Παππάς: Δεν είμαστε σκιτζήδες, όποιος υπερθεματιστής δεν πληρώσει, φεύγει

Παππάς: Δεν είμαστε σκιτζήδες, όποιος υπερθεματιστής δεν πληρώσει, φεύγει

Κανένας από τους 4 νέους καναλάρχες δεν είναι σίγουρο οτι θα πάρει άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, είπε ο υπουργός Επικρατείας - «Καλή τύχη σε όσους λένε ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες είναι το δικό μας Βατοπαίδι» - Τι είπε για την υπόθεση Καλογρίτσα

Ξεκάθαρος ότι «όποιος δεν πληρώσει, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο» εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς
αναφερόμενος στην υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης των χρημάτων από τους νέους καναλάρχες.

«Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες, δεν κάνουμε γελοιότητες» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Μιλώντας για την προηγούμενη κατάταση σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, είπε ότι «στην Ελλάδα συνετελέσθη μια αεροπειρατεία, πήραν τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό».

Η επιτροπή υποχρεούται να εξετάσει τις αιτιάσεις που διατυπώνονται είπε για την εν εξελίξει διαδικασία ο κ. Παππάς παρατηρώντας ότι μέχρι στιγμής για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν κατατεθεί πάνω από 70 δικόγραφα.

«Δεν είμαστε σε θέση σε κανέναν από τους 4 καναλάρχες να πούμε ότι θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Σε κάθε σημείο η διαδικασία δοκιμάζεται συνταγματικά και πολιτικά. Όταν τη Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας αυτής» πρόσθεσε.

Επέκρινε τους τηλεοπτικούς σταθμους ΣΚΑΪ, ALPHA και STAR ότι δεν παρουσιάζουν ειδήσεις αλλά τα επιχειρήματά τους κατά της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Όσον αφορά τη στάση του για το #perouka_gate είπε ότι «θα έχω μια διαβούλευση με τους νομικούς μου συμβούλους για τις ενέργειές μου».

Όσον αφορά την εκκρεμούσα απόφαση του Συβουλίου της Επικρατείας ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «όλοι τηρούμε το νόμο και το Σύνταγμα».

Ερωτηθείς, δε, για την υπόθεση Καλογρίτσα σχολίασε ότι «χαίρομαι που κανείς δεν είπε ότι δανείστηκε "με αέρα" και δεύτερον σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής. Να κάνω, δε, και μια διευκρίνιση ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας δεν έχει την ιδιότητα του κατασκευαστή».

«Εδώ έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα για τη διαφάνεια του διαγωνισμού και άρχισε η στοχοποίση υπουργών που είναι και ανεπιτυχής» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς να τοποθετηθεί για όσους μιλούν για «Βατοπαίδι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς είπε: «Εύχομαι καλή τύχη σε όσους λένε ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες είναι το δικό μας Βατοπαίδι. Ακουώ ότι πάνε να ανακατέψουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ακούτε τις κραυγές ότι οφείλει να παρέμβει και να διαπιστώσει τη δυσαρμονία. Είναι μέσα στη μεγάλη εικόνα ότι το προηγούμενο καθεστώς της ασυδοσίας παίζει τα τελευταία του χαρτιά».

Όσο για το αν επιθυμεί να παραμείνει υπουργός αρνήθηκε να κάνει καποιο σχόλιο λέγοντας μόνο ότι «λέω στους εχθρούς μου ότι αν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και το υπουργείο Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά κάνουν λάθος. Έχουν μετρήσει την παράταξη με πολύ λάθος τρόπο. Ειχαν προσδοκίες ότι θα φρενάρουμε σε όλες τις προηγούμενες φάσεις αλλά αυτό δεν συνέβη».

ΣΧΟΛΙΑ (141)

john pap

Στην περίπτωσή μας λοιπόν, δυο είναι οι κύριες υποθέσεις: Α) Οι επιχειρηματίες-επενδυτές αντιμετωπίζουν την τηλεόραση ως επενδυτική δραστηριότητα και προσπαθούν για την κερδοφορία ή, τουλάχιστον, να μην έχουν ζημιές. Στην περίπτωση αυτή η αύξηση του κόστους λόγω της αδειοδότησης θα αντισταθμιστεί από μειώσεις μισθών, περικοπές δαπανών και υποβάθμιση του παρεχόμενου τηλεοπτικού προϊόντος. Τελικά, το κράτος αυξάνει τα έσοδά του εις βάρος της ποιότητας του τηλεοπτικού προϊόντος και των πολιτών-καταναλωτών. Β) Οι επιχειρηματίες-επενδυτές αντιμετωπίζουν την τηλεόραση ως δραστηριότητα βιτρίνα και χρησιμοποιούν την επιρροή της για να προωθήσουν άλλες παράπλευρες δραστηριότητες και συμφέροντα. Στην περίπτωση αυτή, η αύξηση τους κόστους λόγω της αδειοδότησης απορροφάται από τις παράπλευρες δραστηριότητες ή -πιο πιθανό- μεταφέρεται στο κόστος που ο επιχειρηματίας χρεώνει στους πελάτες του κατά την άσκηση της παράπλευρης δραστηριότητας. Αν μάλιστα ο πελάτης της παράπλευρης δραστηριότητας είναι το κράτος, το επιπλέον κόστος θα επιβαρύνει τελικά το ίδιο το κράτος. Και τι γίνεται, όταν στη διαδικασία της αδειοδότησης συμμετέχουν επιχειρηματίες τύπου Α και Β μαζί; Ε, τότε, στην πλειοδοτική διαδικασία οι επιχειρηματίες τύπου Β αποκτούν προβάδισμα. Έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερα και να πλειοδοτήσουν, μιας και βασίζουν την κερδοφορία τους όχι στην περιορισμένη και πιεσμένη αγορά της τηλεοπτικής διαφήμισης αλλά στις παράπλευρες δραστηριότητές τους. Είναι οξύμωρο, όμως στην περίπτωση των καναλιών, υποτίθεται πως κύριος στόχος της αδειοδοτικής διαδικασίας ήταν η καταπολέμηση της διαπλοκής. Και η πλειοδοτική διαδικασία που ακολουθήθηκε ουσιαστικά έδινε προβάδισμα σε επιχειρηματίες -εάν συμμετείχαν τέτοιοι- που διεκδικούσαν τις άδειες για να ασκήσουν διαπλοκή, να χρησιμοποιήσουν την τηλεόραση για να εξυπηρετήσουν αλλότρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Στα ΜΜΕ, όπως και στις τράπεζες, είναι επικίνδυνη η χορήγηση των αδειών με πλειοδοτική διαδικασία, διότι εκ των πραγμάτων το προσφερόμενο τίμημα τίθεται ως κυρίαρχο ή και αποκλειστικό κριτήριο επιλογής. Αναλογιστείτε σε μια ανάλογη περίπτωση αδειοδότησης τραπεζών ποιος θα έπαιρνε άδεια. Επιχειρηματίες σαν τον Κοσκωτά και τον Λαυρεντιάδη με πρόθεση να υπεξαιρέσουν τις καταθέσεις δεν θα είχαν κανέναν ενδοιασμό να προσφέρουν οικονομικά εξωπραγματικό τίμημα, θέτοντας εκτός διεκδίκησης εκείνους που θα αξιολογούσαν την επένδυση ως καθαρά επενδυτική δραστηριότητα.

Ε.Π

Εεεε με ρούπωσε και θα τραβήξω τις κοτσίδες μου. Τόση μόρφωση, τόσο κουλτούρα και βουαλά σε μιά πρόταση έχω 2 άγνωστες λέξεις!!! Τα σέβη μου κύριε πρωθυπουργέ, παίρνω ρεπό άνευ αποδοχών για 1 βδομάδα και δεν θα σχολιάσω τίποτε εναντίον σας. Αφήστε που κομπλάρω και με τον νεουορκέζικο αέρα σας...Φτου φτου

ΕΤ

Τι θα πει σκιτζήδες;

panos

Παππά είστε ΠΑΠΑΤΖΙΔΕΣ

manos

Και το βραβείο θράσος 2016 πάει στον κύριο παπά και τον θίασο του.

ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ

... αν είσαι και παππάς με την σειρά σου θα τον φας!

κ.π.

Δεν ήσαστε σκιτζήδες κ Παππά, ενεργείτε με βάση ένα καλά μελετημένο σχέδιο για τη μετατροπή της Χώρας σε αναχρονιστικό νεομαρξιστικό κράτος, νοτιοαμερικάνικου τύπου. Ιδού μερικά από τα στοιχεία του εμπαθούς και ιδεοληπτικού αριστερού σχεδιασμού για τον οργανωμένο έλεγχο του δημόσιου βίου: Έλεγχος των ΜΜΕ για να μην υπάρχουν αντιπολιτευόμενες φωνές, δημιουργία Συριζοκάναλου ως κύριο προπαγανδιστικό μέσον, τοποθέτηση ημετέρων δικαστικών σε καίρια πόστα για την λήψη ευνοϊκών αποφάσεων προς τις επιδιώξεις του κόμματος, έλεγχος της Αστυνομίας, Λιμενικού και Στρατού με την τοποθέτηση ηγεσίας υπάκουης και ενδοτικής, διάβρωση της Παιδείας, ρήξη με την Εκκλησία, αναβίωση του κρατισμού, πόλεμο με την ιδιωτική πρωτοβουλία, στήσιμο κομματικής τράπεζας για τη χρηματοδότηση των δικών μας εργολάβων , εγκαθίδρυση αριστερής νομεκλατούρας προς ίδιον όφελος και γενικά άλωση του Κράτους σαν να πρόκειται για επαναστατική Κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα το σχέδιο εξελίσσεται όπως σχεδιάστηκε , με το πεδίο ελεύθερο και με την αντιπολίτευση να προσπαθεί να ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Τασια

Πριν να ασχοληθεί με τη σωτηρία (;) της χώρας τι δουλειά έκανε ο κύριος στην Αγγλία ; Τώρα θα μου πείτε και το αφεντικό του τι άλλη δουλειά έκανε σε όλη του την καριέρα, εκτός αυτής του πρωθυπουργού. Οι δεξιότητες ήτε αποκτώνται σε χώρο δουλειάς ήτε είσαι σκιτζής και πληρώνεις με πολλά λάθη για να τις αποκτήσεις. Μέσω DNA δεν μεταφέρονται δεξιότητες, συνεπώς τα συριζόπουλα τις αποκτούν στου κασίδη το κεφάλι( με αλλά λόγια στις πλάτες των Ελλήνων ). Μετα απο αυτό απερίφραστα σου λέω, ναι κ. Υπουργέ είστε σκιτζιδες εσύ και ο αρχηγός σου. Το κακό ειναι οτι πληρώνει η Ελλάδα για την ανεπάρκεια σας.

&

Σώπα καλέ! Ότι κάνανε και οι δικοί σου χλέμπουρες, αλλά τότε έκανες την κότα. Τώρα ξεσπάθωσες. Κο κο κο κο κο.

Καρνέζης

Ο καθημερινός αήθης και ο απροκάλυπτος πόλεμος της ΝΔ με το σύνολο των καναλιών που τη στηρίζουν(λόγω διαπλοκής τους τόσα χρόνια) προς την Κυβέρνηση τέλικα έβλαψε ανεπανόρθωτα τη ΝΔ. Ο κόσμος βλέπει τη διαστρέβλωση των ειδήσεων σε καθημερινή βάση, την απόκρυψη άλλων σημαντικών για τον τόπο ειδήσεων που συμβάλλουν στην πρόοδο, την προσπαθεια να αποδομήσουν χαρακτήρες των κυβερνώντων, τον άνευ προηγουμένου λασποπόλεμο προς την κυβέρνηση...αυτά και άλλα πολλά γυρίζουν τελικά μπούμεραγκ προς τη ΝΔ. Δημοσκοπήσεις εγκυρότατες δείχνουν ότι σήμερα ο Σύριζα προηγείται 5 μονάδες από τη ΝΔ, η οποία έχει πιάσει ταβάνι στη συσπείρωσή της (90%), ενώ η συσπείρωση του Σύριζα αυτή τη στιγμή είναι μόνο 43%!!!!!!!!. Φαντασθείτε πού θα φτάσουν τα ποσοστά του, όταν το 2019 η συσπείρωσή του θα φτάσει και σ αυτόν στο 90% και με ανεβασμένους τους οικονομικούς δείκτες της χώρας. Κοντολογίςη ΝΔ με τα κανάλια της πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Αναμενόμενο εξάλλου, διότι τούτος ο λαός δεν το θέλει το άδικο και βλέπει τις καθημερινές προσπάθειες της ΝΔ, να αποκρύπτει την αλήθεια, να σπιλώσει πρόσωπα και να κάμψει το ηθικό τους!!!Εντελώς το αντίθετο πετυχαίνει. Η κυβέρνηση μια γροθιά και με τον καθημερινό της αγώνα για την έξοδο από την κρίση που επέβαλε στη χώρα η πασοκοδεξιά έχει την πλήρη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού. Συμπέρασμα : η ΝΔ με την χρόνια αήθη πολιτική της και τη διαστρέβλωση των γεγονότων έβλαψε και βλάπτει εαυτήν ανεπανόρθωτα. Ας συνεχίσει αυτή την τακτική της για να ανεβάζει συνεχώς τα ποσοστά της παρούσας κυβέρνησης. Τα υπόλοιπα που γράφονται και λέγονται από τα στελέχη και τα κανάλια της είναι ασύστατα και εκ του πονηρού πράγμα που πληρώνει βαρύτατα το τίμημα.

ΚΑΡΝΕΖΗ

Το 1949 τι εγινε: Μηπως το ξεχασες:

@

Έτσι ακριβώς.

Μπα

Αργα σας έβγαλαν για δουλειά συριζοκοπριτακια!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Απο μακρια κανουν μπαμ τα αμερικανακια.Πηγαινουν και ερχονται στη Μεκκα της προπαγαντας στις ΗΠΑ οπου εκπαιδευονται και μετεκπαιδευονται, αλλα και πληρωνονται με πολλους τροπους, προκειμενου να πληξουν την Ελλαδα και τον Πολιτισμο της.Ειναι ολοι τους Συριζαιοι. Η κοινοβουλευτικη Δεξια ουδεποτε ειχε σχεσεις με τετοια υποκειμενα.Αντιθετα οι δεξιοι πολιτικοι κατηγορηθηκαν απο τους αμερικανοφιλους γιατι ησαν παντα σταθεροι φιλοευρωπαιστες.(Καραμανλης παλιος,Μητσοτακης,Καραμανλης μικρος) Με ανυπαρκτα σκανδαλα αποδομηθηκε Καραμανλης και ανελαβε το πιστο σκυλακι των Αμερικανων,ο Τσιπρας.Ειχε δειξει οτι μπορουσε να πληξει και την Ελλαδα και την ΕΕ με το ευρω για χαρη των Αμερικανων,αλλα οι Ευρωπαιοι με τους Γερμανους επικεφαλης, οχι μονο δεν αιφνιδιαστηκαν αλλα και μας τιμωρησαν,δυστυχως,με 100 δις επι πλεον χρεος,δειχνοντας στους Αμερικανους, στον Τσιπρα και σε ολους, ποιος ειναι σημερα το πραγματικο αφεντικο !

ΛΕΞΙΚΟ

Και για να μην ξεχνάμε την μητρική μας γλώσσα: Σκιτζής: Τουρκική λέξη, Σημασία: ο κακός τεχνίτης, που δεν ξέρει ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Συμπέρασμα: ο Παππάς έχει απόλυτο δίκιο! Οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους ήτοι να διαλύσουν ότι απόμεινε από το ρημάδι ελληνικό κράτος...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης