Βουλή: Υβρεις και ένταση για την ασυλία της Χρυσής Αυγής

Βουλή: Υβρεις και ένταση για την ασυλία της Χρυσής Αυγής

Στόχοι της επίθεσης οι κ.κ. Μιχελάκης, Σηφουνάκης
– Ακούστηκαν απίστευτες εκφράσεις
– Μετά αρνήθηκε τα πάντα ο κ. Κασιδιάρης

Βουλή: Υβρεις και ένταση για την ασυλία της Χρυσής Αυγής
Ένταση επικράτησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στους διαδρόμους της Βουλής με αφορμή το αίτημα για άρση της ασυλίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Εξαγριωμένοι βουλευτές της ΧΑ, ανάμεσά τους οι Ζησιμόπουλος, Κασιδιάρης και Μίχος επιτέθηκαν με πολύ βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν εκφράσεις όπως: «είστε αρχ..., προδότες, γαμ..., δεν θα περάσει η προδοσία».

Οταν οι δημοσιογράφοι έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί, ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι το μόνο που είπε ήταν: «Είναι εσχάτη προδοσία και θα πληρώσετε για τα εγκλήματά σας».

Η απάντηση που εισέπραξε από τον κ. Σηφουνάκη ήταν η εξής: «Δεν είπες αυτό, μίλησες γαλλικά, τη μόνη γλώσσα που ξέρεις».

Μετά τους λεκτικούς προπηλακισμούς στους διαδρόμους της Βουλής, ανέλαβε ρόλο ο κ Αρτέμης Ματθαιόπουλος εντός της Ολομέλειας, φορώντας όμως και πάλι το προσωπείο του «καλού αλλά αδικημένου παιδιού». Σε εμφανή σύγχυση κατήγγειλε το Κοινοβούλιο ως «ανίκανο» καθώς όπως υποστήριξε θα έπρεπε να ενημερωθεί από τη Βουλή για τις πρόταση της Δικαιοσύνης να αρθεί η ασυλία όλων των βουλευτών της ΧΑ.

Συγκεκριμένα, είπε: «η Βουλή στο Σαμαριστάν είναι κολοβή καθώς κάποιοι θέλουν να εξοντώσουν το νόμιμο αγώνα της Χρυσής Αυγής» και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα «να χαρείτε τώρα γιατί ο Μάιος θα είναι δύσκολος». Επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την Ολομέλεια προκειμένου να αναφερθεί σε ζητήματα Δικαιοσύνης επαναλαμβάνοντας τις έωλες καταγγελίες για τις ανακρίτριες που έχουν αναλάβει τη σχετική έρευνα ενώ υποστήριξε ότι η Αριστερά δεν παίρνει θέση για την υπόθεση «γιατί τα στελέχη της έχουν κλέψει και είναι εγκληματίες και ξεπληρώνουν γραμμάτια». Τέλος, απέδωσε τις δικαστικές έρευνες σε «πανικό που έχει πιάσει τα κόμματα ενόψει εκλογών» και εκτίμησε ότι «η ΧΑ είτε στην φυλακή είτε όχι θα είναι η πρώτη δύναμη. Δεν θα μας αποκλείσετε. Εκατομμύρια κόσμου εκφράζουν την λαϊκή οργή και η χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου θα πέσει».

Από την πλευρά του προεδρείου κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης του εξήγησε ότι η δικογραφία που αφορά σε αυτούς δεν έχει φθάσει ακόμα στη Βουλή ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «πρέπει να αναρωτηθεί το προεδρείο εάν μπορεί να χρησιμοποιείται το Κοινοβούλιο για τοποθετήσεις που αφορούν σε ποινικές υποθέσεις. Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης μίλης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισήμανε το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές εισήλθαν στην Ολομέλεια, είπαν αυτό που ήθελαν και αποχώρησαν και σχολίασε πως «αυτά κάνουν οι εχθροί της Δημοκρατίας». Αναφορικά δε με την υπόθεση είπε «η Δικαιοσύνη θα τους αξιολογήσει για τις πράξεις και όχι για τις ιδέες. Για τις άρσεις ασυλίας εμείς θα αξιολογήσουμε το υλικό που θα μας έρθει και θα κινηθούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης