Ξεκινάει επίσημα η κούρσα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υπογραφών για τις υποψηφιότητες

Ξεκινάει επίσημα η κούρσα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υπογραφών για τις υποψηφιότητες

Πλέον μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κατάθεσης των υπογραφών οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι κατά αλφαβητική σειρά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης

kinal
Επισήμως σε προεκλογική περίοδο μπαίνει από σήμερα το ΚΙΝΑΛ καθώς πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφιών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα της Πέμπτης πέρασε το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη και κατέθεσε 20.000 υπογραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης όπως ανέφερε σε δήλωσή του, στην ΕΔΕΚΑΠ. Μεταξύ των υπογραφών βρίσκονται και 110 από μέλη της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί, κοιτάζοντας μπροστά»

«Kατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας», επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την...

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Thursday, October 21, 2021
Ακόμη υποστηρίζει πως «το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης».

«Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων», συνεχίζει ο 
υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη. Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!», καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα και o έτερος υποψήφιος για την ηγεσία Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Γερουλάνος κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή 6.245 υπογραφές, ενώ σε δήλωσή του επισημαίνει πως «ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».




Από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε 7.000 υπογραφές. Και εκείνος όπως και ο κ. Ανδρουλάκης παρέδωσε τις υπογραφές στον πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ Θεόδωρο Καπετανάκη.   «Από την Βυσσα του Έβρου έως το Μυλοποταμο της Κρήτης και από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο και τη Σύμη 7000 άνθρωποι έδωσαν την υπογραφή τους στον Παύλο Χρηστιδη», σημειώνουν πηγές δίπλα από τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, «ξεχωριστή η στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αργολίδας, όπου υπήρξε πρωτοφανής κινητοποίηση. Σε μια διαδικασία 5 μόλις ημερών κινητοποιηθηκαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι, για να δώσουν τη δύναμη στον Παύλο να είναι υποψήφιος για να εκφράσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ευαισθησίες του, όπως εκείνος συνηθίζει να λέει». 


Κλείσιμο


Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: 

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ενα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

- για κοινωνική δικαιοσύνη

- για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

- για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

- για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ' τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε και εκείνος στη Χαριλάου Τρικούπη για να καταθέσει τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του. Υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου υπογράφουν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ξεπερνώντας κατά πολύ τον απαιτούμενο αριθμό των 45. Ταυτόχρονα από χτες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών στην προσωπική σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου στο facebook οι υπογράφοντες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού πλησιάζουν τους 20.000.

Από την κατάθεση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Είναι πολύ σημαντικός στόχος η Παράταξή...

Posted by George A. Papandreou on Thursday, October 21, 2021




Πλέον μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κατάθεσης των υπογραφών οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι κατά αλφαβητική σειρά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης. Οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί και β΄γύρος αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως εκτός κούρσας τέθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία. Πάντως ο κ. Κεγκέρογλου είχε καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ 6.837 υπογραφές. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε 5.200 υπογραφές στην ΕΔΕΚΑΠ . Oι συνολικές υπογραφές του ανέρχονται σε 14.200 οι οποίες αποτελούνται από 5.200 μελών του μητρώου, 1.000 νέων μελών και 8.000 προοδευτικών πολιτών. Τέλος την ίδια μέρα κατάθεσε τις υπογραφές που είχε συλλέξει και ο Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 8.393 υπογραφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ:

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος Αλλαγής

Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι :

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

83.000 πολίτες δήλωσαν την στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί την μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Το Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.1 του Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.


Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ


Ειδήσεις σήμερα:

Η «επανάσταση» της Μάιλι Σάιρους: «Καίει» το σουτιέν, δηλώνει πιο ελεύθερη από ποτέ και τραγουδάει σαν... άντρας

Σάκκαρη: «Μέχρι τη Μελβούρνη θα έχω κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου»

Μητσοτάκης: «Το φθηνό ρεύμα της βόρειας Αφρικής, εναλλακτική πηγή ενέργειας μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης