«Σφυροκόπημα» στη Βουλή για τη λαίλαπα σκληρής λιτότητας με το 4ο Μνημόνιο

«Σφυροκόπημα» στη Βουλή για τη λαίλαπα σκληρής λιτότητας με το 4ο Μνημόνιο

«Δεν φέραμε τα μνημονιακά μέτρα με κατεπείγουσα διαδικασία αλλά... με επείγουσα», πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος - Κουτσούκος: Το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» του Τσίπρα έγινε «μέτρα ύψους 4,22 δισ»

Σφοδρό σφυροκόπημα για την λαίλαπα σκληρής λιτότητας που περιλαμβάνει το τέταρτο μνημόνιο και επιβαρύνει το σύνολο της κοινωνίας δέχεται η κυβέρνηση στην Βουλή από τους εισηγητές της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση διεξάγεται στην σκιά των εξευτελιστικών εικόνων που εξέπεμψε νωρίτερα η Ολομέλεια του κοινοβουλίου με την βίαιη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ
Νίκο Δένδια.

Παρά ταύτα η πραγματικότητα που διαμορφώνει το πολυνομοσχέδιο για την πορεία της χώρας εως το 2021 δεν μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από τις γνωστές πρακτικές του φιλοναζιστικού μορφώματος.
 
Πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος: Δεν φέραμε τα μνημονιακά μέτρα με κατεπείγουσα διαδικασία... αλλά με επείγουσα


Με δύο επώδυνες παραδοχές ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς χαρακτήρισε το προωθούμενο πακέτο μέτρων ως μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για το χρέος που θα συνοδεύει την ψήφιση των μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανοίγοντας την συνεδρίαση και προκειμένου να υπερασπιστεί τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου είπε «Όπως καταλαβαίνετε το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την συζήτηση που έχει αρχίσει - παρά τις αμφιβολίες - για το χρέος και ευελπιστούμε την Δευτέρα να έχουμε συνολικό πακέτο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα που ψηφίζουμε τώρα και το χρέος. Καταλαβαίνετε λοιπόν για τους λόγους που επιβάλουν τον επείγοντα χαρακτήρα» και συνέχισε λέγοντας «Σας θυμίζω ότι προηγούμενες κυβερνήσεις έφερναν όλα τα μνημονιακά μέτρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο γρήγοροι γίνεται, να αντιμετωπίσουμε τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν  από τους θεσμούς και γι αυτό και το κατεβάζουμε με αυτή την επείγουσα διαδικασία και όχι την κατεπείγουσα».
  
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε στον Χρ. Καραγιανίδη την εισήγηση του 4ου μνημονίου και ο ίδιος παραδέχθηκε πως «δεν γνωρίζω οικονομικά. Μόνο μπακαλίστικα»


Την «μπακαλίστικη» λογιστική επικαλέστηκε ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης για να υποστηρίξει τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το τέταρτο μνημόνιο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε τον ρόλο του εισηγητή του πολυνομοσχεδίου  παραδέχθηκε ότι για κάθε δημοσιονομικό μέτρο που περιλαμβάνει η συμφωνία δεν υπάρχουν ισόποσα αντίμετρα.

«Δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται θα υπάρχει και ένα ευρώ που αναπληρώνεται» είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας και μέλος της ομάδας των «53» για να διανθίσει την τοποθέτησή του με τις γνωστές κορώνες εναντίον των ΜΜΕ που όπως υποστήριξε «διαστρεβλώνουν» την πραγματικότητα.

Ο ίδιος βέβαια παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά, αλλά μόνο από μπακαλίστικα, χωρίς αυτό  -όπως είπε-  να θεωρηθεί μομφή προς τους μπακάληδες. Ισως γι αυτό υποστήριξε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα».
Τέλος, ο ίδιος είπε πως η «προσκόλληση» στον ευρωδρόμο αποτελεί μονόδρομο. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωζώνη αλλά όχι αυτή την ώρα» είπε χαρακτηριστικά.


Χρήστος Σταϊκούρας: Η ανικανότητα της κυβέρνησης μας χρέωσε με 2 μνημόνια

 
Επίθεση στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο εξαπέλυσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ότι οδηγούν την χώρα στην ύφεση και στο οικονομικό αδιέξοδο.

«Η χώρα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, σέρνεται. Αντί να επιταχύνει, στηριζόμενη στις ευνοϊκές συνθήκες και προοπτικές που είχαν δημιουργηθεί το 2014, οπισθοχώρησε. Αργά και σταθερά, βούλιαξε και παραμένει στο τέλμα και την παρακμή. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής. Στην οικονομία, η χώρα επέστρεψε και παραμένει στην ύφεση. Πλούτος, 29 δισ. ευρώ, εξανεμίσθηκε. Νέα μέτρα, 14 δισ. ευρώ, επιβλήθηκαν» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ  για να προσθέσει σε άλλο σημείο «2,5 χαμένα χρόνια, στα οποία η χώρα χρεώθηκε δύο αχρείαστα μνημόνια, οι πολίτες φτωχοποιήθηκαν και η οικονομία γονάτισε.  Αυτό είναι το κόστος της ανικανότητας, της ανευθυνότητας, της αναξιοπιστίας, του καιροσκοπισμού και των ιδεοληψιών της σημερινής Κυβέρνησης. Κόστος που αποτυπώνεται, με τον πλέον επώδυνο για τους πολίτες τρόπο, στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο αποτελεί 4ο μνημόνιο, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση και σχολίασε ««Απο το «σκίσιμο του Μνημονίου», περάσαμε στο 2ο Μνημόνιο σε 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και από τα «12 δισ. ευρώ παροχές» του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, περάσαμε στα 14,2 δισ. ευρώ μέτρα λιτότητας. Το επαναλαμβάνω: 14,2 δισ. ευρώ είναι ο συνολικός λογαριασμός ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ο πιο βαρύς και κοινωνικά άδικος μνημονιακός λογαριασμός. Ένας αχρείαστος λογαριασμός που φέρει, αποκλειστικά, τη σφραγίδα της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Κουτσούκος: Το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» του κ. Αλέξη Τσίπρα έγινε «μέτρα ύψους 4,22 δις ευρώ»

 
 
Τέλος στα κυβερνητικά αφηγήματα περι επιστροφής στην ανάπτυξη υποστήριξε ότι βάζει το τέταρτο μνημόνιο ο κ. Γιάννης Κουτσούκος.
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο να τοποθετηθεί για τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρουν πως η ελληνική οικονομία έχει κολλήσει σε ύφεση ενώ υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν νομιμοποιείται να δεσμεύσει την χώρα εως το 2021.
 
Το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» του κ. Αλέξη Τσίπρα έγινε «μέτρα ύψους 4,22 δις ευρώ» επισήμανε σε άλλο σημείο ο ιδιος να εξηγήσει πως η πολιτική της κυβέρνησης κόβει αφορολόγητο, συντάξεις και τα επιδόματα των φτωχών.
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη έλεγε ο κ. Τσίπρας και φέρνει ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούκος ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε «θα σας αφήσουμε να πανηγυρίζετε για επιτυχίες ευχόμενοι όσοι από σας πάνε στα χωριά και στις πόλεις τους να μπορούν να αντικρύσουν τους ψηφοφόρους τους. Βέβαια ορισμένοι όταν τελειώσει αυτό το έργο δεν θα είναι στην Ελλάδα αλλά από κάπου αλλού θα το απολαμβάνουν».
 
 
Καραθανασόπουλος: «Θανατηφόρο μείγμα για όλα τα λαϊκά στρώματα το 4ο μνημόνιο»

 
Για αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική έκανε λόγο ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εργάζεται υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το 4ο μνημόνιο περιλαμβάνει «θανατηφόρο μείγμα για όλα τα λαϊκά στρώματα με μόνιμα μέτρα εξαθλίωσης που θα σημαδέψουν τις ζωές όλων».
 
 
Τις συνειδησιακές κορώνες επιστράτευσε ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος προκειμένου να υποστηρίξει την αναγκαιότητα ψήφισης ενός ακόμα μνημονίου από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Πονάμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον γι αυτά που περνά ο κόσμος» είπε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ για να σπεύσει ωστόσο να υποστηρίξει ότι ο «πόνος» δεν προκαλείται από τα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία αλλά από την «λεηλασία» των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο ίδιος επιχείρησε στην αρχή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε ο σχολιασμός του για το βίαιο επεισόδιο Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε νωρίτερα ότι «Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δεν θα νοιώθει υπερήφανος για την πράξη του» είπε χαρακτηριστικά.
Ανεβαίνοντας στο βήμα επιχείρησε να δικαιολογηθεί και απευθυνόμενος προς την κυρία Λιάνα Κανέλλη – η οποία στο παρελθόν υπήρξε θύμα της άνανδρης βίας του Ηλ. Κασιδιάρη -  δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν.
Ωστόσο, η κυρία Κανέλλη τον διέκοψε ξεκαθαρίζοντας «Το όνομά μου για αρχή της ομιλίας σας για τη στάση που είχατε σας απαγορεύω να το χρησιμοποιείτε».
 
Το πολυνομοσχέδιο έχει μέτρα για την κοινωνία και αντίμετρα για την επικοινωνία σχολίασε ο εισηγητής του Ποταμιου Γιώργος Μαυρωτάς

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ρε Συριζα ρεεεεεεεεε

Χωστη τους αλέξη βγάλτου της απο τον λαιμό...ΒΑΘΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. θα σε ψηφίσω να τους ξεσκίσεις ΡΕ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ, ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ...ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ" ΒΑΘΙΑ δεν λυπάμαι τον ΕΛΛΗΝΑ καθολου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

1,5 δις.. 1,5 ΨΩΡΟδίς ηταν τα τελευταία μετρα στο μέιλ Χαρδούβελη για την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αξιόλογη κ ΕΞΟΔΟ απο τα μνημονια! Το 2014. Τελος! Κ χάλασε το σύμπαν!.. Γύρισε η γη ανάποδα!!... Φέραμε τους ΤσιπροΚαμμενοΒαρουφακηδες, μετα τους Τσακαλωτους κ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ που μας κυβερνάει! Αποτελεσμα;; ΣΥΝ 2 μνημονια, ΣΥΝ 86 δις εξτρα δάνεια ΣΥΝ μετρα 12 δις!! Κ ακομα πολεμάνε την 2η αξιολόγηση!! Τι να πω;;;;;

GR

Το πραγματικο σφυροκοπημα θα γινει εξω απο τη βουλη απο τον Ελληνικο λαο....

@Λούληηηηηηηηηη

Που είσαι να χειροκροτήσεις την..... "εισήγηση" του...... μπακάλη του Τσύριζα για το 4ο μνημόνιο???????.... Χαμένο και το Αντιδραστικό Τέτοιο που σε έχει μέντορα, αγνοείται και το Γυριστό κεφάλι, όπως και οι.... Bulsara, TabulaRasa, Σκανδιναβό κλπ. μπουμπούκια...........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stathakis_dei

Με 151 ψήφους (συμπεριλαμβανομένης αυτής του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη) πέρασε η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ - «Πιρουέτα» από τους... διαφωνούντες Παπαηλιού, Σέλτσα, Μουμουλίδη, Θεοφύλακτο, Δημητριάδη και Ντζιμάνη, που εκλέγονται στις «ενεργειακές» περιφέρειες Αρκαδίας, Φλώρινας και Κοζάνης

fotioumesa

Προκαλεί η Φωτίου: Αχός σηκώθηκε χωρίς λόγο και αφορμή! - Προς το «όχι» κλίνουν οι ΑΝΕΛ - Ακραία πόλωση μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης - Το Μαξίμου ψάχνει δεκανίκι σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής για να περάσει τις επίμαχες διατάξεις

4
ellines_stratiwtikoi

Σε διακομματική δήλωση που υπογράφει μεγάλος αριθμός βουλευτών, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά από την Τουρκία να απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί – Τη δήλωση υπογράφει και η ελληνική αντιπροσωπεία

1
tzanakopoulos-inter-sinta

Δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί καμία διάκριση για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού όταν πρόκειται για τη διαδικασία της αναδοχής - Παρέπεμψε στον Καμμένο για το θέμα των φρεγατών

31