ΚΙΝ.ΑΛ: Με εντάσεις και διαφωνίες ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή αρχηγού

ΚΙΝ.ΑΛ: Με εντάσεις και διαφωνίες ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή αρχηγού

Όλοι οι  υποψήφιοι αρχηγοί μίλησαν για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας στην Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο οι αντιπαραθέσεις  για τα διαδικαστικά της εκλογής δεν τελείωσαν με τις ψηφοφορίες

5390089
Σε κλίμα σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ που βρίσκονται σε αντίπαλα εσωκομματικά στρατόπεδα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με θέμα την έγκριση του «Οδικού Χάρτη» για την εκλογή ηγεσίας στις 5 Δεκέμβρη.

Το κλίμα μύριζε …μπαρούτι από την αρχή της συνεδρίασης, παρότι η Φώφη Γεννηματά και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία, οι κ.κ Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης επιχείρησαν με τις ομιλίες τους να εμφανιστούν ως οι εγγυητές της ενότητας και για την επόμενη μέρα της κορυφαίας εκλογικής διαδικασίας τον Δεκέμβρη.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε την ανάγκη διατήρησης της ενότητας, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε για χαμηλούς τόνους και πολιτικοποίηση της αντιπαράθεσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή επιχειρημάτων και μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και ο Χάρης Καστανίδης επανέλαβε αυτό που είπαν νωρίτερα και άλλα στελέχη ότι οι τέσσερις υποψήφιοι μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή διαδικασία και πορεία.

Εντούτοις στη συνέχεια και με αφορμή την τοποθέτηση του Β. Κεγκέρογλου σχετικά με την, όπως υποστήριξε μη καταβολή της αρωγής των ευρωβουλευτών στο Ταμείο του κόμματος σε μηνιαία βάση, προκλήθηκε η έντονη αντίδραση πολιτικών φίλων του Ν. Ανδρουλάκη.

Και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής στη συνέχεια έκανε σφοδρότατη επίθεση στον στενό συνεργάτη της κυρίας Γεννηματά και γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχουν δοθεί στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Ν. Σαλαγιάννη συγκεκριμένες και νομικές εξηγήσεις για την λειτουργία και τους κανόνες που αφορούν στις ευρωομάδες , υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να στέλνουν χρήματα  στα κόμματα τους και  διευκρινίζοντας ότι συνδράμουν οικονομικά το ΚΙΝ.ΑΛ με άλλους τρόπους.  «Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα, το οικονομικό είναι μείζον θέμα για το κόμμα. Οι ευρωβουλευτές ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η ουσία είναι η καταβολή της συνδρομής. Ο τρόπος διαφέρει», είπε ο κ. Κεγκέρογλου απαντώντας στους επικριτές του.

Κλείσιμο
Οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν και την ώρα της ψηφοφορίας, όπου τα στελέχη της αρμόδιας Επιτροπής ανέλαβαν να παρουσιάσουν την εισήγηση συμπεριλαμβάνοντας και προτάσεις από την πλευρά Ανδρουλάκη. Έτσι ετέθη σε ψηφοφορία η πρόταση για την καταβολή τριών ευρώ κατά την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε ψηφοφόρο και για την μη συμμετοχή στις Εφορευτικές και του Αναπληρωτή Γραμματέα (το είχαν ζητήσει οι του Ανδρουλάκη και όχι μόνο).

«Αγκάθι» της συνεδρίασης ήταν η συγκέντρωση υπογραφών για την κατάθεση της υποψηφιότητας. Η πλευρά Γεννηματά επέμεινε στην συλλογή 5.000 υπογραφών από μέλη του κόμματος από το Μητρώο που έχει διαμορφωθεί από το 2017 μέχρι σήμερα. Η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία, οι ανδρουλακικοί δεν ψήφισαν («λευκό») και αντέδρασαν έντονα οι «λοβερδικοί».
H  Χαριλάου Τρικούπη πάντως, τονίζει ότι θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών μετά την κατάθεσή τους στις 15 Οκτωβρίου.




Ειδήσεις σήμερα

Τραγουδιστής είχε παραγγείλει κοκαΐνη με παράδοση στο... αυτοκίνητό του!

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση με «πολλά θύματα» σε τζαμί στην Καμπούλ

Το Χόλιγουντ ξανά στην Ελλάδα: Μέγκαν Φοξ, Τζέισον Στέιθαμ και Άντι Γκαρσία έρχονται Θεσσαλονίκη





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης