Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε με τον Μπάιντεν αμέσως μόλις αναλάβει το ζήτημα των S-400

Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε με τον Μπάιντεν αμέσως μόλις αναλάβει το ζήτημα των S-400

Προσπάθεια προσέγγισης με την Ουάσινγκτον με εμπρηστικές δηλώσεις, ωστόσο από Ερντογάν και Ακάρ

s400
Την επιμονή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των ρωσικών S-400 εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκαλύπτοντας πως το ζήτημα θα τεθεί και στην νέα ηγεσία του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Τουρκία από το Πακιστάν χθες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως η Άγκυρα θα επαναλάβει την πρότασή της για τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας με τις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές πλευρές της αγοράς των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας.

«Θα επιδείξουμε ειλικρινείς προσπάθειες για τη βελτίωση των δεσμών μας. Αναμένουμε την ίδια προσέγγιση από τη διοίκηση Μπάιντεν», είπε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ελπίζει ότι θετικά βήματα θα γίνουν για τον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα. Παράλληλα όπως είπε: «καμία χώρα δεν μπορεί να καθορίσει τα βήματα που θα κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία. Αυτό αποτελεί εξ ολοκλήρου δική μας απόφασή».

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα πριν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ προβληματικό» για την Άγκυρα να υπαναχωρήσει στο ζήτημα του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400, που έχει αγοράσει, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι η διένεξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό θα επιλυθεί μέσω του διαλόγου. Ο Ακάρ επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για μια δεύτερη παράδοση συστημάτων S-400.

Ειδήσεις σήμερα

Survivor: Η επίθεση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι στην Κάτια Ταραμπανκό

Επίθεση στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες - Δείτε φωτογραφίες

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης