Γεωργιάδης για τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος: Ο Τσίπρας να μην κρύβεται - Να παρέμβει εισαγγελέας

Adonis_Georgiadis

Ο Νίκος Παππάς έχει δύο δρόμους, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης: Είτε να μηνύσει αύριο τον Καλογρίτσα, είτε να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η Ελλάδα δεν ξέχασε τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, πρόσθεσε

Δύο δρόμους έχει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος  για τον τρόπο που όπως κατήγγειλε σε αγωγή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, είχε παρέμβει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, όπως είπε ο υπουργός Ανάπυξης Αδωνις Γεωργιάδης.
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣΜιλώντας στον Σκάι, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι ο κ.Παππάς οφείλει άμεσα, αύριο να προχωρήσει σε μήνυση κατά του κ.Καλογρίτσα για τους ισχυρισμούς του ή σε διαφορετική περίπτωση, το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποπέμψει τον κ.Παππά. «Φάνηκε ότι ο Νίκος Παππάς έστησε τον διαγωνισμό για τις άδειες και μεσολάβησε υπέρ μιας εταιρείας κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην κρύβεται, πρέπει να πάρει αποφάσεις». 

-Η Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, είπε στη συνέχεια ο κ.Γεωργιάδης και παράλληλα κάλεσε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Τσακαλώτος και Φίλης να μη μείνουν σιωπηλοί «όταν σφυρίζουν εκατομμύρια». 

- Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε παράλληλα επέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα υποστήριξε ο «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας: Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, δεν χρωστά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία CCC, αφού αυτά τα χρήματα, τα είχε πάρει με παρέμβαση Παππά προκειμένου να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σπείρα, για συνομωσία και στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που όπως υποστήριζε η ίδια ήταν αδέκαστος.  
«Ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει (ο Τσίπρας)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.  

Και πρόσθεσε ότι «στο δικαστήριο μεταξύ του Καλογρίτσα και της εταιρείας CCC , η οποία διεκδικεί από τον κ. Καλογρίτσα 3 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ενόρκως και δια των δικηγόρων του ότι αυτά τα 3 εκατ. δεν τα χρωστάει στην εταιρεία αυτή, γιατί του τα έδωσε η εταιρεία με τη μεσολάβηση του κ. Νίκου Παππά ώστε να δώσει την εγγυητική για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δηλαδή ο κ. Νίκος Παππάς τότε έστησε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο ο αδέκαστος διαιτητής-υπουργός, μεσολαβούσε υπέρ μιας εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , οι οποίες παραβιάζουν και τον νόμο,  καθώς το αδίκημα θεωρείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». 


Σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis. Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά». 

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι «δεν έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλογρίτσα εκτός αν υποθέσουμε ότι το κόμμα μπορεί να αποφασίζει για τη διενέργεια ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού –που φαντάζομαι όχι-αλλά θυμήθηκα αμέσως όταν έκανε την ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα επειδή δεν πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης  Μαρινάκης προ δύο ετών «που ουδέποτε διαψεύστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ότι ο κ. Νίκος Παππάς πήγε στο σπίτι του και του ζήτησε να δανείσει επ’ ονόματι του κ. Αλέξη Τσίπρα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και να μη χάσει την άδεια, την οποία του είχε δώσει ο κ. Νίκος Παππάς. Άρα εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη σπείρα, μια ολόκληρη συνομωσία, στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που υποτίθεται ήταν αδέκαστος και ήταν η καινοτομία στην ενημέρωση. Τον αρμόδιο υπουργό να μεσολαβεί για να μεταφέρονται εκατομμύρια. Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παππάς από χθες να μην έχει πει λέξη για αυτή την ιστορία, να έχει εξαφανιστεί».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η υπόθεση του κ. Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως.  
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (36)

IQ

Η μόνη λύση είναι αφαίρεση του δικαιώματος που λέγεται ασυλία για τους πολιτικούς και όσοι παράνομου στο δικαστήριο κατευθείαν χωρίς προανακριτικές στην βουλή μόνο έτσι θα ξεβρωμισει το τοπίο αγαπητοί μου όλα τα άλλα είναι τρίχες.

Fast Track οι υποθέσεις

Προανακριτική ένα μήνα, πόρισμα 3-4 εβδομάδες, πακέτο για ειδικό δικαστήριο, εκεί δεν έχει Τουλουπάκη και άλλα σκουπόξυλα. Οι ανακρίσεις τελειώνουν στην προανακριτική και στο ειδικό δικαστήριο χωρίς πολλά πολλά. Μόλις κλείσουν Παππά και Παππάγγε, έρχεται η σειρά του Τσίπρα, ο οποίος για να γλυτώσει θα πηδήξει απ΄το παράθυρο, δυστυχώς θα μεγαλώσει ο αριθμός των αυτοκτονιών, αλλά δεν θα υπάρχει σύριζας να τα φορτώνει στον Μητσοτάκη.

καλά ...

fast track με προανακριτική δεν γίνεται. Άλλωστε οι προανακριτικές ειδικεύονται στο κουκούλωμα. Βρές άλλη λύση.

Αγύριγο κεφάλι

Υπάρχει , δηλαδή , κανείς που να ΕΚΠΛΗΣΣΕΤΑΙ με αυτά που γράφονται;____Μόνο όσοι "έχαψαν" το ΠΑΡΑΜΥΘΙ του ηθικού πλεονεκτήματος!_____ Περίμενε κανείς "καθαρότητα" από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ;___Ε, δεν πέφτουμε και από.....τα σύννεφα με ΑΥΤΑ που διαβάζουμε!

Τι θυμηθηκα τωρα....

Η ομαδα που πηγε στην Μαδουρια για τραβηχτικη...ερευνα τιμων αγορας αγροτικων προιοντων και καλα...ειχε και δικηγορο ειδικευμενο σε ιδρυσεις οφ σορ και θυμηθηκα και τις εκτος πρωθυπουργικου προγραμματος μυστικες στασεις αναρμοδιων κι εκτος πρωτοκολλου συναντησεων που δεν διεψευσε ποτε ουτε αιτιολογησε πληρως το...γελαστο παιδι που με την τραγωδια στο Ματι μελαγχολησε κι επρεπε να εχει εφοπλιστικη υποστηριξη .Πλακα εχει που βλεπω τωρα τον Βαρεμενο να μιλαει για τον Καλογριτσα χωρις να λεει τιποτα...ως συνηθως .Ολο...ακουστε να σας πως κι ακουστε να σας πω...και στο τελος δεν λεει τιποτα .Τελικα κατεληξε με ψεμα λεγοντας...ειλικρινα δεν γνωριζω τιποτα .

Ε ρε γλέντια

Αυτοί νομίζουν ότι τρώμε σανό

Τρολ

Άσχετο αλλά οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν ή κάνει λάθος το Τρολ.Γιατί μας έλεγαν να περάσει ένα δίμηνο μέχρι να δούμε την μεγάλη πτώση στα πρατήρια ... Μήπως πρέπει να τους τρίξει τα δόντια ο υπουργός της Ανάπτυξης !!!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΣ ,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ,ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ..ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ-ΖΗΤΗΣΗΣ..

όταν ήταν κάτω 30% επί βδομάδες πριν λίγο καιρό;

εκεί ποιός ήταν υπεύθυνος για την πτώση της τιμής της βενζίνης;

Ο αδωνης

δεν ειπε οτι το Καζινο θα ειναι ο συγχρονος Παρθενωνας? ποιος Καλογριτσας, αυτος βιαζει την ελληνικη ιστορια.. αλλα αυτο δεν κανει το καθε εθνικι ουτως η αλλως?

Αδωνης απαντα

Εσυ μηπως βιαζεις τον κοινο νου και την αληθεια ?? Πληροφορια, τωρα που οι αρπαχτες του μαγαζιου περιοριστηκαν και τα ταξιδακια στο Μαδουρισταν δεν απεδωσαν πληρη καλυψη εμαθα οτι τα μειωθει απο 60 σε 30 λεπτα το τρολοεπιδομα στην Κουμουνδουρου. Πανε οι παλιες καλες μερες.

@11.02 Μιλάνε οι Φιλόλογοι του Χόρτου . ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.!!

..

Δεν είναι μόνο ...

Το σχέδιο ελέγχου των μέσω μαζικής ενημέρωσης με αχυρανθρώπους όπως ο Καλογρίτσας, Σαββίδης και άλλοι αλλά και το παιχνίδι που γινόταν με τα Δημόσια έργα. Ο Kαλογρίτσας και η Τοξότης ξαφνικά από το πουθενά άρχισαν να παίρνουν έργα 100δων εκατομμυρίων και συνολικά πολλών δισεκατομμυρίων δίνοντας μίζες στο "white house"

Q

Εδω για αλλα εγκληματα πολυ πιο βαρβατα δεν εχει παρεμβει ο εισαγγελεας (πολλες φορες και με δικια σας συναινεση), για τα ψιλολογια τον θυμηθηκες? Το ηθικο πλεονεκτημα της αριστερας δεν προηλθε απο παρθενογεννεση! Δεν ξυπνησαν ετσι μια μερα και ειπαν "εμεις ειμαστε πανω απο τους νομους και το Συνταγμα". Εσεις το δημιουργησατε και εσεις συνεχιζετε να τους το παρεχετε!

@10.14Τα SALIGKARIA-ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ--24/7/1974 ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ .!!

,

ΝΔ για παντα

Οι μαφιοζοι της κουμουνδουρου φυλακη

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ,ΟΠΩΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ..ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ..

Εδώ... διαφωνώ φίλε Τελαμών.

Δεν πρόκειται να ξεχαστούν σε λίγες μέρες (τα σκάνδαλα), γιατί πιστεύω ότι σε καθημερινή βάση θα βγαίνουν καινούργια πράγματα στη φόρα! Θα ξεχνάς το ένα και την άλλη μέρα... τσουπ θα ξεφυτρώνει άλλο, χειρότερο από το προηγούμενο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης