Γεωργιάδης για τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος: Ο Τσίπρας να μην κρύβεται - Να παρέμβει εισαγγελέας

Γεωργιάδης για τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος: Ο Τσίπρας να μην κρύβεται - Να παρέμβει εισαγγελέας

Ο Νίκος Παππάς έχει δύο δρόμους, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης: Είτε να μηνύσει αύριο τον Καλογρίτσα, είτε να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η Ελλάδα δεν ξέχασε τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, πρόσθεσε

Adonis_Georgiadis
Δύο δρόμους έχει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος  για τον τρόπο που όπως κατήγγειλε σε αγωγή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, είχε παρέμβει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, όπως είπε ο υπουργός Ανάπυξης Αδωνις Γεωργιάδης.
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ



Μιλώντας στον Σκάι, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι ο κ.Παππάς οφείλει άμεσα, αύριο να προχωρήσει σε μήνυση κατά του κ.Καλογρίτσα για τους ισχυρισμούς του ή σε διαφορετική περίπτωση, το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποπέμψει τον κ.Παππά. «Φάνηκε ότι ο Νίκος Παππάς έστησε τον διαγωνισμό για τις άδειες και μεσολάβησε υπέρ μιας εταιρείας κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην κρύβεται, πρέπει να πάρει αποφάσεις». 

-Η Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, είπε στη συνέχεια ο κ.Γεωργιάδης και παράλληλα κάλεσε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Τσακαλώτος και Φίλης να μη μείνουν σιωπηλοί «όταν σφυρίζουν εκατομμύρια». 

- Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε παράλληλα επέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα υποστήριξε ο «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας: Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, δεν χρωστά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία CCC, αφού αυτά τα χρήματα, τα είχε πάρει με παρέμβαση Παππά προκειμένου να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κλείσιμο
Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σπείρα, για συνομωσία και στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που όπως υποστήριζε η ίδια ήταν αδέκαστος.  
«Ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει (ο Τσίπρας)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.  

Και πρόσθεσε ότι «στο δικαστήριο μεταξύ του Καλογρίτσα και της εταιρείας CCC , η οποία διεκδικεί από τον κ. Καλογρίτσα 3 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ενόρκως και δια των δικηγόρων του ότι αυτά τα 3 εκατ. δεν τα χρωστάει στην εταιρεία αυτή, γιατί του τα έδωσε η εταιρεία με τη μεσολάβηση του κ. Νίκου Παππά ώστε να δώσει την εγγυητική για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δηλαδή ο κ. Νίκος Παππάς τότε έστησε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο ο αδέκαστος διαιτητής-υπουργός, μεσολαβούσε υπέρ μιας εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , οι οποίες παραβιάζουν και τον νόμο,  καθώς το αδίκημα θεωρείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». 


Σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis. Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά». 

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι «δεν έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλογρίτσα εκτός αν υποθέσουμε ότι το κόμμα μπορεί να αποφασίζει για τη διενέργεια ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού –που φαντάζομαι όχι-αλλά θυμήθηκα αμέσως όταν έκανε την ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα επειδή δεν πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης  Μαρινάκης προ δύο ετών «που ουδέποτε διαψεύστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ότι ο κ. Νίκος Παππάς πήγε στο σπίτι του και του ζήτησε να δανείσει επ’ ονόματι του κ. Αλέξη Τσίπρα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και να μη χάσει την άδεια, την οποία του είχε δώσει ο κ. Νίκος Παππάς. Άρα εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη σπείρα, μια ολόκληρη συνομωσία, στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που υποτίθεται ήταν αδέκαστος και ήταν η καινοτομία στην ενημέρωση. Τον αρμόδιο υπουργό να μεσολαβεί για να μεταφέρονται εκατομμύρια. Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παππάς από χθες να μην έχει πει λέξη για αυτή την ιστορία, να έχει εξαφανιστεί».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η υπόθεση του κ. Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης