Νέα στοιχεία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

Νέα στοιχεία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της προανακριτικής, Θοδωρή Δρίτσα – Το περιεχόμενό του θα ανακοινωθεί στη σημερινή συνεδρίαση  

Νέα στοιχεία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis
Νέα συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία διαφθοράς που διενεργεί τις σχετικές έρευνες.

Το περιεχόμενο του φακέλου αναγνώστηκε από τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής
Θοδωρή Δρίτσα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και σύμφωνα με πληροφορίες ο περιλαμβάνει CD με 165 αρχεία τα οποία περιέχουν τα ευρήματα από την έρευνα σε υπολογιστές στελεχών της Novartis.

Κλείσιμο
Επίσης περιλαμβάνει υπόμνημα του προστατευόμενου μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» που εστάλη στις 9-3-2018 το οποίο συνοδεύεται από χειρόγραφη σημείωση σε χαρτί με τα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η σημείωση περιορίζεται στο όνομα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς υπουργού εκείνης της περιόδου. Η μάρτυρας Κελέση ισχυρίζεται ότι εντόπισε το έγγραφο στο γραφείο του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή.

Επίσης ο συμπληρωματικός φάκελος περιλαμβάνει δυο επιστολές της Novartis προς τον κ Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2013 και 2014. Με την επιστολή ζητούν συνάντηση ανταλλαγής απόψεων ενόψει του Οικονομικού φόρουμ στο Νταβός. 

Πάντως, όπως εξηγούσε στέλεχος της επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν μετείχε στις εργασίες του Νταβός το 2013 και 2014.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα στη επιτροπή καταθέτει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση προς τον πρώην υπουργό έγινε μετά από δική του επιστολή με την οποία εγείρει ζήτημα ακυρότητας των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόσκληση ο κ. Βενιζέλος θα κληθεί να παρέχει εξηγήσεις και για την ουσία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης