Δημοσιογράφοι: Εσείς μας κλείνετε - Τσίπρας: Κροκοδείλια δάκρυα

Δημοσιογράφοι: Εσείς μας κλείνετε - Τσίπρας: Κροκοδείλια δάκρυα

Νέα ανακοίνωση της ΝΔ που τον κατηγορεί για «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» και ότι «προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών κατά του νόμου Παππά»

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τις άδειες των καναλιών προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
στη ΔΕΘ για το νέο τηλεοπτικό τοπίο που προέκυψε μετά τον διαγωνισμό. 

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης, αναφέρθηκε δια μακρών στο θέμα της διακοπής λειτουργίας των καναλιών που δεν πήραν άδεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι. Όσον αφορά στο θέμα των εργαζομένων -που έθεσαν οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν τα κανάλια και θα χάσουν τη δουλειά τους- ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στον κοινωνικό αυτοματισμό προβάλλοντας ότι «είναι κροκοδείλια τα δάκρυα» για το κλείσιμο των καναλιών και υποστηρίζοντας ότι όταν στο παρελθόν έκλειναν επιχειρήσεις στον χώρο του Τύπου και χάνονταν θέσεις εργασίας κανείς δεν αντιδρούσε. «Να σας πω, λοιπόν, ότι το "αεριτζιλίκι" και το "νταβατζιλίκι" τελείωσε στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον προσπάθησε να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, λέγοντας ότι για το ότι δεν πήραν άδεια ευθύνονται οι ιδιοκτήτες που δεν πλειοδότησαν, αντιπαρερχόμενος την επισήμανση δημοσιογράφου ότι σε κάθε περίπτωση οι άδειες θα ήταν λιγότερες. Θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει ευαισθησία στο θέμα των θέσεων εργασίας, μίλησε για κίνητρα για επαναπρόσληψη μέρους των εργαζομένων στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, με επιδότηση από το υπουργείο Εργασίας ύψους 360 ευρώ για κάθε άνεργο, στους νέους καναλάρχες. Παράλληλα επιχείρησε να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίουτ της Επικρατείας για τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση της ΝΔ που τον κατηγόρησε για ωμή και προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας στην δημοσιογράφο του Alpha είπε ο κ. Τσίπρας: «Δεν είστε οι μόνοι εργαζόμενοι που έχετε βρεθεί σε μια δύσκολη θέση... Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 θέσεις από τις 4.000 θέσεις που υπήρχαν στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το 2008, διότι τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είχαν 4.000 θέσεις πριν από την κρίση και σήμερα έχουν 2.000 θέσεις. Γι’ αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Δεν είχαν μάνα αυτοί; Κανείς δεν έκλαψε. Τώρα, κάποιοι, υποκριτικά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Εμείς δεν κάνουμε αυτό. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα οκτώ Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα να κάνουν καμιά μεγάλη, ούτε όπως τώρα κάνουν -και σωστά κάνουν- κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για σας, εσείς τότε να κάνετε κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».


Η ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα από τον Alpha και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Για το θέμα του διαγωνισμού που εκκρεμεί στο ΣτΕ, είπε ότι «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» για να προσθέσει όμως ότι δεν δίνει καμία πιθανότητα το Δικαστήριο να ακυρώσει τον διαγωνισμό. 

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι θα εισπραχθούν 250 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν σε κοινωνικούς σκοπούς. Επισήμανε με έμφαση ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν εισέπραττε από τα κανάλια. Υπεραμύνθηκε του αριθμού του αδειών λέγοντας ότι αν απλώς είχε μπει ένα πλαφόν για κάθε άδεια τότε το δημόσιο θα είχε εισπράξει πολύ λιγότερα. 

Επίθεση έκανε στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνοντάς της ότι υπονόμευσε την συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους παλιούς ιδιοκτήτες των καναλιών και για να μην επικρατήσει νομιμότητα. «Όταν ξεκίνησε αυτή η συζήτηση πίστευα ότι θα έχω σύμμαχο τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη. Είναι ένας νέος άνθρωπος. Ο κύριος Μεϊμαράκης είχε υποσχεθεί ότι θα μπει το ΕΣΡ και πιστεύω ότι θα το έκανε αν έμενε.  Ο κύριος Μητσοτάκης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μπλοκάρει το ΕΣΡ. Για να στηρίξει ποιους; Αυτούς οι οποίοι είχαν μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια να είναι πάνω από το νόμο», είπε.

Η ερώτηση της Ειρήνης Σαββοπούλου από το Star και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα 

Η ερώτηση του Χρήστου Τσιγουρή από το Mega και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα 

 

Η ερώτηση της Ελένης Καλογεροπούλου από τα Παραπολιτικά και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ΝΔ: Το χρονικό του μαύρου 


Η ΝΔ απάντησε με μία εκτεταμένη όσο και δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό. Η απάντησή της με τίτλο «το χρονικό του "μαύρου" στην πολυφωνία» αναφέρεται σε όλα τα στάδια των εξελίξεων. Τον Οκτώβριο του 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις αντιδράσεις των αρμοδίων Αρχών (Ε.Σ.Ρ. και ΕΕΤΤ),  ψήφισε το «νόμο Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες (Ν. 4339/2015). Με τον ίδιο νόμο (παρ. 10 του άρθρου 55) κατήργησε τη διάταξη που επέτρεπε να δίνονται παρατάσεις στις θητείες των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)... Ακύρωσε το Ε.Σ.Ρ. και μεταβίβασε τις κατά το Σύνταγμα αποκλειστικές αρμοδιότητες του, στον εαυτό του. Αλήθεια, τόσο καιρό που το Ε.Σ.Ρ. δεν λειτουργεί, ποιος ελέγχει τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα; Η μεθόδευση είναι ολοφάνερη. Η Κυβέρνηση προκάλεσε σκόπιμα θεσμικό αδιέξοδο στη λειτουργία του Ε.Σ.Ρ., προκειμένου να ντύσει με μανδύα νομιμότητας την απαράδεκτη και αντισυνταγματική μεταβίβαση των αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων της Ανεξάρτητης Αρχής, στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά.

Όσο για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και το νέο τοπίο που προέκυψε η ΝΔ υποστηρίζει: 

«ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωση και η πολυφωνία. Μια ωδή στο μαύρο». 

-Η αυθαίρετη και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης θα περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις:  Αποτελεί γροθιά στην αντικειμενική ενημέρωση και την πολυφωνία. Βάζει λουκέτο σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ρίχνει "μαύρο" στην ενημέρωση και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους.

-Δημιουργεί προϋποθέσεις ενός μιντιακού ολιγοπωλίου που ευνοεί τη διαπλοκή.

-Στερεί έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων από το Δημόσιο. Πανηγυρίζουν για τα 246.000.000 ευρώ, αλλά δεν λένε κουβέντα για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα χάσει το Δημόσιο από το κλείσιμο των υφιστάμενων τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια.

Εική αναφορά κάνει για τις μεταξύ των υποψηφίων καταγγελίες και για τον κ. Καλογρίτσα: Ένας υποψήφιος καταγγέλλει άλλο ότι έπαιξε το ρόλο του λαγού. Ένας υποψήφιος ζητάει να δοθεί το βίντεο της διαδικασίας και αρχικά να εγκρίνεται το αίτημα του από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, η Κυβέρνηση αντιτίθεται και παρεμβαίνει με αποτέλεσμα να ακολουθεί η αρχική εντολή και τελικά να εγκριθεί πρόσβαση στο υλικό, αφού διαχωριστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

-Μια διαδικασία που Υπουργός κουμπάρος υπερθεματιστή μιλάει για «μαύρα χρήματα» αλλά ο πρωθυπουργός δεν παίρνει θέση. Ένας υπερθεματιστής που παίρνει  - από τον άλλο του Υπουργό κουμπάρο - έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ένας υποψήφιος που καταθέτει εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά, αλλά τελικά γίνεται δεκτός από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

1700 σε 4 ιδιωτικα καναλια, 2000 στην ΕΡΤ!!!!!!!!

Αυτο τα λεει ολα! Δηλαδη ουτε λιγο ουτε πολυ ο Αλεξης μας ειπε οτι οι τηλεοπτικες αδειες ειναι εκδικηση για το κλεισιμο της ΕΡΤ, σωστα? Μονο που κανει ενα μεγαλο λαθος : ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΚΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!!! ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΜΠΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ, ΖΩΟ!!! Και για να εχουμε καλο ερωτημα : 1700 εργαζομενοι ηταν αρκετοι για να λειτουργησουν 4 ιδιωτικα καναλια, αλλα 2000 δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι αρκετοι για την ΕΡΤ!!!!! ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ?????? Χιλιες φορες Σαμαρας και ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

προς ολους τους δημοσιογραφους σε ολα τα ΜΜΕ

ΓΙΑΤΙ ειστε ολοι τοσο ευγενικοι, ανεκτικοι και παθητικοι, με τους συριζαιους ? γιατι δεν τα χωνετε στον τσιπ ? Και γιατι μονο σε άλλους πολιτικους άλλων κομμάτων ειστε τοσο αγενεις επιθετικοι και ειρωνικοι ? Ειναι πολυ ασχημο πραγμα να προσκυνατε τους συριζαιους και να τους ανεχεστε , ενω ,μας εχουν καταστρεψει κυριολεκτικως. σε ολους τους τομεις. Η δημοσιογραφια πρεπει ναναι ανεξαρτητη και οχι κομματικοποιημενη. Η Εσηεα σας βρωμαει συριζοκαφριλα.Κι αυτο ειναι απαραδεκτο.

Γιάννης

Οπότε η διαφημιστική πίτα για όλα τα κανάλια (συμπεριλαμβανομένων των κρατικών) είναι υπολογισμένη στα 200 εκατομμύρια. Όμως τα κρατικά θέλουν και άλλα 180 εκατομμύρια το χρόνο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στην ουσία τα κρατικά κανάλια που δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο ή το ξεχωριστό (να βλέπαμε τουλάχιστον κανένα σοβαρό ντοκυμαντέρ, κάτι ακριβό που δεν θα έβγαζε τα λεφτά του στην ιδιωτική τηλεόραση και όχι χαζοσειρές της πλάκας και "ενημερωτικές εκπομπές") χρειάζονται μόνα τους 200 εκατομμύρια... Κάτι βρωμάει στην Αγία Παρασκευή... Μήπως τελικά τα λεφτά της κρατικής τηλεόρασης πάνε στα συμβόλαια των ηθοποιών του 24/7 reality που παρουσιάζει το κανάλι της βουλής;

@13:05

στην συριζοΕΡΤ βρωμαει.----------- (Οχι στην Αγια Παρασκευη).

Τασος

Απορω γιατι δεν βρισκετε καποιος να απαντησει σε αυτο τον γραφικο Τσιπρα που βρισκει αλλοθι στο κλεισιμο της ΕΡΤ για το μεγαλο φαγοποτι που γινοταν εκει ολων αυτων που ζουσαν με τα χρηματα των εισφορων μας για την ΕΡΤ.

@12:23

προφανως ειναι δειλοι και συριζοβολεμενοι. (δυστυχως).

@

Κάποιος να εξηγήσει στον χαχανούλη δύο πράγματα: Α) Οι μειώσεις των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ από την αρχή της κρίσης οφείλονται σε καθαρά οικονομικούς λόγους, ώστε τα κανάλια να παραμείνουν βιώσιμα, και να μην μετατρέψουν τα δάνειά τους σε θακασσοδάνεια. Τώρα κλείνουν για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και μόνο λόγους, επειδή έτσι γουστάρει η κυβέρνηση, και όχι η αγορά. Β) Λέει στους εργαζόμενους ότι χάνουν τη δουλειά τους επειδή τα αφεντικά τους δεν πλειοδότησαν... Μα όταν οι άδειες είναι τέσσερις, τότε αν πλειοδοτούσε ο alpha και ο star, θα μειοδοτούσαν 2 από τουε 4 σημερινούς νικητές, άρα και πάλι θα είχαμε άνεργους από κυβερνητική (και μόνο) απόφαση, μόνο που θα είχαν άλλο όνομα. Κύριε Τσίπρα, η κρίση μπορεί να μας πήρε χρήματα, αλλά όχι μονάδες από το IQ μας για να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρετε.

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΦΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Β ΚΟΡΕΑ ΤΟΣΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΙΜ

@

ειδικά όταν στήριζαν Τσίπρα (δες εκπομπές Ελληνοφρένειας του 2014-15 (πρό δημοψηφίσματος), Τσαντίρι του 2014-15-16, σχολιασμούς σε άλλες πρωινές και μή δημοσιογραφικές εκπομπές κτλ.) Τότε ο alpha για τους Συριζαίους (κομματικούς και οπαδούς) ήταν καλός. Τώρα, μόλις έφαγε την πισώπλατη μαχαιριά (δημοφιλής συνήθεια του ηγέτη μας, αν θυμηθώ το πρώτο δείγμα, τότε που επεισε το 2014 τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και αφού έγινε αυτό που ήθελε ρίχνοντας την κυβέρνηση, ξαφνικά δεν θα συνεργαζόταν πλεόν με μνημονιακούς αφήνοντας τη ΔΗΜΑΡ εκτεθειμένη), ο alpha έγινε για τους Συριζολάγνους κανάλι τύπου Βόρειας Κορέας... Είστε για γέλια. Περιμένετε να πάρετε γραμμή από τον Αλέξ και τη στενή παρέα του, ποιόν να ζητωκραυγάσετε και ποιόν θα κατακεραυνώνετε. Μυαλό για να καταλάβετε τί παίζεται γύρω σας δεν έχετε.

Ευα

Οταν ο εκ Τρικαλων συριζαιος Σιμορετης η καπως ετσι (τον μαθαμε κι αυτον) πηγε με το κτελ Τικαλα Αθηνα αντι για το βουλευτικο αμαξι (ταχαμ δηθεν) ο αλφα το εκανε ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ, Κλαψαμε πολυ..ζ Αλλα οταν αλλη συριχαια βουλευτης απο Βορρα, ξεγραφτηκε απο το κομμα οταν εξελεγη για να μην δινει ποσοστο της βουλευτικης αποζημιωσης στο κομα (και καλα)--δεν μαθαμε τιποτα...

jfk

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΑΣΜΟΣ.......ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ Ο "ΝΟΝΟΣ " ΤΟΥ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

Γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει

Γιατί δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και δεν έκανε τίποτε άλλο απο το να εξουσιάζει τους ηλίθιους που τον πιστεύουν ή να εξυπηρετεί τους πονηρούς που τον χρησιμοποιούν. Απλά και ξεκάθαρα. Για αυτόν η εργασία είναι θέμα πολιτικής, φορολογίας, "κροκοδείλιων" ή μη δακρύων κλπ. Είναι ανίκανος να καταλάβει οτι την θέση κανονικά την κερδίζεις ή την χάνεις απο την ποιότητα της δουλειάς σου.

elen

θα φαμε και ξυλο απο αυτους. Πιο αυταρχικοι απο αυτους δεν εχουν υπαρξει. Αλλα σκεφτομαι πως χρειαζονται για να υπενθυμισουν οτι τιποτα δεν ειναι αυτονοητο και η ελευθερια δεν ειναι δεδομενη

nemesis

Ήταν πράγματι ένα θλιβερό θέαμα να βλέπει κανείς ένα κακομαθημένο να προσπαθεί να παραστήσει τον κυβερνήτη, να στέκεται αμήχανο, να φωνασκεί και να χειρονομεί όταν μια ερώτηση δεν του αρέσει και γενικώς να μην δίνει καμμιά απάντηση.....Και να φανταστεί κανείς ότι ο συκεκριμένος καλείται να δώσει λύσεις σε μια χώρα που βρίσκεται σε περιδίνηση.......Χαρακτηριστικό: η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως?????????????? Με ποιο τρόπο;;;;;;; Με rebound!!!!!!!!!!!! Μοιραίος.............

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_macron2

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν - Οι επισημάνσεις των κυβερνητικών πηγών για το επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων και την εικόνα που έχει σχηματίσει, πλέον, η χώρα στο εξωτερικό

18
erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

18