Στρατιωτικές πηγές: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο

Στρατιωτικές πηγές: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο

Τι εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε σχέση με την έναρξη της γεώτρησης από την Total - Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Ανυπόστατες φήμες τα περί θερμού επεισοδίου

Στρατιωτικές πηγές: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο
Στην εκτίμηση πως ο Ερντογάν αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο επειδή είναι στριμωγμένος στη Συρία, όπου τον έχουν εγκαταλείψει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία, έχουν καταλήξει ελληνικές στρατιωτικές πηγές. «Αλλά δεν τον παίρνει στο Αιγαίο, τα νησιά είναι φορτωμένα με στρατό» προσθέτουν, θέλοντας να στείλουν μήνυμα ετοιμότητας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η πληρότητα των θέσεων ήταν 17% και τώρα έχει ανέβει στο 48%. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουν την εκτίμηση πως είναι πιο πιθανό η Άγκυρα να επιδιώξει παρέμβαση τον Ιούνιο στην περιοχή της Κύπρου, καθώς θα ξεκινήσει να λειτουργεί η γεώτρηση της TOTAL. «Πιστεύουμε ότι θα κάνουν την ιστορία τον Ιούνιο στην εξόρυξη» ήταν η χαρακτηριστική φράση, που προκάλεσε ωστόσο την οργισμένη αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπό της Νίκο Χριστοδουλίδη να μιλά για ανυπόστατες φήμες.

Στην ερώτηση για τη μορφή της τουρκικής παρέμβασης οι ίδιες ελληνικές στρατιωτικές πηγές μιλούσαν για πιθανή έξοδο του Μπαρμπαρός στην επίμαχη περιοχή.

Κλείσιμο
Ανέφεραν ακόμη ότι έχουν αποδυναμωθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. «Οι περισσότεροι πιλότοι που επιχειρούν στο Αιγαίο είναι νεαροί γιατί οι παλαιοί αποστρατεύθηκαν» σημείωσαν και τόνισαν το γεγονός πως οι παραβιάσεις γίνονται πάνω από τα κεφάλια των ΝΑΤΟϊκών στο Αιγαίο.

«Πηγαδάκι» Καμμένου στη Βουλή

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος, μετά την αντιπαράθεση που είχε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στη Βουλή, επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι το προσφυγικό έχει τελειώσει καθώς οι 95 από τους 100 που εισέρχονται στη χώρα μας έχουν πλέον το προφίλ του οικονομικού μετανάστη.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και αυτός στην ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων αλλά και στη σημασία του αγωγού από την Κύπρο στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, λέγοντας ότι αν προχωρήσει θα λυθούν όλα τα προβλήματα του Αιγαίου.
 
Είπε ακόμη ότι δεν τον ενοχλεί η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής. «Θα συζητήσει ο ίδιος με αυτούς που λένε ότι χρειαζόμαστε τα αεροσκάφη, με τους στρατιωτικούς» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «εμείς τιμές ζητήσαμε, από εκεί και πέρα θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ». «Δεν αποφασίζει πλέον ο υπουργός» τόνισε.



Για τη ΝΔ:

«Αυτοί που σήμερα κάνουν κουμάντο στη ΝΔ δεν θα περνούσαν ούτε έξω από τη ΝΔ του Καραμανλή και μιλάω και για τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και χαρακτήρισε «παρά φύση τη συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ». «Υπερασπίζονται τον Βενιζέλο, αφήνουν ακάλυπτο τον Καραμανλή» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορεί να κάνει ανανέωση στη ΝΔ ο γιος του Παπαντωνίου» προσέθεσε και μίλησε για πολιτικό παράλογο να λέει η ΝΔ ότι θέλει και τη συμφωνία και τις εκλογές.

Για τη διαπραγμάτευση:

Ο κ. Καμμένος μίλησε και για τις περιπέτειες των αποκρατικοποιήσεων. Ανέφερε ενδεικτικά περίπτωση ιερωμένου ο οποίος ζήτησε από επενδυτή... 2,5 εκατ.ευρώ και ένα σπίτι για να μην αντιταχθεί στα έργα!

Στο πλαίσιο αυτό, έδειξε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και διαφωνίες στα ζητούμενα της αξιολόγησης. «Στο Εθνικής Άμυνας υλοποιούμε τα ισοδύναμα, είμαι υπέρ ιδιωτικοποιήσεων, σε εμάς περνάει το αφορολόγητο στα 6.500 ευρώ» δήλωσε.

Με την ευκαιρία οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα: «Με τον πρωθυπουργό έχουμε διαφορετικές καταβολές, προχωράμε ότι συμφωνούμε και συζητάμε ότι διαφωνούμε» σημείωσε.

«Ποιο κόμμα βρωμάει περισσότερο; Το ΠΑΣΟΚ ή οι ΑΝΕΛ» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Εμείς πλενόμαστε» απάντησε ο Πάνος Καμμένος.

Για τα ναυπηγεία:

«Ο φάκελλος Σκαραμαγκά- Σάφα βρίσκεται στη Ράικου, θα πάνε φυλακή, τα έχουν αρπάξει, χρειάζεται και ποινική διερεύνηση ευθυνών Βενιζέλου» δήλωσε για το θέμα και πρότεινε τα ναυπηγεία να περάσουν στον έλεγχο της εθνικής άμυνας για να κάνει κουμάντο το Πολεμικό Ναυτικό. «Ελευσίνα, Σκαραμαγκάς και Σύρος πρέπει να ενωθούν με πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος» είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης