Κεγκέρογλου: Μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και χαρακτηρισμό του κορωνοϊού «επαγγελματική ασθένεια»

Κεγκέρογλου: Μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και χαρακτηρισμό του κορωνοϊού «επαγγελματική ασθένεια»

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει αποδεκτές τις τροπολογίες της Χαριλάου Τρικούπη 

bkeke
Την άμεση εφαρμογή σχεδίου ουσιαστικής ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με στήριξη του υγειονομικού προσωπικού ζήτησε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού και να κάνει αποδεκτές τις τροπολογίες της Χαριλάου Τρικούπη που προβλέπουν:

- Ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως ισχύει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

- Καταβολή ενός μισθού ως συμβολική και ελάχιστη αναγνώριση του τιτάνιου έργου τους και της προσφοράς τους.

- Χαρακτηρισμό του Covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια, προκειμένου να δικαιούνται ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλοι οι παθόντες στην εργασία ή εξαιτίας αυτής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

- Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών σε όλες τις μονάδες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αφού η αύξηση των αναγκών για περισσότερες, με το σημερινό φορολογικό, επιβαρύνει υπέρμετρα και αδίκως, όλους όσους τις πραγματοποιούν.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις σε επίπεδο ΕΕ ώστε να εξεταστεί η ένταξη στον εμβολιαστικό προγραμματισμό τα ρώσικα και κινέζικα εμβόλια.

«Η πανδημία έφερε στο φως τις αδυναμίες Κυβερνήσεων, συστημάτων και ηγεσιών αλλά και τις στρεβλώσεις αναπτυξιακών και καταναλωτικών προτύπων. Ανέδειξε την ανάγκη, για παγκόσμιες συνεργασίες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχειας και την διαχείριση των νέων κινδύνων. Για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και κυρίως για επαναπροσδιορισμό των πολιτικών ώστε να έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπό, τις ανάγκες και το περιβάλλον του. Αναπτυξιακό πρότυπο, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη στη διαχείριση του και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Η πανδημία κτύπησε με δραματικό τρόπο το καμπανάκι: Βάλτε σε πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την στήριξη του ΕΣΥ και γενικότερα του κοινωνικού κράτους. Όχι γιατί είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ αλλά γιατί είναι αδήριτη ανάγκη» ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου για να προσθέσει «Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο, χωρίς λειτουργικό σχέδιο, προχώρησε με προχειρότητα, μπαλώματα, διευθετήσεις χαμηλής αποτελεσματικότητας και γενικότερα πολιτικές του «βλέποντας και κάνοντας» και του «ράβε-ξήλωνε». Δεν αξιοποίησε την εμπειρία του α΄ lockdown, εφησύχασε, δεν προετοίμασε την χώρα με ένα ασφαλές άνοιγμα και έγινε αναπόφευκτο το δεύτερο lockdown. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά πρόσφατα αναφέρθηκε στην Βουλή σε πληθώρα δηλώσεων, πράξεων και παραλείψεων που αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας. Αξιοποιήσατε την κρίση, για τις σκοπιμότητες σας, κατ’ εξαίρεση αναθέσεις έργων και προμηθειών, προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης, διευθετήσεις κάτω από το τραπέζι. Χαριστικές ρυθμίσεις για ημετέρους και ισχυρούς αλλά στον καιάδα οι πολλοί και αδύναμοι, πελατειακές σχέσεις, κατάργηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο, το γνώριμο στο λαό πρόσωπο της δεξιάς. Η αλήθεια δεν μπορεί να την κρυφτεί πλέον. Οι ολιγωρίες, οι καθυστερήσεις και οι προχειρότητες είχαν ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ να βρεθούν αδύναμα και εδώ έχει τεράστια ευθύνη και η προηγούμενη κυβέρνηση που τα είχε εγκαταλειμμένα στην τύχη τους».

Κλείσιμο
Ο ίδιος εξήγησε πως «Υπάρχουν προβλήματα στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Υπάρχουν προβλήματα στην ροή και στην οργάνωση των εμβολιασμών.

Πέρα από τις όποιες ευθύνες της Ε.Ε και τις παραφωνίες κρατών που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της περαιτέρω ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπάρχει ευθύνη της Κυβέρνησης.

Χρειάζεται ανασχεδιασμός και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, από την παραλαβή, τη διανομή και τα κέντρα εμβολιασμού, μέχρι την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, την τεχνική υποστήριξη κ.λπ.

Αξιοποίηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στις προϋποθέσεις για το «Ασφαλές άνοιγμα» αλλά η επανάληψη λογικών «ράβε-ξήλωνε» θα οδηγήσει πάλι με μαθηματική ακρίβεια σε οριζόντια μέτρα που θα πνίξουν την οικονομία και την κοινωνία.

Η διψήφια ύφεση, η εγκατάλειψη των μικρομεσαίων, η κρίση στις παραδοσιακές υπηρεσίες (τουρισμός), ο κίνδυνος για διόγκωση της ανεργίας και αύξησης της φτώχιας, δεν επιτρέπουν προχειρότητες.

Η Κυβέρνηση αγνόησε και το ολοκληρωμένο σχέδιο μας για την στήριξη της κοινωνίας που αφορά σειρά γενναίων μέτρων στήριξης των πολιτών.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της Κυβερνητικής ανευθυνότητας και προχειρότητας». Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε πως «εμείς είμαστε υπέρ της παγίωσης μίας σταθερής ροής ιδιωτικών δωρεών που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στις δαπάνες για την δημόσια υγεία του κρατικού προϋπολογισμού και στο ΕΣΠΑ. Για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τους απαιτείται η σύσταση ενός μόνιμου αξιοκρατικού και αξιόπιστου οργανισμού ή μίας ανεξάρτητης αρχής που θα μεριμνά για την ορθολογική, ισόρροπη και δίκαιη κατανομή τους, με προτεραιότητα εκεί που το ΕΣΥ πάσχει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τις δωρεές για το Θεαγένειο και το Γεώργιος Γεννηματάς και απαιτούμε σχέδιο αναγέννησης του ΕΣΥ που δημιούργησε ο Γεννηματάς, ο Αυγερινός, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ένα σχέδιο ανθρωποκεντρικής προόδου, με βιώσιμη ανάπτυξη και σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία, για αυτό αγωνίζεται το Κίνημα Αλλαγής χωρίς κομματικές παρωπίδες και σκοπιμότητες που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση αλλά και την αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Επανεντάσσεται στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης - Θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ

Δένδιας: Κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας η επέκταση των χωρικών υδάτων

Έξι γυναίκες κατηγορούν τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποίηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης