Βουλή - Κουτσούμπας: Η αφαίμαξη των μικρομεσαίων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Βουλή - Κουτσούμπας: Η αφαίμαξη των μικρομεσαίων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Κυνηγάτε τη μαρίδα, τους μερακαματιάρηδες και όχι όσους έχουν τον πλούτο και περνάνε ζωή χαρισάμενη» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση 

6050152
Επίθεση στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο υποστηρίζοντας τα εξής: «κυνηγάτε τη μαρίδα, τους μερακαματιάρηδες και όχι όσους έχουν τον πλούτο και περνάνε ζωή χαρισάμενη».

«Η αφαίμαξη των μικρομεσαίων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής σας, βρίσκεται στην εαρινή έκθεση της ευρωπαϊκής ένωσης, αυτού του λάκκου των λεόντων για τους εργάτες, τους αγρότες, τους επιστήμονες τους αυταπασχολούμενους» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει ότι αντίστοιχη πολιτική είχαν εφαρμόσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αν και σήμερα «εμφανίζονται με προτάσεις για αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατί δεν το έκαναν όταν κυβερνήσουν αντί να φτιάχνουν μαξιλάρια 37 δισ. ευρώ».

«Για τι να μιλήσει κανείς; Για την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών και τις προκλητικές φορολογικές ασυλίες;. Ακόμα και στα μερίσματα η φορολογία γι’ αυτούς έχει μειωθεί σε 5%» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να συνεχίσει: «Ακόμα και σε αυτό το νομοσχέδιο δίνεται ένα ακόμα δωράκι στο μεγάλο κεφάλαιο καθώς μειώνεται ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου και αγοραπωλησίας μετοχών. Δεν κρατιέστε ούτε για τα μάτια του κόσμου και έχετε το θράσος να μιλάτε για φορολογική δικαιοσύνη».

Ο γγ του ΚΚΕ είπε ακόμη τα εξής: «Η μεγάλη πλειοψηφία επαγγελματιών πληρώνουν φόρους δυσανάλογους με το εισόδημα τους από το πρώτο ευρώ. Πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος και τώρα με το τεκμήριο θα πληρώνουν πολλά περισσότερα ειδικά όσοι έχουν μικρά εισοδήματα. Πως γίνεται μέσα σε 12 χρόνια να έχουν μειωθεί οι αυταπασχολούμενοι κατά 120 χιλ. Που πήγαν όλοι αυτοί; Οι χιλιάδες που είναι στις λίστες οφειλετών και πλειστηριασμών τι νομίζετε ότι είναι; Αυτούς επιδιώκετε να φορολογήσετε. Τους άλλους, τους μεγάλους ακόμα και αν φοροδιαφεύγουν δηλώνοντας εισοδήματα πάνω από τον κατώτατο μισθό δεν τους ακουμπάτε».

Ειδήσεις σήμερα:

Don Leon: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η συμμορία του τράπερ ανατινάζει ΑΤΜ στην Εύβοια

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο 71χρονος αφού σκότωσε τη 43χρονη στη Σαλαμίνα πήγε για καφέ στο Κερατσίνι

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Η κακοκαιρία περιορίζεται στα Δωδεκάνησα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης