ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον όλων και… reality για τέσσερις με έπαθλο την προεδρική καρέκλα

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον όλων και… reality για τέσσερις με έπαθλο την προεδρική καρέκλα

Παύλος Πολάκης και Νίκος Καρανίκας κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου και Ζανέτ Τσίπρα κατά όλων, συνθέτουν μια... ωραία εσωκομματική ατμόσφαιρα

ΣΥΡΙΖΑ_14072023
Με τους δύο πρώτους διεκδικητές να έχουν ήδη πάρει θέση για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα (Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος) η μάχη υποστηριχτών και αντιπάλων έχει ήδη ξεκινήσει.

Για «θολούρες, δηθενιές και υποτιθέμενη "αστική αυτοπεποίηθη"» μίλησε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος «ανέβηκε στη σκηνή» των κοινωνικών δικτύων λίγες ώρες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είδα αυτό και συγκινήθηκα.Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα.Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων ,των από...

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Friday, July 14, 2023

Ουσιαστικά ο αψύς Κρητικός σχολίασε μία παλαιότερη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών. 

«Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά όταν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο της Οξφόρδης (Queens College Oxford) που ιδρύθηκε τo 1341, δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση», είχε πει.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δηλώσει ότι... όλοι τους είναι παιδιά του, πως δεν θα πάρει δηλαδή θέση στη διαδοχή, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει για την αδερφή του, Ζανέτ Τσίπρα, η οποία προχώρησε σε μία έμμεση τοποθέτηση. 

«Θέλει, πρέπει (άποψη εκφράζω και ίσως να κάνω λάθος) καθαρές θέσεις…και με τις καθαρές θέσεις ο καθένας μας να αποφασίσει….Αυτά τα λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι…δεν βοηθάμε… αυτό και μόνο….» έγραψε κάτω από σχόλιο χρήστη στην ανάρτησή της στην οποία αναρωτιώταν τι σημαίνει το «με τους πολλούς» της Έφης Αχτσιόγλου.

1B4B50FE-AE7F-4DC9-8CA3-26C401677904
Κλείσιμο
416EE76B-6114-4CBD-9313-DE46860C0A77
71F3A807-7293-4665-BE98-945BA0F6E4A3
BAC7D067-D511-4B7B-95BE-AB7784A93374


Των δύο παρεμβάσεων, αλλά και της υποψηφιότητας Τσακαλώτου, είχε προηγηθεί επίθεση του Νίκου Καρανίκα κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Οι υπουργοί μας Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έκαναν το ανάλογο με αυτό που έκαναν οι αντίπαλοι μας, οι κακοί Αστοί με την υπερσυσσώρευση που δημιούργησε την γνωστή κρίση της δεκαετίας, αλλά οι κατά τ άλλα αριστεροί το έκαναν προς όφελος του Κράτους- τραπεζών και αυτό όπως ξέρουμε και είδαμε δεν σημαίνει ότι είναι πάντα προς όφελος του εργαζομένου λαού - της Αγοράς» ανέφερε ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του.

Και για όσους δεν κατάλαβαν προσέθεσε: «Οι συγκεκριμένοι υπουργοί μας έπραξαν ως δογματικοί φοροεισπράκτορες κρατιστές και δεν ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη και το επιχειρείν καθώς θεωρούν μάλλον την ανάπτυξη και το επιχειρείν εχθρό του σοσιαλισμού και προτιμούν η ανάπτυξη να είναι στα χέρια των αστών και των αποφοίτων του Harvard που έχουν την αυτοπεποίθηση των πλουσίων».

karanikas

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει. Αυτό που απομένει είναι να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, εκτός και αν προκύψει και άλλη υποψηφιότητα-έκπληξη στην πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες.



Ειδήσεις σήμερα:

Από εισρόφηση πέθανε η 16χρονη στη Χαλκιδική, δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Στους 84 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία πάνω στα αυτοκίνητα - Δείτε φωτογραφίες από θερμική κάμερα

Σκάνδαλο στην Κομισιόν: Έβαλαν Αμερικανίδα και πρώην σύμβουλο της Apple και της Amazon, επικεφαλής για τον Ανταγωνισμό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης