Ζητείται η άρση της ασυλίας και για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ζητείται η άρση της ασυλίας και για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Καλούνται ως ύποπτοι με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση

Ζητείται η άρση της ασυλίας και για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
«Ξηλώνουν» όλη την Χρυσή Αυγή οι δυο ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Και αυτό γιατί με αίτημά τους ζητούν την άρση της ασυλίας για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χ.Α., που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί ως κατηγορούμενοι στην ανάκριση.

Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Κλείσιμο
Ακόμη ζητούν την άρση της ασυλίας τους για το κακούργημα της κατοχής πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα για τους Νίκο Μιχαλολιάκο (Αρχηγός της Χ.Α. - έχει προφυλακιστεί), Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Π. Γερμενή, (προφυλακισμένο), Στάθη Μπούκουρα (προφυλακισμένο) και Γιάννη Λαγό (προφυλακισμένο).

Επιπλέον, οι ανακρίτριες ζητούν την άρση της ασυλίας για τους εννέα βουλευτές και για το πλημμέλημα της κατοχής όπλων σχετικά με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύσταση παράνομου αρχείου για τον Χρήστο Πάππα.

Η εξέλιξη αυτή δίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, νέα ώθηση στην ανάκριση καθώς στη ουσία καθιστά κατηγορούμενους και μάλιστα για βαριά κακουργήματα όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Επίσης η εξέλιξη αυτή, αν τα αιτήματα γίνουν δεκτά και γίνει άρση της ασυλίας, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χ.Α..

Ηλ. Κασιδιάρης: Εσχάτη προδοσία από τη χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά το αίτημα άρσης της ασυλίας των μη υπόδικων βουλευτών του κόμματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά βλέποντας ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτη στις ευρωεκλογές, στους δήμους και τις περιφέρειες έδωσε εντολή σε κάποιους αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές μας».

Ο κ. Κασιδιάρης εκτίμησε επίσης ότι μετά από όλα αυτά «η Χρυσή Αυγή θα γιγαντωθεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και θα σαρώσει στις εκλογές του Μαΐου».
«Όλοι αυτοί οι προδότες, πολιτικοί και δικαστικοί που διαπράττουν εσχάτη προδοσία έναντι του του Ελληνικού Λαού, του Πολιτεύματος και της Πατρίδας θα τιμωρηθούν σκληρά», καταλήγει. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης