Χατζηδάκης προς «γραφειοκράτες»: Δεν θα ανεχθώ άλλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων

Χατζηδάκης προς «γραφειοκράτες»: Δεν θα ανεχθώ άλλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων

Αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εργασίας για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων - Ως το τέλος του μήνα το υπουργείο θα παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΟΑΕΔ

xatzidakis
Αυστηρό μήνυμα στους «γραφειοκράτες» του υπουργείου Εργασίας απηύθυνε ο Κωστής Χατζηδάκης από την Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο τροπολογία για την καταβολή ενός ορισμένου αριθμού συντάξεων ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αιτήσεως στο ύψος της εθνικής σύνταξης ως έναντι στους ασφαλισμένους που περιμένουν επι χρόνια την απονομή της σύνταξής τους.

«Θα προβλέπεται μηχανισμός συμψηφισμού για όσους πάρουν κάτι που δεν το δικαιούνται. Λέω όμως κάτι για να το ακούσουν και οι γραφειοκράτες και όποιος άλλος εμπλέκεται. Ένα κράτος -όποιο κι αν είναι αυτό- το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα, δύο τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα για να τους δώσει έστω έναντι. Το ξεκαθαρίζω και να το ακούνε και οι οποίοι γραφειοκράτες. Με μένα Υπουργό αυτό αποκλείεται να γίνει. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης για να εξηγήσει «Στο δημόσιο αυτοί που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν είναι το 3% . Για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί;»

Παράλληλα, είπε ότι εως το τέλος του μήνα το υπουργείο θα παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΟΑΕΔ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Μία ανάσα πριν τα σκληρά μέτρα Αχαΐα, Ρέθυμνο - Σε δύο «στρατόπεδα» οι λοιμωξιολόγοι

Τι αλλάζει με τα κορωνο-χρέη προς εφορία: Οι δυνατότητες ρυθμίσεων - Δόσεις μέχρι το 2025

Με ταχύτητα εξαπλώνεται ο ιός: Άλλες 117 εισαγωγές σε λίγες ώρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης