Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ επιδεικνύουν βούληση για διατήρηση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

cy_947

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Αβινγκτόρ Λίμπερμαν, ανέφερε ότι η συνεργασία των τριών χωρών στηρίζεται σε κοινές αξίες και αρχές και ότι και οι τρεις χώρες είναι δημοκρατικά κράτη, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και τα ίδια προβλήματα

Η σημερινή τριμερής συνάντηση μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ αποτελεί απόδειξη της βούλησης των χωρών μας για ανάπτυξη σχέσεων ασφάλειας και άμυνας, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός άμυνας Σάββας Αγγελίδης, μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του Πάνο Καμμένο και Αβινγκτόρ Λίμπερμαν στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι οι τρεις χώρες αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή που χαρακτηρίζεται από βία.

Ο Πάνος Καμμένος Ελληνας ανέφερε ότι σήμερα με τους ομολόγους του επανέλαβαν το όραμα για μακροπρόθεσμη και βαθιά συνεργασία.

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Αβινγκτόρ Λίμπερμαν, χαρακτήρισε τις συνομιλίες παραγωγικές και ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του για τη φιλοξενία. Ανέφερε ότι η συνεργασία των τριών χωρών στηρίζεται σε κοινές αξίες και αρχές και ότι και οι τρεις χώρες είναι δημοκρατικά κράτη, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και τα ίδια προβλήματα. Πρόσθεσε ότι η απάντηση στις απειλές για την ασφάλεια και την ευημερία των τριών λαών πρέπει να είναι κοινή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voutsis

Για τις συντάξεις είπε πως «θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες»