ΚΙΝΑΛ: «Ανικανότητα και ολιγωρία επέδειξε η κυβέρνηση στην Εύβοια»

ΚΙΝΑΛ: «Ανικανότητα και ολιγωρία επέδειξε η κυβέρνηση στην Εύβοια»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής

Kinal
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για αποτυχία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην Εύβοια.

“Θρηνούμε ήδη θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες. Συμμεριζόμαστε την οδύνη των ανθρώπων τους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας. Ενώ γνώριζαν, ήδη, από την Παρασκευή ότι υπήρχε πρόβλεψη για ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή, δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα, πολύ περισσότερο μάλιστα κανείς δεν φρόντισε να προειδοποιήσει η και να απομακρύνει τους κατοίκους” αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει “το «112» ως αριθμός άμεσης ανάγκης δεν λειτούργησε ακόμη μια φορά. Και οι αρμόδιοι προκαλούν με γελοίες δικαιολογίες. Ο σημερινός μηχανισμός πολιτικής προστασίας απέτυχε. Δυστυχώς οι αναλυτικές προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρόληψης, που διατυπώθηκαν, εντός και εκτός Βουλής, δεν εισακούστηκαν. Είναι ώρα η κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφή”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ο Ερντογάν έβγαλε το Oruc Reis – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Συναγερμός μετά το ρεκόρ κρουσμάτων - Τηλεδιάσκεψη για νέα μέτρα

Συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλέει το Oruc Reis - Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης