Κουρασμένο, νευρικό και χωρίς επιχειρήματα, «είδε» η αντιπολίτευση τον Τσίπρα

Κουρασμένο, νευρικό και χωρίς επιχειρήματα, «είδε» η αντιπολίτευση τον Τσίπρα

Τα δικά τους συμπεράσματα βγάζουν οι επιτελείς των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, αναλύοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Κουρασμένο, νευρικό και χωρίς επιχειρήματα, «είδε» η αντιπολίτευση τον Τσίπρα
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να δυσκολεύονται να τα βρουν μεταξύ τους, αλλά η προσέγγισή των επιτελών τους για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
είναι σχεδόν ταυτόσιμη.

Εκτιμούν ότι ο
Αλέξης Τσίπρας
Κλείσιμο
εμφανίστηκε «κουρασμένος, νευρικός και χωρίς επιχειρήματα» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων. Δεν κρύβουν μάλιστα την έκπληξή τους για την εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος διαθέτει σημαντικά επικοινωνιακά χαρίσματα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- τρόικας, καθώς είναι «το κρίσιμο ραντεβού που θα κρίνει τις εξελίξεις». Παρακολουθούν, βέβαια, και τις κινήσεις στα θέματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κόκκινων δανείων, δύο θέματα που αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας. 

ΠΑΣΟΚ

«Ψυχραιμία Αλέξη.... Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακρυά. Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης».

ΚΚΕ

«Οι "δεσμεύσεις" στο λαό για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άδικους φόρους που δεν καταργούνται, όπως ο ΕΝΦΙΑ, μειωμένες συντάξεις, μισθούς πείνας, συσσίτια και ψίχουλα για λίγους, είναι ομολογία πως η φτώχεια και η κοροϊδία καλά κρατούν. Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να χάψει το καινούργιο παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξη"» και να είναι "στο περίμενε" της ανεργίας και της φτώχειας, μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ το τραπέζι της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου».

Ποτάμι

«O κ. Τσίπρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, με εκείνους που αφήνει άνεργους, αλλά δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να τους απαντήσει. Κατά τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατά τα λοιπά όσοι πίστευαν ότι θα ακούσουν κάποιο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, τζάμπα περίμεναν. Προέχουν οι εσωτερικές διευθετήσεις εντός του καθεστώτος».

Ένωση Κεντρώων


Αντί σχολίου για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση για να εξηγήσει την παρουσία του προέδρου της στην ομιλία του πρωθυπουργού. Δείγμα των αντιδράσεων που υπάρχουν στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη για την προσέγγισή του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Σχετικά με την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, διεκρινίζουμε ότι η παρουσία του κ. Β. Λεβέντη, έγινε στα πλαίσια του νέου ήθους που κομίζει στη πολιτική ζωή, η Ένωση Κεντρώων. Όσοι σπεύσουν να δώσουν άλλες ερμηνείες στην παρουσία αυτή θα απογοητευτούν άλλη μια φορά. Εμείς είμαστε Κεντρώοι και Κεντρώοι θα μείνουμε μέχρι τέλους. Απλά πρεσβεύουμε συναινέσεις και πολυκομματικές κυβερνήσεις και στα πλαίσια αυτά αναπτύσουμε σχέσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

ΔΗΜΑΡ


«Aκόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης