Μαζί Μεϊμαράκης - Φώφη ταξίδεψαν για τις Βρυξέλλες

Μαζί Μεϊμαράκης - Φώφη ταξίδεψαν για τις Βρυξέλλες

Στη μάχη για λύση και η ευρωπαϊκή αντιπολίτευση -Σε ανοικτή γραμμή και με το Μαξίμου είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού που ανταλλάσσει απόψεις με τον πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα

Μαζί Μεϊμαράκης - Φώφη ταξίδεψαν για τις Βρυξέλλες
Τη δική τους μάχη για να βρεθεί λύση δίνουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης που εξαντλούν τις δυνατότητες που έχουν για να επηρεάσουν τις αποφάσεις ευρωπαϊκής ηγεσίας για μια βιώσιμη λύση στο ευρωπαϊκό ζήτημα.

Οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ταξίδεψαν –με την ίδια πτήση- στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των πολιτικών οικογενειών που ανήκουν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, αντιστοίχως) και οι οποίες θα προηγηθούν της Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης.

Κλείσιμο


Για τον κ. Μεϊμαράκη είναι η πρώτη συμμετοχή σε συνεδρίαση του ΕΛΚ, ενώ η κυρία Γεννηματά είχε και προηγούμενες επαφές με τους Ευρωσοσιαλιστές. Και οι δύο, όπως μεταδίδουν συνεργάτες τους,  θα επιδιώξουν κυρίως με κατ΄ ιδίαν επαφές που θα επιδιώξουν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι στηρίζουν τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση. 



Την ίδια ώρα ανοιχτή γραμμή τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου όσο με διεθνείς παράγοντες έχει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είχε βρεθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και είχε συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Όπως έγινε γνωστό από τη Σεβαστουπόλεως ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Ο επικεφαλής του Ποταμιού του μετέφερε, μεταξύ άλλων, τις θέσεις αξιωματούχων από τους Φιλελεύθερους και τους Σοσιαλιστές με τους οποίους ο ίδιος συνομιλεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης