«Πόλεμος» στο Twitter για το 92% αποδοχής Μητσοτάκη σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ - Οργισμένος ο Κεγκέρογλου

«Πόλεμος» στο Twitter για το 92% αποδοχής Μητσοτάκη σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ - Οργισμένος ο Κεγκέρογλου

Σε ανάρτηση του, έκανε λόγο για «φανταστική» δημοσκόπηση και μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά να τον μηνύσει

vasilis-kegkeroglou
Αναμφίβολα δεν πέρασε αδιάφορη στη Τρικούπη η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis όπου φαίνεται ότι η απήχηση του πρωθυπουργού στο λεγόμενο κέντρο είναι συντριπτική. Πιο συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής, έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 92%. Στην ίδια δημοσκόπηση η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, εμφανίζεται δεύτερη σε δημοφιλία, μετά τον πρωθυπουργό και προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Παρόλα αυτά, στελέχη του κόμματος δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τα ευρήματα. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος και γραμματέας της ΚΌ, Βασίλης Κεγκέρογλου φάνηκε ιδιαίτερα οργισμένος. Σε ανάρτηση του, έκανε λόγο για «φανταστική» δημοσκόπηση και μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά να τον μηνύσει.

«Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι όχι;;;» έγραψε στο Twitter.


Κλείσιμο
Την Κυριακή, πράγματι απάντησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση του ο κ. Φαναράς λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα τον μηνύσει όπως του ζητά να κάνει ενώ, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη δημοσκόπηση λέγοντας «οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).

Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Φαναρά:

«Αλλο και τούτο.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω.
Ειλικρινά δεν το περίμενα γιατί τον γνωρίζω και τον τιμώ.
Και βεβαίως στεναχωρήθηκα για άλλη μια φορά. Είναι πια τόσες πολλές αυτές οι φορές κι ακόμα να συνηθίσω.
Θέλω να του πω δημοσίως και θα το έκανα και ιδιωτικώς αν μου τηλεφωνούσε ότι θα επιμείνω να αναζητώ τις αιτίες των πραγμάτων, δεν θα ψάχνω πως να παρακάμψω τα δύσκολα ερωτήματα και προφανώς δεν θα τον μηνύσω όπως μου ζητά να κάνω. Εδώ δε μήνυσα άλλους κι άλλους.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσαεί θα κρατώ αυτή τη στάση. Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε “ο κόμπος στο χτένι”.
Το δεύτερο που θέλω να του πω είναι ότι οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).
Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.
Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά.
Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι.
Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση.
Εδω δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας;
Υγ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει».



Μέσω twitter τη Δευτέρα επανήλθε ο Βασίλης Κεγκέρογλου και απάντησε λέγοντας:

Στράτο δεν σε «κατηγόρησα» για αντιγραφή αλλά για την γραφή. Σε τιμά όμως το ότι απάντησες & η «παραδοχή» ότι το Εμβερικό 92% αφορά ειδικό κοινό που εμβολιάζεται & ουσιαστικά είναι έκφραση ευγένειας & η αναφορά σου ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν υπολείπεται του 8,1%.



Πάντως, η Τρικούπη μελετάει τα ευρήματα, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο τι «λένε» οι ψηφοφόροι του κόμματος. Άλλωστε, η ενδεχόμενη «εισβολή» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο είναι κάτι που ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της Κεντροαριστερής παράταξης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό δίνουν μεγάλο βάρος στην οικονομία και την κοινωνία που μαστίζεται εν μέσω πανδημίας, καθώς θεωρούν ότι η υγειονομική κρίση είναι αυτή που θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς το επόμενο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Αλλαγής, φέρνει προτάσεις και αντιπροτάσεις στα κυβερνητικά νομοσχέδια χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αίτημα έκτακτης σύγκλισης του της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τα κόκκινα δάνεια και το Bad Banking αλλά και το αίτημα της προέδρου που ζήτησε προ ημερήσια διάταξη συζήτηση για την εξέλιξη της πανδημίας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κατερίνα Καραβάτου: Ούτε σήμερα εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του STAR

Παπαθανάσης: «Να μη χτίζουμε προσδοκίες» για το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες

Μπιμπίλας (ΘΕΜΑ 104,6): Να μη γίνονται οι καταγγελίες σε τηλεπαράθυρα, αλλά να παίρνουν τη νομική οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης