Η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί υπαγόρευση από κανέναν για την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, με αφορμή τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για την αγορά των συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.
Ως χώρα του ΝΑΤΟ, τόνισε, η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί υπαγόρευση από τους εταίρους της.
Τον Απρίλιο του 2017, όταν οι παρατεταμένες προσπάθειες για την αγορά συστήματος αεροπορικής άμυνας από τις ΗΠΑ αποδείχτηκαν μάταιες, η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση με τη Ρωσία για την απόκτηση S-400.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη, ισχυριζόμενοι ότι οι S-400 ήταν ασυμβίβαστοι με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.
«Παρόλο που πληρώσαμε τεράστια χρηματικά ποσά στις ΗΠΑ, τα αεροσκάφη F-35 δυστυχώς δεν μας έχουν παραδοθεί ακόμη. Αυτό, φυσικά, είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος που διέπραξαν οι ΗΠΑ ως συμμαχική χώρα στη διεθνή διπλωματία», δήλωσε ο Ερντογάν.
Συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν θετικά μέτρα σε αυτό το πλαίσιο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τονΤζο Μπάιντεν.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους