«Συναγερμός» σε Γαλλία και Γερμανία για την Ελλάδα

«Συναγερμός» σε Γαλλία και Γερμανία για την Ελλάδα

Μέρκελ και Ολάντ συγκαλούν σήμερα συσκέψεις για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους - ZDF: Ο Τουσκ ετοιμάζει Σύνοδο Κορυφής για την Τετάρτη

«Συναγερμός» σε Γαλλία και Γερμανία για την Ελλάδα
Eκτός από την Αθήνα και τους Έλληνες τα όσα συμβαίνουν από την Παρασκευή στην Ελλάδα έχουν θορυβήσει τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα σε Γαλλία και Γερμανία θα πραγματοποιηθούν έκτακτες συσκέψεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Κλείσιμο
Στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, κάλεσε για διαβουλεύσεις τους ηγέτες των μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων σε μια έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την ελληνική κρίση. 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, κατά τη συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά όπως μετέδωσε η Süddeutsche Zeitung, συζητείται επίσης και το ενδεχόμενο συζήτησης στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. 

Στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αποφάσισε σε μια σπάνια κίνηση, προχωρά στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) σε έκτακτη συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μανουέλ Βαλς, για το θέμα της Ελλάδας 

Όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα στη σύσκεψη το παρών θα δώσουν ο υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Εντωμεταξύ όπως μετέδωσε το γερμανικό δίκτυο ZDF ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναντλ Τουσκ προσανατολίζεται στην έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνοδος θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης