Η Άγκυρα στέλνει «non paper» σε ξένες πρεσβείες: «Η Ελλάδα μας απειλεί με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»

Η Άγκυρα στέλνει «non paper» σε ξένες πρεσβείες: «Η Ελλάδα μας απειλεί με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»

Μεταξύ άλλων, η Άγκυρα μιλάει για ελληνικές παραβιάσεις και ισχυρίζεται ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας στρέφονται εναντίον της

Turkey_military_drill_A
Με τους Τούρκους να προκαλούν διαρκώς και να εντείνουν την επιθετική ρητορική τους, έρχεται σήμερα στο φως το «non paper» που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τις ενημερώσει για τις ανιστόρητες και έκνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η τουρκική κυβέρνηση, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ακύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας, που λάμβανε χώρα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ckqtpqvy2zgp)


Στο «non paper», η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια -και αυτό, μολονότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Σε άλλο σημείο, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, ενώ είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ακόμη, η Τουρκία ισχυρίζεται πως οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Άγκυρας -κάτι που υποστήριξε πρόσφατα με δηλώσεις του και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για επαναπροωθήσεις και απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη για απάτη ανώτερο στέλεχος της Aeroflot στη Ρωσία- Πρόκειται για τον υπεύθυνο για τις αγορές αεροσκαφών

«Απέτυχα να δώσω τέλος στη ζωή μου», ο συζυγοκτόνος της φαρμακοποιού στην Καβάλα σπάει τη σιωπή του

Κυλιόμενη αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έκδοση του εμβολίου της Pfizer κατά της Omicron
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης