεν πάμε πουθενά με αυτό το τοξικό και δηλητηριασμένο κλίμα. Θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους και όσο με αφορά θα είμαστε ανυποχώρητοι σε αυτό. Γιατί πολύ απλά πρέπει να μπει ένα τέλος. Η ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν κλίμα για πολιτικά οφέλη. Υπογράμμισε πως οι κοκορομαχίες δεν βοηθούν τους πολίτες και διωχνουν τους πολίτες από την πολιτική.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, άσκησε κριτική για την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επεσήμανε τη δυσβάσταχτη φορολογία και τα οφέλη των πολιτικων στην εφορία, τις κατασχέσεις και τις υψηλές εισφορές και τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Βαριές οι συνέπειες από τις παραλείψεις και τις πράξεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για αυτό πείτε ξανά πως ήταν “δίκαιο και έγινε πράξη”. Ανέφερε πως ο προϋπολογισμός σήμερα αφορά τις δεσμεύσεις που έχετε υπογράψει και αποτελεί ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. Υποστήριξε πως είναι αναιμική αναπτυξη και επανέλαβε πως είστε η κυβέρνηση του 10- 1, δηλαδή δέκα παίρνετε, ένα δίνετε. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλαμε και θα μιλάμε για τα 9 που παίρνετε από τον ελληνικό λαό.

Έχουμε συνηθίσει τα ψέματα σας, αλλά πάει πολύ να προσπαθείτε να σφετεριστείτε και τις γεωπολιτικές προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, όπως οι αγωγοί του East Med είναι δική μας η στρατηγική να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας όπως έσκιζε τα μνημόνια τότε, έτσι και τώρα εξαγγέλει την ανάπτυξη. Όπου με τις πολιτικές του πνίγει από την κουνια. Έρχονται με τους φόρους με το κομματικό στρατό και την πνίγει εν τη γενέσει. Ανάπτυξη και πολιτικες Τσιπρα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Επεσήμανε πως η κλασική συνταγή με πόλωση και διχασμό που τις δεκαετίες καλλιεργούσε η παλια συντηρητική παράταξη τώρα καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας, πιο παλιος και από το παλαιό.

“Εμείς λέμε όχι στον προϋπολογισμό του 2019, τον τελευταίο προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πως λύση για τη χώρα δεν είναι η επιστροφή της δεξιάς. Είπε πως η ΝΔ εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση. Είναι δυνατόν αυτά τα στελέχη που δεν έχουν αποκήρυξη την καταστροφή του 2004-2009 είναι δυνατόν να κυβερνήσουν, αναρωτήθηκε.

Υποστήριξε πως η αλαζονεία είναι διαχυτη. Μόνο και με την προοπτική της εξουσίας και η ΝΔ χορευει το τανγκο της πόλωσης με τον κ. Τσίπρα δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις από τη διχαστική πολιτική. Υπογράμμισε πως από τις διαμάχες βλέπουμε ότι μοιάζουν πολύ.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, πως με το φύγε εσύ να έρθω εγώ να γίνω πρωθυπουργός οδηγούμαστε σε νέο αδιέξοδο που θα το πληρώσει ο τύπος με κανονικό 4ο μνημόνιο. Είπε πως χρειάζεται πολιτική ανατροπή και συνέχισε πως θα το πετύχουμε αυτό με την ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ.Ανέφερε ότι δεν μπορεί το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να δώσει τη λύση στο τόπο. Ή μιζέρια του Τσίπρα ή το άλμα στο κενό του κυριου Μητσοτακη να τελειωνουμε και με τον λαικισμό και με τη συντήρηση. Χτυπάμε την αμπαμνοα της λαικής αφύπνισγς διεκδικούμε καθαρή εντολή. Έχουμε καταθέσει τη δική μα πρόταση το σχέδιο Ελλάδα.

“Εμείς θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε γιατί εμείς σκεφτόμαστε αλλιώς, γιατί είμαστε πραγματικά διαφορετικοί, είμαστε σοσιαλδημοκράτες. Το κοινωνικό αίτημα είναι η αξιοπρέπεια, να πάρει ο λαός τη χαμενη αξιοπρεπεια, χρειάζεται αλλαγή και ανατροπή. Εμείς δουλεύουμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους”, κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης