ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση υπαναχώρησε σε συντηρητικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση υπαναχώρησε σε συντηρητικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαζόμαστε με το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η ΝΔ το 2008», λέει η Κουμουνδούρου 

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση υπαναχώρησε σε συντηρητικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες
«Η κυβέρνηση υπαναχώρησε στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την άρνηση των βουλευτών της ΝΔ να υπερψηφίσουν σχετική τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως η παγίωση των διακρίσεων καλά κρατεί».

«Μετά τις αντιδράσεις συντηρητικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων, η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την πρότασή της για ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, παρότι αυτό δεν τους αναγνωρίζει ουσιαστικά δικαιώματα», συνεχίζει η Κουμονδούρου, προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παραμένουν επίσης προσκολλημένοι στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο παγιώνει τις διακρίσεις». 

Παράλληλα καλεί τη Βουλή να κάνει βήματα, καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαζόμαστε με το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η ΝΔ το 2008. Τώρα είναι η ώρα η ελληνική Βουλή να κάνει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά».

«Ακριβώς γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση νόμου για τη θέσπιση ενός Νέου Συμφώνου Συμβίωσης που θα παρέχει πλήρη δικαιώματα τόσο σε ομόφυλα όσο και σε ετερόφυλα ζευγάρια. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν δημόσια θέση και να απαιτήσουν να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση για το Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης