Στην προανακριτική το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα €3 εκατ. του ΣΥΡΙΖΑ channel

Στην προανακριτική το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα €3 εκατ. του ΣΥΡΙΖΑ channel

Να μην εξεταστεί άλλος μάρτυρας και να κληθεί για κατάθεση ο Νίκος Παππάς πρότεινε ο Θανάσης Πλεύρης - Υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών»

proanakritiki
Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής καθώς δρομολογείται η εξέταση του υπό διερεύνηση πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της προανακριτικής έκανε αποδεκτή την πρόταση του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη να μην εξεταστεί άλλος μάρτυρας και να κληθεί για κατάθεση ο κ. Παππάς. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Παράλληλα, κάλεσε την πλευρά Καλογρίτσα να προσκομίσει εντός των επόμενων ημερών όλα τα έγγραφα που έχει στην διάθεσή του και τα οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- αποδεικνύουν πλήρως τις καταγγελίες.

Πάντως, μετά από πρόταση του εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου ο κατάλογος μαρτύρων θα παραμείνει ανοικτός σε περίπτωση που η κατάθεση του κ. Παππά αναδείξει την ανάγκη εξέτασης και άλλων προσώπων.

Με γραπτό υπόμνημα η κατάθεση του Νίκου Παππά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος του κ. Νίκου Παππά ενημέρωσε τα μέλη της προανακριτικής ότι ο πρώην υπουργός θα τοποθετηθεί στην επιτροπή δια γραπτού υπομνήματος ασκώντας το δικαίωμα που δίνει ο νόμος στους κατηγορούμενους.

Στελέχη της προανακριτικής αναφέρουν ότι η τακτική Παππά είναι νομικά ορθή, ωστόσο πολιτικά δείχνει ότι επιθυμεί να αποφύγει τα κρίσιμα ερωτήματα για την εμπλοκή του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλασσε με τον κ. Καλογρίτσα.

Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή στην προανακριτική διαβιβάστηκε το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομιμότητα ποσού ύψους 3 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκε ως εγγυητική επιστολή για το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Αναφορικά με την εξέταση του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης είπε ότι «σύμφωνα με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό διερευνάται οτι η εφημερίδα Documento έγινε με εντολή του Νίκου Παππά απο τον Χρήστο Καλογρίτσα και με ποσό 2,9 εκατ. ευρώ και για το οποίο ο κ. Καλογρίτσας τελικώς κράτησε τα 3 εκατ. που του επιστράφηκαν απο τις τηλεοπτικές άδειες. Εν συνεχεία ελέγχεται εάν με εντολή του Νίκου Παππά αποχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας εξ ολοκλήρου απο την εφημερίδα που εκδίδεται πλέον με ιδιοκτήτη τον Κώστα Βαξεβάνη και με μεταφορά όλων των στοιχείων σε αυτόν όπως έχει κατατεθεί. Μάλιστα ελέγχεται και sms που καταδεικνύει την εμπλοκή του κ. Παππά στην εφημερίδα Documento. Με όλες αυτες τις συνθηκες η Επιτροπή μας δεν δύναται να εξετάσει ως μάρτυρα τον κ. Βαξεβάνη για αδικήματα που καταγγέλλεται ότι μπορεί να έχει εμπλοκή και είτε ελέγχονται απο την επιτροπή μας είτε θα αποσταλούν στη δικαιοσύνη για έλεγχο απο τον φυσικό δικαστή και η επιτροπή μας κατά τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δε δύναται να εξετάσει ως ύποπτους φυσικά πρόσωπα παρά μόνο τον ελεγχόμενο υπουργό».

Να σημειωθεί ότι για την σημερινή συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί η εξέταση του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσάδαρη.

Ειδήσεις σήμερα:
Γιατί καθυστερεί η πρώτη παρτίδα εμβολίων του COVAX προς τη Βόρεια Κορέα;

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Οι έξι κρίσιμοι παράγοντες που θα σταθμίσει η επιτροπή


Άστατος καιρός στην ανατολική και βόρεια χώρα με βροχές και καταιγίδες - Βίντεο και χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης