Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει

«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια», αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ

Την άποψη ότι «το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει», αφενός επειδή έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής και αφετέρου επειδή τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορεί να μετατραπούν σε μεταρρυθμιστές, αναμένεται να υποστηρίξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για το «τέταρτο Μνημόνιο».
«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια», θα πει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ έχουν ως εξής:
 
1. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης.  Ένας εφιάλτης, όμως που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλεται στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ.
 
Και έχει θύμα την ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας.  Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα, σήμερα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη. Και θα ήταν μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης. Όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Και θα συζητούσαμε για το πως θα χτίσουμε το κοινό μας μέλλον αντί να βλέπουμε την Κυβέρνηση να προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια μέσα στα ερείπια.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δις. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτετε, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δις. Χάσαμε 26 δις εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου.
 
2. Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο.
 
Δεσμεύσατε την περιουσία του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια. Και εκχωρείτε την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό που λέγατε ότι θέλετε να διώξετε από το πρόγραμμα και τώρα το παρακαλάτε να μείνει και του δίνετε τα κλειδιά της χώρας. 
 
Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία.
 
3. Τι λέει τo Τέταρτο Μνημόνιο των 1.000 σελίδων και 140 δεσμευτικών δράσεων. Περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του Τρίτου Μνημονίου. Και η εφαρμογή του υπόκειται και αυτή σε συνεχείς αξιολογήσεις των δανειστών οι οποίοι θα κρίνουν το χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Γιατί με τους δανειστές έχετε συνάψει ιερά συμμαχία. Συνομολογείτε μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας για να μείνετε στην εξουσία. Είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη.

Είναι μνημόνιο αλλά με μια ιδιαιτερότητα. Δεν προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση. Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνετε μέτρα χωρίς λεφτά για τη χώρα. Το Τέταρτο Μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο. Περιλαμβάνει 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα. Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από 1 χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης. Με τα μέτρα αυτά ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δις ευρώ.
 
12 δις ευρώ ήταν οι παροχές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και τελικά παίρνετε μέτρα λιτότητας 14,2 δις ευρώ. 9,5 φορές περισσότερα από το «e - mail Χαρδούβελη» που αν εφαρμόζονταν, τότε, θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια. 4,5 φορές περισσότερο από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014. Αυτό ψηφίζετε.
 
4. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει. Και δεν βγαίνει για δύο λόγους.
 
Πρώτον, γιατί έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής. Με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία μας. Και χωρίς καμία πραγματική διάθεση να μειωθεί το μέγεθος του κράτους και ο βαθμός παρέμβασης του στην οικονομία.
 
Και δεύτερον, γιατί δεν είστε εσείς ικανοί να βγάλετε τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγετε. Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκηπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται  μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

ΜΑΚΗς

Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ,ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ,ΑΥΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ.

ΖΙΟΝ

Μπράβο Μητσοτάκη. Σημερα χρειάζονται νούμερα. Τρομερή βελτίωση. Σε άλλες ομιλίες χρειάζεται ιδεολογικές αναλύσεις. Πολλές σελίδες! Παραδειγμα: έχεις απαντήση σε 1) πως εξηγείς την (πρσοκαιρη) ανοχή των 16 ΥΠΟΙΚ της ΟΝΕ στον Μαδούρο των Βαλκανίων; την ανοχή σε ένα σχεδόν κουμουνιστικό οικον. πρόγραμμα; Οι Αγγλοι ερριχναν με το τσουβάλι λιρες στους κουμουνιστές του εαμ μεχρι το 1943 που τους ειχαν αναγκη. Αλλά μολις εγειρε ο πολεμος, μετά το 43, είχαν πλαν Β(λιρες και στον ΕΔΕΣ για εξισορροπηση) και πλαν Γ (αποβαση Ταξιαρχίας Σκομπι για να κατεβει το εαμ κατω κατά 10% οπωσ-δήποτε (=με κάθε μέσο). Οι αριστεροί λενε ότι το εαμ -ελας ειχε 50%+ του πληθυσμού, οι δεξιοι λένε οτι μάλλον θα έπαιρνε 35%. Αλλά οι Αγγλοι δεν ρίσκαραν. Εξωθησαν τα πραγματα στα άκρα. Μαζι με διορατικούς δεξιούς. Όπως οι μισοί νεοδημοκράτες σήμερα. Οι αναλογιες είναι σαν "σημερα, τον καιρό του Συριζα''. Σαν τον "Συριζα και το δημοψήφισμα": το αριστερό μπλοκ ειχε 62%; ή ειχε 35% που πήρε στις εκλογές; ή 20-24% που δειχνει σημερα; ΟΠΟΤΑΝ, εάν ισχυει το 20%, ΕΝΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ2015 θα ήταν ανήθικο. Αλλά έχει 20%; αν όχι, απαιτείται προληπτικό κτυπημα. Μητσοτάκη οι ομιλίες σου πρέπει να περιέχουν πολλές σελίδες με ιδεολογικές αναλύσεις. Πρέπει να εξηγήσεις πως συμβαίνει στην ΕΕ Μει+Φιλελευθερ= 55%, Μερκελ+φιλελευθ= 53%, Μακρον+Ρεπουμολικανοι=52%, Ραχόι (33) +Πολίτες (ποταμι13%)=46%, Λεγκα/ Frater/Μπερλουσκόνι συν Ρεντσι=56%. Τι προληπτικά κτυπήματα επιτρέπονται για τη σωτηρία του φιλελευθερου αστικού καθεστώτος; Πόσο χρήσιμα για την αστική δημοκρατία είναι τα Γουοτερκειτ, οι βελούδινες επαναστάσεις, ο ενδοαστικός πόλεμος Κλιντον-Τραμπ στην Αμερική και Γκιουνελ-κεμαλιστών-ερντογαν (δηλ ασπρων εναντιον μαυρων τουρκων); Τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα; Ποιες άκρες (μαιμου;) έχει ο Καμμενος στις ΗΠΑ και στον Καραμανλή; Πόσο ευάλωτοι είναι οι 9 βουλευτές του. Mέχρι που μπορεί να φθάσεις; Πόσο μοιάζουμε με το Κογκο που αναβαλλονται συνεχώς οι εκλογές (8 εκατ νεκροι από το 1960 μεχρι χθες). Πρέπει να φθάσεις το επίπεδο του Λένιν. Βάλε 2000 συμβούλους σαταναδες να γράφουν κι αναπτύσσουν Ιδέες. Η είναι όλοι ημι-αγράμματοι; Ο Τσιπρας εχει ετοιμάσει...το δικό του αφήγημα. Είναι για το 22%. Τους ενθουσιάζει!

και Μπράβο του

Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να μας ενημερώσει για το καταπληκτικό σχέδιο του. Από τη μια τάζει μείωση φόρων σε ελ. επαγγελματίες, οινοχόους, ξενοδόχους κλπ, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει μειώσεις δαπανών π.χ συντάξεις, μισθούς δημ. υπαλλήλων κλπ. Ίσως πάλι ο Κυριάκος βρήκε τρόπο και τους φόρους να μειώσει και τις δαπάνες να αφήσει ανέγγιχτες. Ίσως πάλι όλα αυτά είναι γελοιότητες που μετατρέπουν την ΝΔ σε έναν συντηρητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ντάλε κουάλε γαλάζιοι μιζαδόροι και μαδούροι

Koύλn, η γυναίκα μου βγήκε στην σύνταξη το 2008 -ύστερα από 33 χρόνια στην Εμπορική τράπεζα, με 1.108 ευρώ. Επί Σαμαρά της άφησαν 740. Από το 2015 επί Τσίπρα της μείωσαν σταδιακά άλλα 110 ευρώ και της άφησαν 630 ευρώ! Είστε ψεύτες και κλέφτες όλοι σας! Φεύγουμε και πάμε σε κόμμα που τρέμετε όλοι σας, σε κόμμα που δεν έχει κλέψει ούτε χρωστάει!!

Συνταξιουχος

Επαιρνα συνταξη το 2009 1300 ευρω.Το 2014 εφτασα στα 800.Με τον συριζα πηγα στα 750.Δεν προκειται να ξαναψηφησω νδ.Με κοροιδευει μπροστα στα ματια μου.

B52

Γλύψε το κοκαλάκι σύντροφε. Η μέρα που τελειώνει είναι κοντά. Παρακαλά μόνο να μπορείς να κυκλοφορείς.

@

δεν αξίζεις. Α) Κυριως ο Γαπ σου τα πήγε στα 800 (και λίγο ο Σαμαρας στα 2.5 χρόνια). Όπως λέει ο Αδωνις, "ο Τσιπρας έλεγε ότι τα 500 ευρώ σου τα φάγανε: Ενώ το 50νταρικο επι Τσίπρα είναι αναγκαίο! Αρα, εαν είστε Έντιμοι κι όχι τομάρια, να σου δόσει πίσω τα κλεμμένα 500 ο Τσιπρας και μετά να σου πάρει το αναγκαίο 50αρικο. Αλλά εσυ κι ο Τσιπρας και δεν αξίζετε και αλητεύετε. Β) ο Τσιπρας με το Δ μνημονιο (αφορολόγητο και προσωπ.διαφ. συντάξ) θα σου πάρει άλλα 750/12+12%*800= 150ευρω (το 20% της σύνταξης στα καλά καθούμενα! Να πας στη Βενεζουέλα μαζι με τον Τσίπρα!)

Οχι οτι ο Τσιπουρας ειναι καλος , αλλα ...

...Σοβαρο ατομο βρηκατε να προμοταρετε εκει στο ΠΘ !

για το χρεος να πεις

να μειωθει η ειναι βιωσιμο;

Ανέστης

Δίκιο έχεις Κυριάκο, αλλά μιλάς με συγκεκριμένα στοιχεία. Πώς να σε καταλάβουν οι αγράμματοι του Σύριζα;

Φρουρά φρουραααααά, Κούληηη, βοήθειααα φρουρααααά

Και που είναι το πρόβλnμα, Koύλn; Αφού την ίδια οικovoμική πολιτική με τους Μαδoύρους έχετε κι εσείς οι γαλάζιοι μιzαδόροι! Απλά θέλετε να λέτε μετά στα πρόβατά σας ότι εμείς δεν το ψηφiσαμε, αλλά τι να κάνουμε, είμαστε υπoxρεωμένοι να το ακολουθήσoυμε!

458

Κούλη ξέχνα το. Θα σε προλάβουν άλλοι (καινούργιοι) στην γωνία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stathakis_dei

Με 151 ψήφους (συμπεριλαμβανομένης αυτής του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη) πέρασε η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ - «Πιρουέτα» από τους... διαφωνούντες Παπαηλιού, Σέλτσα, Μουμουλίδη, Θεοφύλακτο, Δημητριάδη και Ντζιμάνη, που εκλέγονται στις «ενεργειακές» περιφέρειες Αρκαδίας, Φλώρινας και Κοζάνης

fotioumesa

Προκαλεί η Φωτίου: Αχός σηκώθηκε χωρίς λόγο και αφορμή! - Προς το «όχι» κλίνουν οι ΑΝΕΛ - Ακραία πόλωση μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης - Το Μαξίμου ψάχνει δεκανίκι σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής για να περάσει τις επίμαχες διατάξεις

4
ellines_stratiwtikoi

Σε διακομματική δήλωση που υπογράφει μεγάλος αριθμός βουλευτών, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά από την Τουρκία να απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί – Τη δήλωση υπογράφει και η ελληνική αντιπροσωπεία

1
tzanakopoulos-inter-sinta

Δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί καμία διάκριση για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού όταν πρόκειται για τη διαδικασία της αναδοχής - Παρέπεμψε στον Καμμένο για το θέμα των φρεγατών

31