Εγκρίθηκε η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Υπερ της ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής - Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 

vouli
Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπερ της ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 υποστηρίζοντας πως παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις.

Η συζήτηση που προηγήθηκε κατέγραψε με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση των κομμάτων για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα αλλά και την στρατηγική -κυρίως της αντιπολίτευσης- για την προσέγγιση του εκλογικού κεφαλαίου της ομάδας των αντιεμβολιαστών.

Με αυτόν τον τρόπο στο κέντρο του πολιτικού χάρτη τοποθετήθηκαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής καθώς πήραν καθαρή θέση υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. Στο άκρο τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση που μίλησε για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία» και με ένα ακατάληπτο παραλήρημα συνέδεσε την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ανάγκη εκδίωξης μεταναστών, ΜΚΟ κ.α.

Στα ρηχά νερά του πολιτικού φάσματος επέλεξαν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε υπερ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας καθώς υποκρύπτει - όπως υποστηρίζει – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων.

Κλείσιμο
Επίσης, ο ΜεΡΑ25 δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών καθώς οδηγεί -όπως λέει- «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό». Αμετακίνητο στις πάγιες θέσεις του παραμένει το ΚΚΕ αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος

Βρετανία: Εκατομμύρια σε καραντίνα - Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ - Εκκλήσεις στους καταναλωτές για ψυχραιμία

Τόκιο 2020: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του... καναπέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης